25 října 2013

Kostelní střípky....


Když jsem se zase vynořila z křoví
okolo Vargače na normální cestu vzali jsme to okolo dobříšského hřbitova zpět. Je to hřbitov nový a moderní takže nestálo za to jít tam fotit nějaké staré náhrobky. Ale udělala jsem jen dva záběry protože se mi líbila jasná mdř oblohy a barevnost květin na hrobech které už lidé nosí u příležitosti Dušiček.
Před hřbitovem je památník padlým sovětským a českým partyzánům. Musela tu být hodně velká operující patyzánská skupina protože i na samotném zámku je jim věnovaná pamětní deska.
A nesměli bychom být na Dobříši, aby tu nebyla také pohřbená nejznámější dobříšská ososbnost,
spisovatel Jan DRDA. U jeho hrobu jsme ale nebyli....



Památník partyzánů, fotilo se hodně špatně protože sluníčko bylo ve velmi nepříjemném úhlu



Líbí se mi to že jsou po městě roztroušené tyt informativnícedulky upozorňující buď na osobnost, nebo památný dům či na historii troho kterého místa.



Proti hřbitovu a hned u silnice stojí nejstarší dobříšský kostel Povýšení sv. Kříže. Vyfotila jsem ho jen od silnice kde jsou sochy sv.Judy Tadeáše a sv. Leonarda. Příště se mu budu věnovat i víc.





sv. Juda Tadeáš


sv. Leonard


U zámku stojí kostel Nejsvětější trojice, o něm jsem psala už vloni při první výpravě na Dobříš, kde jsou i fotky z interiéru, takže ho vezmu jen tak letem.....




A právě tímto okamžikem jsme došli na začátek putování po anglickém parku zámku Dobříš....

4 komentáře:

  1. Velice zdařilé kostelní střípky, Vendy. Když jsou předměty zájmu ozářené sluncem a nad nimi modrá obloha, fotky jsou jedna báseň. Kostely a sochy nemají chybu, ale hodně mě zaujal třetí snímek, mám totiž moc ráda stínové!   

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:Popravdě ten stím mne zaujal víc jak celej památník ! Ale teď koukám že jsem rovnala tu fotku se sochama, ty jsou rovný za to je pěkně ujetej ten kostel....

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, miluju tento architektonický styl

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: To se snese Vendy! S horizontem mám taky honičku.   

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....