29 dubna 2012

Ivet, branku jsem otevřela.....

Jak jsem už v úterý psala, "můj" buk je naštěstí chráněn ohradou a dělá velkého brášku ostatním malým vysázeným miminkům. Ale vede k němu branka, kterou jsem ještě v úterý neotevřela. Ale jak prorokovala věštkyně Ivet, nakonec jsem jí ve čtvrtek otevřela a ten buk si vyfotila pěkně zblízka. Je to opravdu majestátní a vysoký strom a jsem moc ráda že je o něj bezpečně postaráno....



Když jsem se dostala od zahrady s magnoliemi na cestu, zjistila jsem, že jsme vyšli kousek nad odbočkou do dalšího bukového lesa a cestě dolů k rybníku. Takže byl dán další cíl cesty. Navíc jsem si říkala že by tam ještě mohly kvést i podléšky tak bych si je mohla v jejich domovském prostředí vyfotit. Bohužel už byly odkvetlé, takže z toho nebylo nic.


A tak když nemohly být modré podléšky, byly zlaté blatouchy. V železném potůčku jich kvetlo několik trsů...


U rybníka byl nádherný klid klid, kačenky si spokojeně plovaly na hladině a tu a tam si zaskřehotala svou jarní milostnou píseň žába. Zatím jen ojediněle, ale za pár dní to budou žabí koncerty které se budou rozléhat po hladině všech tří rybníků v opravdu mohutné síle. Na podzim zlato - oranžový kopec se zatím jen tu a tam zelená korunou modřínu a trnky u laviček byly v plném květu a hořce voněly jak na ně svítilo slunko.













4 komentáře:

  1. Nádherné fotky, jako vždy.

    OdpovědětVymazat
  2. Ticho mír a klid , to můžu taky . Sedla bych si na tu lavičku , poslouchala skřehotání žab a běda tomu , kdo by mě vyrušil .

    OdpovědětVymazat
  3. Moje "Věštírna" věděla, že uvidíš krásu jen tak nevídanou, že máš branku otevřít a vejít! Ta krása tam totiž čekala na tvé zvěčnění a nejen tvou radost z toho pohledu!

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo by odolal, Vendy?! Buk je nádherný strom, a ty jsi ho zvěčnila opravdu skvěle. Fotky se mi líbí všechny, ale nejvíc ta první a poslední, ty jsou de luxe!

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....