04 srpna 2022

Co zbylo .....

 


.... z pražského výletu ve fotkách. Prostě takový
mišmaš všeho možného. Ještě sice mám pár černobílých fotek, ale ty jsou povětšině druhou variantou toho, co tu už bylo v barvě a jsou určené na úplně jiný účel. Tedy doufám. Ovšem netuším vůbec jaká bude situace a jestli plán vyjde. Ale to je ještě daleko, i když jak se zpívá v jedné písničce Čas letí jak zblázněný ....


Pohled do hlavní lodi baziliky Nanebevzetí Panny Marie


A na krásný strop


Samozřejmě nesmí chybět pohled na Velkopřevorský mlýn na Čertovce. Taky jeden z nejprofláknutějších záběrů z Prahy 


Zaujal mne pochodující holub. Tlápal jak generál na přehlídce ....


Když zjistil, že ho fotím rozhodl se pro strategický ústup


.... a šel si zřejmě do spíže pro nějaký zob


Když u Klementina nepřejdete přes ulici, ale vejdete do krátké pasáže projdete okolo Robot baru. Tedy jestli tam obsluhují roboti to nevím, ale vchod spíš vypadá jak interiér vesmírné lodi z nějakého sci - fi  filmu


Volavka pražská. Číhala na naplaveném dřevě nedaleko Novotného lávky


Ještě naposledy jsme se musely pokochat výhledem na Hradčany a Petřín


Zrcadlení novoscénové ....


Až doma, při stažení fotky kterou jsem si přizoomovala aby zmizela spleť drátů vedení pro tramvaje jsem si všimla onoho pracovníka ve frontě domů na opačné straně ulice... on je tedy vidět i na předchozí fotce ale tady víc vynikne


Tolik tedy pražský výlet s dcerou a Bobulí. Ta mne nesmírně překvapila tím, jak spokojeně odťapala nějakých osm kilometrů bez jediného fňuknutí že už nemůže, že jí to nebaví, nebo že už chce domů. Naopak, dokázala by ještě dál objevovat krásy Prahy a když jsme si u Národního divadla sedly na tramvaj a jely zpět k Andělu kde jsme měly zaparkované auto, frněla se, že to bylo moc krátké! Tak jsme jí slíbily, že v pátek pojedeme zas, ale už rovnou autobusem od chaty, metrem i tramvají. Chtěly jsme jí vzít do Hamleys na Příkopy a dolů do Motýlího domu, projít pasáží Myslbek na Ovocný trh, na Staroměstské náměstí a proplést se uličkami k Národní třídě, podívat se na Kafkovu hlavu a zase zpět metrem na Smíchovské náměstí. Tím jsme jí trochu uklidnily. Po příjezdu na chatu jsem si říkala, že vyzkouším nové ohniště a tak jsem zapálila těch pár větví které jsem tam přenesla, no a pak jsem tam přidala další, a další pak přišla pomáhat Bobule, po ní dcera a nakonec se nám podařilo spálit dvě velké hromady větví které mi na zahradě strašily dva roky od doby kdy nám z ČEZu zas ořezávaly stromy kvůli drátům. Plus další popadané větve na pozemku a stará prkna, která se už k ničemu nehodila a listí které zůstalo pod větvemi. Byla jsme nesmírně ráda že jsem se zbavila toho co mne tam tak dlouho štvalo. 


Druhý den ráno jsme ještě dopálily poslední třetí hromadu a konečně bylo zas na zahradě uklizeno. Donosily jsme poslední větve a začalo drobně pršet. Naštěstí stále bylo tolik žhavého že to nijak nevadilo. Krásně to vydrželo hořet i přes stále zesilující déšť. To už jsme byly schované v chatě a dělaly další plány. Pokud by přestalo pršet tak zajet do nedalekých Černolic a procházkou se vydat ke zdejší nově otevřené rozhledně (letos koncem května) Korunka. No déšť si to nerozmyslel a místo aby skončil, naopak se rozpršelo ještě víc..... to už ale začala Bobule různě pofňukávat, že jí bolí tohle a že jí pálí očička, hlava a vůbec. No přičítaly jsme to její možné alergii, takže jsme to nějak nebraly úplně v potaz. Jenže v pátek ráno už měla zvýšenou teplotu, a na bolest hlavy a únavu si stěžovala stále. A když i dopoledne pořád pršelo, navíc byla i dost zima, rozhodly jsme se že pojedem domů. Sice to bylo zas z pláčem, že z chaloupky domů nechce, ale nakonec jsme to za slib, že zas brzy vyrazíme jsme to daly. A večer mi dcera psala že se malá osypala a že má neštovice.
Trochu se nám ulevilo, že to nebylo alergie a že tedy v pohodě příště snad vydržíme celou dobu kdy tam budeme. Zatím vždycky prcháme dřív než je v plánu ....





