16 září 2010

Jak nám sny zatápějí......

Ach sny, ty nám dokáží v životě hodně zatápět....Jak rádi sníme o tom co všechno by bylo kdyby.....kdybychom vyhráli Jackpot, kdybychom si našli lásku až do konce života, kdybychom nemuseli už do konce života myslet na to jak sehnat dobrou práci, kdybychom byli ve všem už jenom ti nejúspěšnější.....

Někdo sní s otevřenýma očima a stačí mu to, někdo se snaží své sny plnit.Někdo sní o tom, že se někdy bude moct opět postavit na nohy a chodit, někdo zas, že bude vypadat jako supermodelka.
Jiný zas sní o luxusním žihadle, v kterém se bude prohánět....i když na našich silnicích, no nevím, nevím, ten sen by mu ve skutečnosti asi moc dlouho nevydržel.
Děti sní o superpočítačích a o tom jak se co nejdéle udržet ve virtuálním světě her.O nejnadupanějším mobilu, s kterým trumfnou Bédu z třetí lavice u okna.

Sníme o tom, že naše děti se budou mít v životě líp než my a snažíme se pro to udělat všechno...
Rády sníme o krásných mužích, a ti zase sní o krásných ženách...
Sníme o vrcholných úspěších v profesním životě, i o tom, že naše koníčky nám přinesou co nejvíc radosti a uznání ostatních......
Sníme o té nejkouzelnější svatbě, kdy budem vypadat jako princezna z pohádky s tím vysněným princem po boku....

Sny jsou krásná věc, drží nás často vodou a jen díky tomu našemu snu se snažíme vydržet bolest, ponížení, násilí.

Vždyť kde by byl náš pohodlný svět bez snů Edisona, Tesly, Curiové, Vichterleho, Bella a dalších, kteří snili o pokroku který přinese lidem více času a pohodlí.

Jsou sny které se splní a ty které zůstanou jen snem, milým a hýčkaným. Sny nás pohánějí dopředu a nedovolí nám v našem úsilí polevit.
Sny malých dětí jsou ale sny, které by se měli plnit a měli by být jen jasné a zářivé.
Sny dospělých by měli být lehké a veselé, aby nám trochu ulevili od každodenního stresu a trápení.
Sny potřebujeme a jsou naším únikem do krásnějších míst kde bychom chtěli být jen s těmi které milujeme, a na kterých nám záleží.
Jsou i bohužel sny, které bychom rádi zapoměli, a které by se neměli raději ani plnit.Sny které nás v životě pronásledují i přesto že bychom je co nejraději zapoměli.

Ať tedy žijí sny, splnitelné i nesplněné, sny o které se nechcem dělit i ty o které se rádi podělíme z ostatními, ty ve kterých si prostě sníme o tom co by bylo kdybychom......

2 komentáře:

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....