19 dubna 2013

Dlouho tu nebyla žádná hudba....

...a tak jak jsem poslouchala rádio
a zazněla tahle písnička dvou skvělých zpěvaček, kterým to spolu úžasně ladí řekla jsem si Jo, ta je na dneska jak dělaná. Pomalá, houpavá stejně jak ten dnešní den ale přitom ne smutná a člověku při ní až běhá mráz po zádech jak je nádherně nazpívaná. A tak jsem si řekla, že se o ní s vámi podělím. Obě dámy jak Celin Dion tak Barbra Streisand se hlasově dokonale doplňují, obě to jsou skvělé zpěvačky, krásné ženy já je moc ráda poslouchám. Ať už každou zvlášť nebo jako v tomto případě obě spolu...takže se nechte unášet dokonalou souhrou hlasů a skvělou melodií.....


P.S. U nás tuto píseň nazpívaly v duetu Helena Vondráčková a Lucie Bílá ale omlouvám se a srovnání neudělám. Nechci si kazit dojem protože se přiznávám že obě zpěvačky nemusím. Helenu Vondráčkovou tedy vůbec i když mne to dost mrzí, protože na jejich písních jsem vyrůstala a byly to skvělé písničky, ale u mne svůj kredit ztratila po tom jak se začala chovat po sňatku s Martinem Michalem a v posledních deseti letech celkově a Lucie Bílá je pro mne v něčem poslouchatelná, ale prostě není to pro mne ten můj šálek čaje....

24 komentářů:

  1. Obě dvě zpěvačky dobré, poslouchatelné.

    OdpovědětVymazat
  2. Popravdě já tyhle oplodňovací písničky nemusím,ale Celin Dion je skvělá zpěvačka

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsi film Jentl- jedna krásnější písnička než druhá od Barbra Streisand.

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle písničku znám, sešly se dvě hvězdy a stvořily parádní duet. Naši přezpívanou verzi jsem snad neslyšela nebo mi neutkvěla v hlavě... Bílou nemusím vůbec a Vodndráčkovou taky ne. Od Heleny mám ráda její starší písničky, ji samotnou ráda nemám, a podobně jak tobě se mi znechutila právě tím chováním.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tuhle mám moc ráda, právě pro ten dvojhlas . "tee-el him..." jim moc krásně ladí, mají dva dokonalé hlasy, které k sobě přesto jdou. A máš pravdu, že zrovna zde se srovnávat nedá...

    OdpovědětVymazat
  6. Album  Celin Dion mám doma, také ji mám ráda i Barbru. Déky za pěkný zážitek. Vondráčkovou nemám ráda už delší dobu, už od dob, kdy se začala bát stárnutí a zacala se vyhlazovat plastikami a myslet si o sobě, že jí je stále 30. Jak se pak chovala s martinem, to už je úplný hnus.

    OdpovědětVymazat
  7. Helenku přece musí mít každý rád...

    OdpovědětVymazat
  8. [3]: Koníci nebudou, bolí mě ta noha a stát tam tak dlouho bych nedala....Ano Golden Kids byli skvělí ale když někdo neumí stárnout je to tagedie a když se někdo začne chovat jako s prominutím pí.a je ještě horší.

    OdpovědětVymazat
  9. [4]: Já milovala a byla jsem schopná furt dokola poslouchat Přejdi Jordán. Ono vůbec ty písničky s Písně pro Rudolfa byli geniální... vlastně celý ten nápad toho seriálu, strašně moc jsem ho ráda sledovala a když se začal po těch dlóuhejch letech reprízovat byla jsme šťastná jak blecha.A víš co? Vůbec jsem nebyla zklamaná jak to bývá dost často u filmů které v mládí miluješ a pak když je vidíš tak si říkáš Bože, taková blbost....jak jsem z toho někdy mohla bejt tak odvařená. Ale tady ne, prostě pořád mi seděl jako tenkrát. Můj otec ho měl nahraný na magneťáku a já to poslouchala pořád a pořád. Stejně jako rozhlasové silvestry. To byla taky paráda!

