14 listopadu 2012

Hrdlička....

Jeden čas jich tu bylo mraky.V zimě když byla plná krmítka jeden strom jich byl vždy plný. I během roku je bylo pořád slyšet. Ale poslední dvě zimy je strom prázdný a přes léto jsem je není slyšet. Nevím co se stalo, jestli jim někde něco nasypali a ony se přestaly množit, nebo je zdecimovali dravci, nemám potuchy. A když se mi tu dvě začaly producírovat po záhonku a na stromě musela jsem si je vyblejsknout. Mají moc krásné hlavičky a jsou takovým stělesněním nevinnosti, nemám pravdu?



8 komentářů:

  1. Hezké a milé fotky. Hrdličky hezky pózují.

    OdpovědětVymazat
  2. Hrdličky mám ráda, i když dělají trošku neplechu. U nás v ulici jich bývá hodně, ale poslední dobou jsem je taky neviděla.

    OdpovědětVymazat
  3. Su naozaj krasne ...manekynky. Ja som mala dva roky v kvetnaci na balkone ich hniezdo. Vyviedli tam aj dvakrat mlade. To som sa nacistila. Bala som sa, ze mna vyzenie suseda aj s hrdlickami... ked mama ich aj krmila, tym ich zrejme prilakala, vraj si mam ich chytit a urobit polievku.. brrr... nikdy by som tomu neznemu stvoreniu, co robi taky bordel, nevykrutila krk. Pekne si tam, u nas, hrkutali. Na zimu ale vzdy kdesi mizli. Podarilo sa mi ich  zbavit tak, ze som jedno leto nemala na balkone nic, ziaden kvetinac. Ani s petrzlenom.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké, ovšem v prvních dvou fotkách mě ruší jakýsi "závěs" a v druhé střecha... Ale pěkně zachycené...

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají rozkošně, ale jsou to pěkné potvory.

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: No když ona si zrovna tak blbě sedla. Fotila jsem to z domu přes okno abych je nevyplašila, a ta třetí není střecha ale síť na jezírku aby mi do něj nepadalo listí a sajrajt z ozdobných trav....to zase seděla na kraji záhonu právě u jezírka....

    OdpovědětVymazat
  7. [3]: Tak tady se o ně postaralo asi něco jiného....káně, krahujec či co....v lese jsou lesní, tam je slyším pokaždé, ale tyhle odsud zmizly jak pára nad hrncem.

    OdpovědětVymazat
  8. Hedličky si s oblibou stavěli hnízda na stožárech u železničních tratí.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....