23 února 2019

Úžasný nápad ....




.... napadl generálního ředitele České pošty. Po mnoha aférách s (ne)doručováním listovních a balíkových zásilek chce nedostatek a nekvalitu doručovatelů řešit tak, že se nebudou zásilky doručovat každý den ale třeba jen třikrát v týdnu v určené dny.
Bomba! Tak to je nápad hodný génia!
Vzhledem k tomu, že moje dcera i její tehdejší přítel u pošty dělala a v jeho případě to stále trvá, a vím, co po nich bylo neustále vyžadováno, se vůbec nedivím, že je většina zaměstnanců frustrovaná, nespokojená a tím pádem se ani nechtějí nějak dřít víc než je zdrávo. A to vše jen za opravdu smutné platy. (Jistě , asi je rozdíl v platech ve větších městech nebo malých, ale stejně nejsou nijak oslnivé)
Kdyby se ČP věnovala toliko jen tomu, k čemu primárně vznikla, tedy výhradně jen k doručování zásilek, myslím, že by měla o pár problémů míň. Jenže zaměstnanci jak za přepážkami tak doručovatelky v terénu musí nabízet životní pojistky, prodávat losy, na poště se mi při každé návštěvě přepážky snaží vnutit časopisy, kosmetiku a jiné. Vždyť od toho jsou jiné, renomované firmy!
Pojišťovny, trafiky, drogerie. Vedení se ohání tím, že se snaží klientům rozšířit nabídku a obzory.... no děkuji, nechci. Co potřebuju si koupím  v obchodu tomu určeném. Jenže zaměstnanci jsou za to, že neprodají to či ono sankcionalizovaní, jenže o tom se už vedení nezmiňuje. Takže se nelze jejich frustraci divit. 
Další kapitolou jsou mohutné sponzoringy mnoha společenských akcích, které ovšem nejsou určené pro zaměstnance, ale jen pro vyšší vedení a horních deset tisíc. Tedy naprosto zbytečné akce.
Všechno tohle odčerpává peníze které by mohli dostat zaměstnanci kteří by snad pak byli spokojenější a tím pádem příjemnější. 
Napadá mne při této příležitosti činnost, která by mohla otevřít obzory jiným. Že by jsme si začali pěstovat poštovní holuby.Štíhlé rychlé letce pro doručování doporučených dopisů, mohutnější plemena pro doručování balíků. Při jejich známé rychlosti a vytrvalosti by jsme měli zásilku doručenou během několika málo hodin. Neremcali by, neboť by svůj příděl zrní měli vždy zajištěný, nikdo by po nich nechtěl aby se zdržovali prodejem zbytečností. A navíc by na silnicích ubyla poštovní auta. Ostatně kdy asi napadne generálního ředitele, že se nebude doručovat vůbec?

Velebnosti, jdu blejt ....

16 komentářů:

  1. Už jsem četla článek o tomto "skvělém" záměru. je to opravdu na blití. Ceny budou zvedat, nebo už zvedli a služby doručovatelské budou dělat jen jako přidruženou výrobu? A těmi rozměry blíků je to také na levačku. Kolikrát jsem dostala balík od e-prodejce obrovský a v něm malá krabide se stvebnicí pro dítě. A kdyby tam bylo výplně více, ale ne balík v tom lítal. Proto se mi líbí, když je balík jen obalen tou pružnou přilnavou fólií, pak bych platila za skutečné rozměry zásilky. Zdálo by se, že dopisů ubýví, ale asi přibývá těch úředních. Ale ony pošťačky roznášejí myslím i letáky. teda nechtěla bych být ani za přepážkou ani doručovat. Zaměstnanci jsou chudáci. Vedení je na hlavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady i ve městě letáky roznáší civilové, brigádníci.Ale dcera se s nima ještě tahala.To jsem ani nezmínila kolik kilo mají ty jejich tašky. Zákon nezákon. Nám tu pobočku zrušili, co byla ve vsi, a tak doručovatelky jezdí autem a doručují autem aby stihly všechno co stihnout musí...překvapilo mne, že poštovné do Ameriky mne vyšlo míň než tady po republice.Prostě všechno na hlavu postavené.

