24 února 2019

Tak mi tady .....





.... zůstala na ocet nová Andělka. Objednala si jí sestra dceřinnýho partnera, prý  koupím, zaplatím,  dobře se odměním, nespěchá to ...
Takže když jsem dotvořila nové hnízdečko, které si objednala bývalá spolužačka, hned jsem sedla a vymýšlela anděla.
Hrála jsme si s ním celý týden, vymýšlela jak udělat křídla aby se daly šaty, které jsou samozřejmě, jak se na anděla sluší a patří bílé, vyprat, přešívala a zas zašívala, škrobila spodničku a tvořila stojánek. Když bylo hotovo, napsala jsem dotyčné že tedy má anděla hotového, napsala cenu a nic. Ticho po pěšině. Tak jsem napsala znovu, co tedy bude, jestli  jí chce a zas nic. Až asi třetí den se optala na velikost a když jsem jí napsala jak je velká tak mi napsala že je moc velká a že se jí nikam nevejde. Podotýkám, že při objednávce nebylo o velikosti nic řečeno, a panenka má standartních 35 cm. Takže mi bylo hned jasné, že vůbec nejde o velikost, ale o cenu. Prostě čekala, že já si tu budu hrát nějakou dobu s andělem, místo toho abych dělala jiné věci které jsem kvůli tomu odsunula a ještě jí ho dám za pár šušní, nebo nejlépe zadarmo když je to ta přízeň. Jenže to není moje přízeň a zadarmo dělám jen pro Bobuli. I nejlepší kamarád mi za panenky které jsem mu dělala zaplatil. A tak tu stojí a čeká....








Ostatně stejný podraz mi teď udělala zas a opět jedna nevěsta. objednala si kytici + menší pro maminku, slíbila zálohu a jelikož jsem objednávala věci v předstihu abych měla dost času na tvoření, protože mi materiál šel až zpoza moře, napsala jsem jí že tedy doufám, že mne nezklame. A co se nestalo? Samozřejmě slíbená záloha nikde, já mám doma materiál a nevěsta dělá mrtvého brouka, i když je na fb každý den několikrát. 
Alespoň, že radost udělalo tohle hnízdečko pro dlouho očekávanou dívčičku v rodině, kde jsou jen kluci. A velké překvapení pro mne, že si o něj napsala bývalá spolužačka ze základky. Nemívaly jsme spolu zrovna nejlepší vztahy, spíš takové vlastně nijaké. O to víc mne to potěšilo a  měla jsem radost z nadšení které zavládlo, když dorazilo .... ono se totiž moc líbilo to, které jsem dělala pro Bobuli, barevné puntíkaté v kombinaci se zeleným proužkem. Jenže takovou látku jsem nemohla už nikde sehnat a tak jsem vůbec netušila z čeho bude. Jen jsem obdržela zadání že pro holčičku, ale nic přeslazeného. No tak když pro holčičku, a nepřeslazené, napadla mne kombinace kterou jsem vlastně "zdědila" po dceři. Šedá, růžová a bílá. A když jsem náhodou jednou vlezla do látek v Ústí, okamžitě mi tam padly do oka tyhle dvě látky. A navíc motiv spících měsíčků a hvězdiček je na hnízdečko jak dělaný ...






17 komentářů:

  1. Andělka je kouzelná a určitě se najde někdo, komu se bude líbit a udělá radost. Bohužel jsou v dnešní době stále lidé, kteří si něco objednají a pak se jim to zdá drahé. Dost často o tom píší děvčata na FB. Jsou to asi lidé, kteří sami nikdy nic nevytvořili a tudíž neumí ocenit ruční práci. Hnízdečko je také moc hezké, holčičce v něm bude dobře. Jsi moc šikovná, obdivuji, co všechno umíš.
    Přeji hezké dny. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dopsala jsem ten článek a na fb jsem jako první viděla Julinku v hnízdečku.... Andělku si vezme dcera, mě nenapadlo se jí optat, vím že některé moje aktivity a jejich výsledky jdou mimo ní. Ale dneska se ptala jestli jí ještě mám, že by si jí vzala. tedy že mi jí asi nebude moct zaplatit.Tak jsem jí řekla že je pitoma, že po ní nic platit nechci.