    OdpovědětVymazat
  10. [7]: No jo, sakra, to máš pravdu   ...

    OdpovědětVymazat
  11. Vondráčková je kráva a Bílá zase hysterka. Z nich si člověk nevybere.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Lakonicky řečeno....

    OdpovědětVymazat
  13. Tahle písnička je úžasná, celkově mám raději Barbru než Celine, ale tady jim to dokonale sedlo - krásné hlasy. Já mám ráda Barbru i jako herečku, ráda kouknu na nějaký ten retro film třeba Takoví jsme byli...s Redforďákem - českou verzi písně nemusím vůbec Krásně naladěný víkend!

    OdpovědětVymazat
  14. Krásná píseň. Barbra je opravdu úžasná snad ve všem.

    OdpovědětVymazat
  15. [9]:Pokus e ti líbí stejně jako tenkrát, znamená to, že je kvalitní. Písně pro Rudolfa si moc nepamatuju (spíš proto, že tento pořad jsem moc neposlouchala), ale třeba Přejdi Jordán je skvělá písnička, a měla jsem od ní ráda i další, Červenou řeku, to byla snad klasika, až odrhovačka hlavně u táboráků, ale i Čtyřlejstejček, Fanfán, Podívej kvetou růže, nebo Dvě malá křídla tu nejsou, to je hodně dojemná písnička.

    OdpovědětVymazat
  16. Tuto píseň mám mezi oblíbenými. Obě zpěvačky jsou výborné. Zajímavé je, že Celine Dion na sebe poprvé upozornila, když vyhrála soutěž Eurovize, kde reprezentovala Švýcarsko. Původně tam však měla vystupovat naše Lenka Filipová, která se při svém studijním pobytu ve Francii výborně naučila francouzsky, ale tehdejší kulturní tajemníci ji tam nechtěli pustit, že by bylo proti vlastenectví být tam za jinou zemi, přitom Gott kdysi zpíval za Rakousko. Dion byla vlastně náhradnicí za Filipovou a kam to dotáhla.

    OdpovědětVymazat
  17. Vondráčková se mi zprotivila právě kvůli Michalovi a Bílá mi taky vadí.

    OdpovědětVymazat
  18. [13]:No jó, to je klasika tenhle film...mám od ní desku(vinyl) s duety s Barry Gibbem, pak jsou skvělý s Tonny Benetem. A Funy Lady  a vrchol Hello Dolly....mňam.

    OdpovědětVymazat
  19. [15]:Taky jse i o herce a zpěváky, protože to byli ti nejlepší co tu byli. Janžurová, Hrzán, Vostřel, Zázvorková a zpěváci? To je ohromný výčet. A už tenkrát si zvali zahraniční hvězdy. A díl který vznikl těsně po okupaci? Motlidba pro Martu, Přejdi Jordán....

    OdpovědětVymazat
  20. [16]:To je známá věc. Je pravdou že i ABBA se díkuy Eurovizi stala slavnou ale to je asi tak všechno. Takže je ve hvězdách jestli by tak dopadla i Filipová...

    OdpovědětVymazat
  21. Krásná písnička. Nevím, je mi sice třináct, takže se ode mě asi nejvíce očekává ta tuc tuc muzika, ale já se musím přiznat, že raději holduji něčemu takovému.

    OdpovědětVymazat
  22. [20]:A zajímavé je, že ABBA uspěla s písní Waterloo. To jí paradoxně pčineslo štěstí.

    OdpovědětVymazat
  23. [21]: Bílou ve vánočních písničkách opravdu nemusím, ale neupírám jí určité hlasové kvality, zpívat umí, to je fakt.

    OdpovědětVymazat
  24. Touhle písničkou jsi mi udělala radost, Vendy. Obě zpěvačky moc ráda poslouchám, v duetu jsou naprosto skvělé. Českou verzi neznám, ani po tom dvakrát netoužím.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....