      Vymazat
  2. Včera jsem o tomto záměru slyšela ve zprávách a jako obvykle při zmínce o české poště se i zdvihl tlak. Myslím, že problém s nedoručováním balíků by se vyřešil navýšením platu zaměstnanců a pak by jich určitě měli dost a nemuseli by vymýšlet krávoviny. Souhlasím, že by se pošta měla věnovat především tomu, k čemu byla zřízena. Doručování dopisů a balíků. A ne nabízení u přepážky různých produktů. Lituji její zaměstnance a nedivím se, že odcházejí jinam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ohánět se tím, že takhle to chodí ve světě.... to už je čirej alibismus. Tak snad se chytne nějaká konkurence v doručování nejen balíků, ale i listovních zásilek. Když si vezmu že za malej balíček do ruky u pošty dám stejně jak za velkej kterej posílám PPL (něco málo přes stovku) tak se mi chce zvracet horkou krev.Takže když opravdu chci aby balíček došel včas a rychle volím PPL. Ti se soukromými balíky jezdí i v sobotu, a taky ti to dají (bez příplatku) do rukou.

      Vymazat
  3. Je to síla, kamarádka taky pracovala na poště a co mi vyprávěla, z toho se chce vážně blejt...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vědí to všichni, jen vedení žije úplně někde jinde a nechápe, proč že si zaměstnanci stále na něco stěžují!

      Vymazat
  4. Jestli si pošta nechá rozchvátit i trh s balíky, jakože k tomu má nakročeno, zbydou jí jen oči pro pláč a může zavřít. Prodáváním omalovánek se neuživí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už teď si myslím, že většina lidí spíš posílá balíky přes dopravní společnosti. Škoda že jim nevyšel záměr doručovat i listování zásilky. ČTÚ to nepovolil když o to projevily zájem.

      Vymazat
  5. Souhlasím, chodím pracovně na poštu často, furt mi něco cpou...když jim chci strčit na přepážce dopis A4, rozhrnuju jim losy, co tam mají vystavené, jakoby vůbec nepočítali s tím, že někdo přijde s velkou obálkou...Už Eklán se dušoval, jak přestanou prodávat přidané produkty a nic se nezměnilo...je to snad i horší. Ceny se zvedly od února a jsou fakt NEHORÁZNÝ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty ceny za tak katastrofální služby jsou hodně velká drzost, a to zas už hlásí zdražování. Tímhle si rozhodně nepomůžou. Oni vědí, že na listovní zásilky mají bohužel monopol, protože v tomhle všechnu konkurenci ČTÚ odstavil zákazem a tak toho zneužívají. Asi by to chtělo opravdu dokončit veškerou digitalizaci státní správy, aby se i dopisy které dneska musíš na úřady posílat daly posílat a odesílat elektronicky, a balíčky dávat konkurenci.

      Vymazat
  6. Jo až půjde balík poslat teleportací....ale to se spíš realizuje ta holubí pošta. Šlechtěme silné plemeno holubů pro dopravu balíků...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak kdyby se dalo teleportovat, bylo by jednodušší se odteleportovat i s balíkem a doručit ho osobně....

      Vymazat
  7. Anonymní1/3/19 18:21

    Vendy, naprosto s tebou souhlasím. Kdyby se pošta věnovala jen tomu, co by mělo být její náplní, vše by se zlepšilo. Já jsem s jejími službami naprosto nespokojená. A to doručování někdy? U nás to tak je o prázdninách, kdy se doručuje 1x týdně. A pak si stěžuj. Pokud to jde, využívám raději PPL, GLS a další kurýry. Signora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, i když zítra jdu posílat Andělku poštou. Paní je v práci tak si jí vyzvedne až půjde domů.

      Vymazat
  8. Vzpomínám si, že s fungováním pošty nebyli spokojení ani ve vládě a mluvilo se o odvolání ředitele, ale jak to dopadlo, už nevím.
    Že jsou zaměstnanci frustrovaní, vím i z toho, že automaticky vhazují k úředním zásilkám pozvání na vyzvednutí na poště, než aby zkoušeli, zda jsme doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naštěstí si na doručovatelky stěžovat nemůžu. Tady to zatím! všechno fachá

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....