      Vymazat
  2. Nesnáším lidi, kteří si něco objednají a pak nezaplatí. Já nyní dělám pro jednoho fotografa rámečky pro focení školkových dětí jak jednotlivé, tak hromadné celé třídy a musím zaklepat, že ten pán drží slovo. Část zakázky jsem odeslala a vše hned zaplatil. je to se grafika, ale musí být ve formátu pro tisk a tak je komponenty spousta práce. jsou to hodiny a hodiny. Zatím je spolupráce s pánek dobrá.
    Vendy, věřím, že prodáš jak andělku, tak i tu kytici. Na FB to dej jako nabídku a klidně bych tu slečnu nevěstu zmínila i na FB, jak je čestná a poctivá. Někdo si myslí, že může všechno.
    Pelíšek pro malou princeznu je kouzelný. Jsi šikovná. Ta radost, kterou měli ti lidé s miminkem je vždy takový bonus, který zahhřeje. To znám zase z vysívání. Lidi mi zadali rozměry, barvu a trochu představu a já mohla tvořit podle svého citu. Proto ani oni ani já nvěděli, jak to nakonec dopadne a byli vždy nadšení. Ale takové jednání, jako má nevěsta a ta první uíkaznice je arogance až na půdu. Hnus.Asi jsem tam zase nasekala hromadu chyb a překlepů, ale docela mě to jednání některých rozčílilo. Tebe je mi líto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala výše, Andělku si vezme dcera, tedy už si jí mohla vzít teď, protopže mě vezla domů, jenže jsme to zakecaly a zazdily hledáním tašky na kytku kterou si odsud vezla a vybíráním kterou fotobrašnu si raději vezme. Začíná holka jít v mých šlépějích, vzala si ten můj ultrazoom a učí se s ním fotit, při zpáteční cestě zastavila protože byl krásný západ slunce a fotila si, tedy jen na mobil, ještě nemá ten instinkt tahat foťák.... tak mám radost. S kyticí se uvidí co bude, dodělám jí a nabídnu. Ale spíš počítám, že mi přibude další pověšená ve skříni aby se na ní neprášilo....

      Vymazat
  3. Úplně ti rozumím. Mně se to zatím u fotek nestalo, ale bylo to o fous: Jeden návštěvník si v září objednal na výstavě fotku, pak přestal komunikovat a když jsem se mu asertivně občas připomínal, vždycky to nějak zamluvil. Nakonec jsem se právě na začátku tohoto týdne rozhodl to rozštípnout a než jsem mu stihl poslat svůj vymazlený odměřený mail, ozval se nečekaně sám a fotku si po pěti měsících vyzvedl. Tak držím palce, ať je to u tebe podobný případ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já už budu čekat jen jestli se ozve třeba někdo na kytku. Andílka si bere dcera. Nevěsta
      asi ne, ta má nějaký daný termín...

      Vymazat
  4. Hodně nevděčné tvoření, celkem mne udivuje, objednám - zaplatím, tam není moc co řešit, že :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bys ale nesměla bejt kolenovrt. Asi není úplně špatná, ale taková prostě jednodušší a jak říkám, nevydá ani korunu navíc....měla bych si asi už zvyknout, takhle mne už pár objednavatelek vyšplouchlo, obzvlášť nevěst, mám dojem že v okamžiku kdy jim chlap řekne Vezmeš si mě? tak jim provedou lobotomii a už nejsou schopné myslet samy za sebe a bez porady si ani neutřou prdel. Jenže jsem debil kterej se snaží vyjít vstříc a pak to takhle dopadá.

      Vymazat
  5. Vendy, je to nefér jednání, které teda moc nechápu.A krásně tvoříš. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi bych už měla být zvyklá, není to poprvé...jenže...vždycky se najde někdo, komu to blbý nepřipadá a chová se takhle. A nechci si zvykat na nefér jednání. I když on je nefér celej život.

      Vymazat
  6. Škoda práce a peněz za materiál...ale pěkné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matroš zatím pořád beru ze zásob co jsem různě dostala na jiné tvoření....spíš ta práce mě mrzí....

      Vymazat
  7. Pokud je Andělka ještě volná, ráda si ji koupím. zuzana.jah zavináč seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Jsi opravdu všestranná, snad už z ní má radost Zuzana J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo. Dneska k ní letěla 🤗

      Vymazat
    2. Teď mne napadlo, není to náhodou ta tvoje blogová spoluautorka?

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....