13 června 2011

Plácnutí do vody?

Jak už je vám mnoha asi známo, máme doma mainského kocoura. Tyto kočky mají zvláštní zvyk, když jdou pít, nejdřív začnou do vody v misce plácat packou až je kolem nich potopa, a když se dostatečně přesvědčí o tom, že tam voda je, začnou teprve pít.
Toto počínání mi silně připomělo odborářské počínání celý minulý týden. Výhružky stávkou, blokádami, zblbnutí všech lidí, kterých se to mělo týkat, a plác! Všude kolem jen ozvěna silných slov a frází a rétoriky ne nepodobné té z roku 48. A není se ani čemu divit, když se člověk podívá na věkové složení pánů odborových bossů. A chování ve stylu Po nás potopa....
Jistá umanutost malých dětí, které když nedostanou to co chtějí, tak začnou zlobit ještě víc a ještě víc natruc se vztekají. Takže už ne 12hodin stávky ale just 24. Většina z lidí si na dnešek snažila program uspořádat tak, aby se dostali náhradními cestami do práce či do škol. Ale co ten čtvrtek? Koho to bude bavit neustále hledat provizoria, plánovat cesty, domlouvat si případná volna, náhradní dovolené a jiné eventuality. Většina vysokých škol má přijímací řízení a snažila se studentům vyjít vstříc změnou termínu. Nevím kolik z nich zadalo čtvrtek, ale jaký další náhraní termín jim nabídnou? Myslím si, že tímto krokem si udělají odbory spíše víc nepřátel než lidí, kteří s nimi budou souhlasit. A navíc můj subjektivní pocit je že se odbory začínají silně plést do věcí do kterých jim ani nepřísluší se plést.......nemáte také ten dojem?

3 komentáře:

  1. Praha dnes ráno - auta jezdí, nikde nejsou kolony, dokonce i autobusy jezdí včas. A proč? Protože si ti, kteří mohli, už v pátek domluvili volno či dovolenou, aby se vyhnuli plánované stávce, nebo aby zůstali doma s dětmi, které jak doporučil primátor, by nebylo vhodné posílat ven. Dopravní prostředky jsou poloprázdné, protože spousta lidí má volno.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Jim jde o jejich korejtka v první řadě a ne o to, co by chtěli ostatní, a vůbec hlavně se nemají do těchto věcí motat, to je věc vlády aby to nejdřív projednala, schválila a pak ať se teprve snaží s tím něco dělat.

    OdpovědětVymazat
  3. Naše škola na pondělí zrušila státnice a přijímačky, ale v neděli už bylo na internetu, že vše bude probíhat.. Zrušilo se to pak tedy ve čtvrtek a státnice se posunuly na pátek odpoledne.. Pro některé s tím byly zbytečné nervy. Moje sestra dělala závěrečné zkoušky jinde, jim to ale nepřesunuli, takže musela provizorně přespat v centru, aby mohla do školy dojít pěšky..hmpf..

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....