20 komentářů:

  1. Hezkou procházku Prahou jste si udělaly a hezky jsi i fotila. Bobuli přeji brzké uzdravení. Jedno je jisté - neštovice má za sebou a už je příště nedostane, máte uklizenou zahradu a naštěstí vám i pršelo. U nás je šílené sucho a nepršelo už docela dlouho...Měj se pěkně a užívejte si letních dní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě z té čtrnáctidenní resp. dvanáctidenní dovolené propršel skoro týden. Byly dny kdy pršelo celý den, nebo dny kdy pršelo jen dopoledne nebo odpoledne. Takže já si tam deště užila až až.... Už je dávno ze všeho vylízaná, byla na výletě v Liberci, na koupališti v Litomyšli a teď už zas chodí nadšeně do školky. Jinak tady už taky začíná být dost sucho, snad dneska by mělo odpoledne a večer zapršet

      Vymazat
  2. Nic nového nevymyslím a přidám se, Vendy, ke komentáři Járy. Hlavně, aby vnučka byla zdravá a mohla ti zas brzy dělat partnerku při výletování. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy, díky, kochám se. A je prima, že to jsou neštovice, to není drama. Je lepší je prodělat v raném věku. Já si pamatuji na syna, který je dostal od holek až ve 12 letech a bylo to docela drama, vysoké horečky, plno boláků a museli jsme jej pořád kontrolovat. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak strašné drama sice ne ale ona to chudák schytala tedy na dost nešťastných místech. V pusince, mezi půlkama a ve frndě. Takže byla jak dalmatin, samý bílý flek od pudru

      Vymazat
  4. Vendy, hezký mišmaš fotografií. Přeju ať je vnučka brzy zdravá a závidím ten déšť... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je zas v kondici, je to přece jen už skoro měsíc co jsme se vrátily. A co se týče deště, tak na chatě jsem ho měla už plné zuby. Tady tolik neprší, snad dneska....

      Vymazat
  5. Vendy,zbytky jsou krásné a zajímavé fotografie.Ráda se vždy podívám,protože mě mrzí,že do Prahy se mi moc nechce a přitom ji nemáme daleko.
    Vnučce přeji brzké uzdravení.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní fotky, a to zrcadlení, to se fakt povedlo!
    A neštovice snad budou s klidným průběhem.
    Vendy, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až tak klidné to neměla, měla pusu plnou boláků, to samé zadeček i přirození. Ale už je zas fit a řádí jak černá ruka!

      Vymazat
  7. Bezva fotky jako vždycky. Ano, ano je lepší odbýt si neštovice v dětství. Náš mladší syn je dostal ve věku dospělém od své dcery Hanky. A to byla tedy síla. :-) Pamatuji se, jak na mne malá Hanka volala: babi, taťka má laštovice.
    Hanka
    P.s. Vendy, moc děkuji, že na mne myslíš s těmi orlíčky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určitě je lepší, pak se to mnohem hůř snáší. Jo, když jsem ti to slíbila a tak blbě propásla, tak aspoň to musím vynahradit jinak. Jen tedy nevím co to bude za barvy, ono se to semenilo zcela nekontrolovatelně.

      Vymazat
  8. Tak to jste se pěkně prošly. Já jsem dneska chtěl původně jít fotit do centra Prahy, jak turisti snášejí to děsné vedro, ale nakonec na to byl moc velký hic :-).

    OdpovědětVymazat
  9. No ty máš nápady jít v hicu fotit hic! ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ian Dury7/8/22 19:56

    Toz Praga, to je nekonecna inspirace, stale je na co koukat...

    OdpovědětVymazat
  11. Sci-fi je velmi přiléhavé označení, skoro bych se bál tam vkročit, aby na mě neskočila nějaká skrytá příšera z jiné galaxie.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....