25 července 2012

Včera červánky, dneska?....dešťánky!

Včerejší večer se nesl ve znamení krásných růžových červánků....no a jsem u prvního renoncu, proč! červánky které jsou od slova červený, červenat se když to co je povětšinou na obloze je krásně růžové? Mě osobně by to docela zajímalo....
Nicméně ve většině případů ale znamenají změnu v počasí a většinou k horšímu. Což se bohužel ráno potvrdilo což byl renonc číslo dvě a dost velký... Obloha ocelově šedá, mraky na mraky a déšť. Tu vsilnější, tu slabší...a na....á dcera protože se podle včerejšího dne těšila na poslední teplý den s opalovačkou před dalším pracovním turnusem. Jenže den sice byl teplý, ba přímo dusný, chvílemi jsem si připadala jak ve skleněném hrnci přiklopeném pokličkou. Ale sluníčko prostě nebylo!
Takže raději jsem se ani moc nerozhlížela, nekomentovala a čekala jsem na průtrž tentokrát kleteb svolávaných na hlavy meteorologů, mou i všech kolem. Ale byla jsem docela překvapená když se podívala z okna a laxně prohlásila že to je všechno na hlavu a že tohle fakt už není normální......a tentokrát jsem s ní i souhlasila.




A dvoubarevné okno, stejně jako byla obloha, pobavil mne ten efekt odstínovaných barev v odraze...


A zatímco to píšu, přehnal se opravdu letní slejvák a jelikož ještě jemně pršelo a najednou začalo do toho pálit napln slunko, vylítla jsem znalá fizikálních zákonů s nadějí že konečně ulovím duhu. No krásný náznak byl, velká nádherně klenutá leč slaboulinká že jí na těch tmavých mracích foťák ani nezaznamenal a navíc v mžiku zmizela, protože se sluníčko schovalo za mrak....
Ale byly zas tyhle fešný mrací a západ....




Dva detaily z té prostřední fotky, které se ukázaly po zvětšení....


9 komentářů:

  1. Nádherné ladné tvary, jen tak dál!!

    OdpovědětVymazat
  2. No, já  naopak slyšela, že růžový až červený západ slunce věští krásný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Já zase slyšela, že červánky značí silný vítr!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak takové krásné červánky jsem ještě neviděl Bouřka u nás byla dnes také.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: To je co za pořad? Nic mi to neříká....

    OdpovědětVymazat
  6. Ty růžové červánky jsou nádherné , vypadají jako nebeský požár .

    OdpovědětVymazat
  7. Podle mě červánko navečer znamenají, že do tří dnů bude pršet. Obloha nám nabízí pokaždé neobyčejnou podívanou. Je to téma k focení, které neomrzí a nezevšední.

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Tak to vyšlo, a netrvalo to ani tři dny

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....