14 září 2011

Kampa....


Pohledem na vilu kde bydlel jeden z nejmilovanějších českých herců Jan Werich a která je dodnes smutným mementem povodně z roku 2002, se dostáváme na jeden z nejmalebnějších pražských ostrovů a to na Kampu. Z jedné strany koryto Čertovky, což je vlastně pobočné rameno Vltavy a z druhé strany Vlatava sama obkružují tento ostůvek. Místo pro relax, setkávání s přáteli či jen na to stoupnout si dívat se přes řeku na Národní divadlo, jezy a lodě proplouvající kolem. Nově zrekonstruované Sovovi mlýny které jsou její dominantou při pohledu z parníku nebo možnost si jen tak sednout na náplavku a nechat plynout čas stejně tak jak plyne řeka pod vámi....no to je přece věc, kterou nám všichni musí závidět!!






Poutník, který se modlí....za co asi?



Ještě jednou pohled na vilu Jana Wericha. Škoda že se zatím nepodařilo vyjednat co s ní. Město tak zbytečně přichází o místo s neuvěřitelným geniem locí, a i o vzpomínky na ty, kteří sem za Janem Werichem chodili... a že co host to perla a národní poklad....


Kolikrát se už přehnala přes Kampu velká voda se nedá spočítat, ale kolikrát se přehnala ta úplně velká, rekordní, je vidět na těchto znameních....jen pro úplnost, kolik to bylo v roce 2002 si představíte, když si srovnáte to, jak vysoký je cyklista na kole a o kolik ještě víc to znamení je nad jeho hlavou.





1 komentář:

  1. Nádherné fotky. Na Kampě jsem nikdy nebyla. Holt 20 let na Moravě a 15 let zavřená doma a u  dětí. Jednou to napravím. Díky za virtuální procházky po Praze.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....