20 srpna 2012

Za koníky, kteří tam nebyli, za to mráčků bylo...

Baví mne přeskakovat z lesa do největšího městského rumraje a zase zpátky do lesního klidu. A tak zatímco v pátek jsem ztrávila část dne u rodičů a šmejděním okolo Zlatého Anděla, v sobotu už jsem si zase dopřála procházení se po okolí chaty. Vydala jsem se do Kytína, že si nafotím koníky, které jsme vídávali při procházkách ve výběhu u silnice. Jenže jaké bylo moje nemilé překvapení, když jsem zjistila že zmizel výběh a s ním i koníci. Nikdo poblíž nebyl abych se zeptala kam se přestěhovali a tak jsem se rozhlížela po nějakém jiném cíli který by se dal fotit.
A ten se hned nabízel. Obloha plná mraků a mráčků. Posekané louky s koly sena. Krásná krajina kolem...



Záběry na ty balíky jsem tu měla zároveň se sloupy vysokého napětí, tentokrát jsou z jiného úhlu, nicméně stejně se tam zase nějaké elektrické vedení vpašovalo.




Kytín má jak voňavé jméno, tak se stejně malebně krčí v údolí. Ovšem je starou známou trampskou lokalitou a nad ním je jedna z nejstarších trampských hospod, které se poeticky říká "U čunčí hlavy". Jinak oficiálně se jmenuje "U Dernerů". leží na cyklotrase mezi Stříbrnou Lhotou a hřebenovkou a vaří tam skvěle. A pečou skvostné domácí koláče, podle sezóny s ovocem které právě zraje. Tak není divu že tu najít místo k sezení bývá často problém i když jich tu je dost a najde se zde zajímavá směs starých trampů, výletníků z chat a cyklistů projíždějících Brdské hřebeny...








Na místě kdy byl výběh je krásná partie se suchomilnými rostlinami. Není to dílo zahradníka nýbrž přírody, která si tu vyhrála s kameným podložím. Takže tu jsou doma kostřavy, mateřídouška a lomikámen.


Ani motýl nesmí chybět, i když jsem byla zklamaná co se týče druhů které jsem tu viděla. myslela jsem že ulovím něco speciálního, co tady u nás není ale ne....jen bělásci, okáči a konec. Až na tuhle jednu jedinou babočku....Babočku bodlákovou...





A že se blíží podzim zvěstují i hrozny jeřabin....


Chrpa u silnice ladila s barvou oblohy...


A tenhle květ zase s bílými obláčky....


Dokonce se na obloze objevily i egyptské pyramidy....


To už jsem ale byla zase zpátky u chaty....

16 komentářů:

  1. Překrásné snímky a všude je už tak trochu podzim.    Mně jsou takové snímky milejší,než ty z města.Asi se mi mění krev.   

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Přírodní jsou klidné, městské jsou o pohybu a ruchu . Já mám ráda oboje, jednou tak a podruhé zase onak. Asi proto, že toho relativního klidu mám víc než městského ruchu ráda městský shon fotím.....

    OdpovědětVymazat
  3. Hezká fotka ta první a nad tím článkem o Kytínu že je voňavej.

    OdpovědětVymazat
  4. Asi byl nejvyšší čas jít domů, z podobných pyramid bývá bouřka, ta podoba s pyramidami je zajímavá i tím, že celý ten obraz vypadá jako podívání do velké dálky a z velké výšky. Příroda je vůbec úžasná čarodějka, má hezčí skalku nežli já. Hezký výlet i fotky, já také říkám že nikdy žádná cesta není marná.

    OdpovědětVymazat
  5. No jo , na posledním snímku jsou fakt pyramidy ! Připadá mi to trochu jako Fata Morgana

    OdpovědětVymazat
  6. Krajina jako malovaná....moc hezké zábery.

    OdpovědětVymazat
  7. [3]: To je pokus o panoramatickou fotku, ještě jsem to pořádně nezkoušela a tenhle úsek byl na to jak stvořenej

    OdpovědětVymazat
  8. [4]: Nebylo nic, za celou dobu co jsem tam byla tedy za deset dní spadlo jen jeden den pár kapek. To že to vypadá že je z výšky je proto, že máme chatu na mírném kopečku a ty mraky byly pod ním.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné,překrásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  10. Mě baví město jen pár hodin. V okolí Kytína jsem byla jednou, kamarádi tam mají chatu, ale nevím přesně, jak se to jejich místo jmenuje. O Kytíně a Mníšku mluvívají. Moc se jim tam líbí.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Tak vidíš, vyšpioni kde to je . Ještě tam je poblíž Voznice, kde je hodně chat, Chouzavá, Stříbrná Lhota....je tam opravdu pěkně a lesy tam naštěstí nejsou moc zasažené vichřicemi tak je kde chodit. Spíš že ty malé, soukromé pár hektarové se kácejí, takže vznikají díry...

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: Mne baví oboje....když je města dost hurá do ticha a když už je moc ticha hurá do Prahy . Mám výhodu v tom, že to je necelá třičtvrtě hodina cesty a jsem z lesů v centru....

    OdpovědětVymazat
  13. Porovnávám tvé fotky od Anděla s těmi Kytínskými. Smíchov to vzruch a pohyb, procházka Kytínem je jako pohlazeníčko.

    OdpovědětVymazat
  14. Ty obláčkovité fotky jsou fakt parádní, mraky a modrá obloha, ještě mě hodně zaujal pohled na krajinu, světlo a stín. Moc dobrá fotka. (myslím že je hned nad povídáním o Kytíně).

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Mraky jsou pro mne taky dost používaným objektem, i když teď jsem si dala dlouho pauzu s jejich focením, jenže těmhle nešlo odolat.... . U těch jeřabin mne zaujalo to množství a ohromné hrozny plodů. Jeslti Kryl to nevím, ale vím že je tam může případně obdivovat Pavel Landovský, ten tam totiž bydlí.

    OdpovědětVymazat
  16. Obláčky jsou krásné, Vendy, a ten veliký trs jeřabin, to je něco! Kytka na poslední fotce se ti povedla, patří do miříkovitých, ale nepoznám, co to je, jsou si hodně podobné.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....