12 května 2014

Nejen my máme styl....Irští cobové - koně s nohama do zvonu


Můj syn mívá někdy docela trefné poznámky
ke vzhledu jak mému či dcery, tak i zvířeny nás obklopující. A tak není divu že naprosto přesně pojmenoval
nejmarkantnější znamení mých dnešních modelek a modelů. Když mě popisoval jakého že si koně přivezl jeho šéf bylo mi to hned jasný. Po hlášce " jsou strakatý jak krávy a mají nohy do zvonu" mi bylo jasné že se za a) u nás na vsi objevil Irský cob a za b) že budu zase mít kam chodit fotit tyhle moje velký čtyřnohý lásky.
Tihle koně, zvaní též Gipsy horse (cikánský kůň) , mají opravdu svůj styl. Jejich dlouhé rousy opravdu vypadají jak kdyby zamrzli v šedesátých letech v době hippies a jejich ultra širokých zvonových džínách a kudrnatá dlouhá hříva to jen dokresluje. Jméno cikánský kůň si vysloužili za to, že kdysi dávno nikdo strakaté koně nechtěl k tahání vozů a bryček, a jelikož takoví koně byli levní pořizovali si je hlavně Cikáni na tahání svých maringotek a vozů....
Nejdřív si přivezl valáška ale natolik se v těchto nádherných zvířatech zhlédl, že si pořídil i kobylku, která jak opět trefně popsal syn byla 2 v 1, tedy byla březí a tak se dočkali i jednoho krásného hříběte. No i když svým zbarvení spíše vypadá jak malej oslík.....A tihle dva budou dnešními protagonisty módní přehlídky a ukázky skvělého stylu!

Jelikož je fotek zase spousta, jako pokaždé když se ke koním dostanu, budou dvě části. Dneska mamka se synem a zítra ten valášek....Kobylka byla dost ze začátku nedůvěřivá, stavěla se stále mezi mne a hříbě ale po chvíli přeci jen zjistila že nehrozí žádné nebezpečí a ve své ostražitosti trochu polevila.








Přestala potomka úzkostlivě držet u sebe a tak se mohl kolem ní rozběhnout ....















Po té hrozné námaze se musí prostě k mámě pro jídlo




Už té námahy bylo fakt dost a je čas si odpočinout



Mamča už toho má taky plný kopyta




Každý kdo má koně ví že vlastně tahle životní láska je taky určitý životní styl. Práce a práce a jen někdy krásná romantika v podobě projížděk. Ale i tak to stojí za to!