14 listopadu 2012

Podzimní krokusy....

Při letošním velkém hledání cibulek různých kytiček jsem mimo jiné povytahovala podzimní krokusy. Když jsem je znovu na teď na podzim vysazovala myslela jsem, že pokvetou až příštím rokem. Jenže jaké bylo mé překvapení když jsem se vrátila z chaty po výstavě a na záhonku se skvělo deset krásných květů. A na prázdném záhonu opravdu nešlo je přehlédnout. Tak jestli mi udělají i ostatní takovou radost na jaře tak je opravdu na co se těšit. Pokud tedy nepřijde konec světa....Mrkající. Co myslíte?





11 komentářů:

  1. Vendy, ty fotky jsou nádherné, krásně vykreslené. Přiznám se, že jsem vůbec netušila, že krokusy mohou vykvést i na podzim. Já se až doted' domnívala, že na podzim kvete ocún. Zase jsem o něco chytřejší.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:I krokusy a takový šafrán kvete taky na podzim, tak ona to je vlastně odrůda krokusu. Měla jsem i zahradní plnokvětou varietu ocúnů, ale asi si na ní pochutnaly myši....

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy, ty první tři fotky jsou úžasné. Jsem jak v Jiříkově vidění, taky jsem netušila, že krokusy kvetou i na podzim. Není to nějaká anomálie?

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné, okvětní lístečky jako z křehkého papíru. Nádherné barvy.

    OdpovědětVymazat
  5. Konec světa je blbost. Toho už se obávali před 2 000 lety, protože lidstvo je hříšné a zaslouží si trest boží. Uteklo dalších 2 000 let, lidstvo je tady pořád a hřeší čím dál víc.

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Opravdu to není anomálie, kvetou mi tak každý rok, jen jak i zarostl záhon vším možným, nebyly moc vidět, teď jsem je dala na čistý záhon a tak se tam krásně vyjímají. Kupovala jsem si cibulky na výstavě ve školkách v Litomyšli právě i s těmi plnokvětými ocúny. Jenže ty zřejmě něco schroustalo a tak zůstaly jen ty krokusy....

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Tomu se říká jarovizace. Některé kytky si myslí tím že bylo chladno, nebo mrzlo v jinou dobu než normálně, že už zima byla a začnou kvést znovu.Mě to udělal jednou hvězdník, měla jsem ho jako vždycky venku a šla jsme ho na podzim uklidt dom a zjistila jsem že má už nasazené poupata. A zřejmě si to i myslí a forsýtie co teď má pár květů.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsou krásné...to bylo milé překvapení...kytička se domnívala, že je už jaro.

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Tak jsem aspoň zase o něco chytřejší, tedy pokud si to vůbec zapamatuju! Díky, Vendy.  

    OdpovědětVymazat
  10. Nechtěla jsem tomu věřit, že jsou podzimní krokusy. Vím, že na podzim kvetou ocúny. Tak jsem zase poučenější.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....