25 června 2012

Bílá a stříbrná....

Bílá a stříbrnná, za slunného počasí krásná kombinace,
a i když je pod mrakem dokáže rozsvítit tmavé kouty zahrad.
Stříbrolisté rostliny snášejí výborně sluneční úpal, to jsou
nejkrásnější, ale jak už jsem se zmínila i ve stínu rostou
dobře a dělají spoustu parády. Jen většina z nich má tu
nemilou vlastnost, že jsou velmi invazivní a dokáží se
velmi brzy rozrůst do všech směrů....takže se musí častým
vytrháváním redukovat, ale to jim nijak neškodí.

4 komentáře:

  1. Když jsem měla zahradu, nevím proč, ale měla jsem ji celou v bílém tónu. Bílé květiny dodnes považuji za nejkrásnější. Škoda, že bílou vždy časem převálcují jiné barvy. A potom, bílá květina, když začne uvadat nebo ne namoklá, dostane takový zrzavý nádech. Ale stejně bílé květiny u mě vedou. Mám radost, že se mi ze semínek objevily tři sazenice bílých muškátů.

    OdpovědětVymazat
  2. Bílá barva je uklidňující a chladivá, ostatní barvy jsou více agresivní. mě se líbí takové ty techno zahrady, kov,voda, kámen, nějakej trávník, ozdobné trávy a bílá. A má to ještě jednu výhodu, když přidáš byť jen jednu barevnou kytku tak tím tu bílou ještě víc podtrhneš. Naopak co je hodně zneklidňující je vše v červeném tónu. To jezdíme po cestě do Prahy okolo jednoho rodinného domku a tam mají všechny kvetoucí kytky už od jara červené, tulipány, růže, ve všech truhlíkách červené muškáty. Jen dům je bílý, proto asi volily tu červenou. Ale já bych tam byla asi permanentně nažhavená a naštvaná....já měla ze semínek jen bílý, jinak samé růžové a červené....mám tu články na téma Bílé variace

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Asi na tebe barvy působí, červená je hodně energická a někdy může zneklidňovat a když je ve větším množství, může vést až k pocitům agresivity a negace.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Tak ne nadarmo se říká, všeho s mírou a o červené to platí obzvlášť stejně tak i o černé.....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....