26 září 2012

Plyšák Mates nebo Mates plyšákem?...

O tom, že je Mates ač nejmenší a nejmladší zároveň ten nejdominantnější pes naší smečky se přesvědčujeme denodenně nejen my, ale i ostatní členové. Všechno si hlídá jak oko v hlavě a běda když se někdo přiblíží nebo Matěj vyhodnotí akci jako případný pokus o uchvácení té které hračky, prázdného kelímku, vodítka nebo té poslední zapomenuté granule za krabicí s tonery. A běda pokud přijde nový pytel s krmením a postaví se do rohu! To před ním celý den leží a vrčí na všechno a na všechny. A na tak malého psa pěkně ostře a nahlas.. To pak nezbývá nic jiného než ho vzít za flígr jak to dělává máma psice a pořádně s ním zatřepat, případně ho poslat na místo na hanbu.
Pesani mají všechny své plyšáky ve velkém boxu a berou si z něj zrovna tu se kterou mají chuť si hrát. Mates se natahoval z postele, protože normálně je na něj ten box dost vysoký a jak se ta natahoval a natahoval, zahučel tam po čumáku. Dopadl do měkkého, ale zároveň zjistil, že tam je všechno s čím si chce hrát a tak si pěkně začal všechno hlídat. Běda když jsme se jen přiblížili, to vyjela malá špičatá tlamka a zuby se blejskaly na všechny strany.
A nakonec tam z toho všeho hlídání usnul....



8 komentářů:

  1. To mi přišlo jak pohádka na dobrou noc! Úžasné, fakt!

    OdpovědětVymazat
  2. Tam más pekný psinec Fenka od kamarádky,kdyz byla falesne brezí(dostávala chudinka i mléko),tak prenásela plysácky z místa na místo,nekdy byla ta hromada vetsí nez ona sama a tak se mezi nimi úplne ztratila.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: No jak jsem to teď tak četla znovu tak skoro jo

    OdpovědětVymazat
  4. Hana Hávová27/9/12 15:35

    Tak až ho budeš příště hledat , tak aspoň víš kde... Mezi plyšákama.

    OdpovědětVymazat
  5. [5]: To jo! Někdy to tu spíš vypadá jak v mateřský školce, po celým baráku roztahaný plyšáci . Tak vytahat to by jim šlo, ale uklidit to musím já....

    OdpovědětVymazat
  6. Nezdá se, že by byl Mates takový bojovník, má krásné upřímné a mírné oči. V tom boxu s hračkami vypadá úžasně, Vendy!

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Tak správně řečeno, nezdá se....ale je to pěknej vztekloun a ožene se i po nás, což ovšem vždy následuje trest páč to si nesmí dovolit. Je to tvrdohlavý jezevčík jak Brno....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....