29 dubna 2012

Bobešův ručník a moje černá můra...

Jak Bobeš tak Mates se museli svorně vyválet ve smrdutém bahně u břehu. Tu a tam chcípla ryba jim rozhodně nevadila, spíš naopak a tak jsem je musela velmi briskně odvolat, protože "vůně" psího kožichu vyváleného v rozkládající se rybě je opravdu úděsná a hlavně dost nevypuditelná. A jelikož Mates na procházky nosí svůj autopostroj, protože z normálního obojku se párkrát a zrovna v tu nejnevhodnější chvíli vyvléknul, vzala jsem ho za oko na karabinku a v čisté vodě ho vymáchala jak velké prádlo. S Bobešem to bylo horší, měl jen obojek a navíc byl po aplikaci přípravku proti klíšťatům, takže jsem ho do vody hodit celého nemohla. Naštěstí si našel místo v mokré trávě u břehu a podvozek si tam perfektně opláchl a ošoupal.
A pak se na břehu ještě pro jistotu snažil utřít do sucha.....





Jestliže při setkání s čuníky jsem nějak ani neměla strach, tak při setkání u rybníku s tvorem kterého k smrti nesnáším mě obcházely mrákoty. Takže tyhle fotky mne stály opravdu hodně sil vydržet....ta mrcha mne tak vyděsila ze siesty a vyhřívání se na sluníčku že jsem vyskočila jak na péru.




Já totiž hady strašně nesnáším a eklujou se mi a nejhorší noční můra je když se mi o nich zdá. Při jakémkoli dokumentu v televizi ve kterém se vyskytovali tito plazivci jsem automaticky dávala a dávám nohy na nahoru a po skončení pátrám po zemi, jestli náhodou některý jedinec z obrazovky nazabloudil pod naší sedačku. Ale zase na druhé straně jsem nechtěla aby se na tu užovku nevrhli oba psi a neublížili jí a tak jsem se jí neustále snažila dupáním vytlačit do vody. Zprvu nechtěla, ale nakonec přece jen usoudila, že tam by mohla mít spíš klid. Vjela tam jak střela a za chvíli se už vlnila pryč. Naštěstí. Bestie, pěkně mne vyděsila.



Raději jsem zavolala oba přízemáky a vydali jsme se na cestu domů. Ta mrcha hadice mi totiž dokonale zkazila náladu. Pod hrází u odtoku je malý kaňonek se skálou a tůňkou a tam si pěkně hověla na sluníčku v klídku ještě jedna kačenka.....


7 komentářů:

  1. Pomooooooc, had.... Ale fotky s Bobešem jsou parádní.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je parádní kousek. Ale určitě neškodný Já takhle nesnáším pavouky, mám z nich husí kůži.

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy, že se nestydíš, užovka je krásný had, toho bych se vůbec nebála. Vyfotila jsi ji skvěle, když vezmu v úvahu tvůj odpor k hadům, jsi vlastně hrdinka. Nevím, co bys řekla tomu, kdybys mě viděla, jak beru do ruky slepýše, to sice není had, ale vypadá tak.   

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: JE TO HAD!!!!!! Ať sebehezčí, ale plazí se to, syčí to a kmitá jazykem!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Úžovčí záběry jsou opravdu vydařené. Moc pěkné fotky! Taky bych se bála, i když užovka je prý neškodná (není nebezpečná). Ale taková tarantule, kdyby proběhla, tak už jsem někde na stromě.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Vidíš a to mě pavouci ani myši nevadí...mě se prostě ti hadi děsně eklujou, vím že je neškodná, ale hnusí se mi....

    OdpovědětVymazat
  7. Vendy, nádherné fotky a krásná reportáž. Také nemám ráda hady a podobnou žoužel. Pro mě končí láska ke zvířatům u kožíšku, nemá-li ho, není to nic pro mě.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....