14 listopadu 2012

Ještě trochu vzpomínek....

Když jsem si teď poslouchala jednu z mých vykopávek, Child in Time a slyšela to skvělý sólo na Hammondy, vzpoměla jsem si na jedno jméno. které je s nimi taky nerozlučně spjato.... to jméno zní Marián VARGA.

Samozřejmě že mí vrstevníci i ti starší budou vědět o koho se jedná. Skvělý slovenský hudebník který leta vystupuje se skupinou COLLEGIUM MUSICUM. Spolupracoval s Pavolom Hammelom na některých jeho písních. Byl z průkopníků elektronických varhan a hudby vůbec, na Slovensku i u nás. A genialní lehkost z jakou ty varhany zvládal byla a je něco úžasného.
Hrál skvělé jazzové variace na Bacha, Haydna ale i skládal své vlastní skladby....









Tolik art rockové legendární Collegium Musicum a Marián Varga....ale ještě jeden zajímavý hudební projekt stojí za pozornost. Je to projekt Michala Dvořáka (Lucie) a špičkového houslisty Jaroslava Svěceného nazvané VIVALDIANO. Je to skvělá simbióza moderní hudby a klasického koncertního houslového umění. Zde byl hostem RADIM HLADÍK...






Skvěle se to poslouchá, a mě z toho běhá mráz po zádech, což je znamením že to je opravdu skvěle udělaná muzika která mi má co říct....

8 komentářů:

  1. Taky mi běhá mráz po zádech, když se mi líbí nějaká muzika. Teď zrovna nemám čas, ale přijdu si poslechnout, co jsi sem dala, Vendy.

    OdpovědětVymazat
  2. Fredy Kruger14/11/12 22:50

    " Já ukradl  prkénko na WC !

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: No hlavně na tebe jsem myslela kdyžjsem to sem dávala, jestli to bude trefa nebo ne a jestli budeš prskat že tě zase srážím do minulosti   

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Jen nevím jestli jsem se trefila Vargou nebo Vivaldiannem....ale počítám spíš tím Vargou....

    OdpovědětVymazat
  5. vargu jsem viděl před pár roky, vystoupil sólově a byl to opravdu zážitek. Ze starších skladeb mám nejradši Ulica plná plášťov do dažďa.

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Tak to jsi třetí kdo si vzpoměl. Čekala jsem jaký bude ohlas, protože jeho Homage J.S.Bach byla ve své době nejznámější improvizace na Bacha. A i ze spolupráce s Hammelom byl hodně známý....A Collegium Musicum byl v art rocku a jazzu pojem.

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Právě má oblíbená byla s tou poctou Bachovi společně na malé desce.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....