16 května 2012

Pohledy přes plot.....

Když jsem šla včera do knihovny všimla jsem si, že díky tomu, jak se ochladilo tak ve vedlejší zahradě u sousedky rozkvetly ty z tulipánů, které patří k těm pozdnějším odrůdám....a tak jsem vzala foťák a......no ale hlavně jsem šla vyfotit kvetoucí kaštan. Včera jsem fotila jen telefonem tak jsem si dneska chtěla udělat makrosnímky květů pořádně...


Jelikož okukujeme zahrádku jedna druhé, většinou si kupujeme ty barvy a druhy které se nám navzájem líbí. Jenže mě jich pěkných pár někam zmizelo, buď je sežrali hryzci nebo mi cibule shnily, protože jsem si dneska uvědomila, že ten žluto zelený mi nekvetl, mám ho i v bílém a ten mi kvetl v jediném exempláři, a i ten růžovozelený a tmavě fialový se se mnou zřejmě rozloučily.....Uvidím jak napřesrok, až letos všechny tulipány vyreju, přeberu cibulky a znovu vysadím.

7 komentářů:

  1. Tulipány jsou pěkné.Letošní zima byla divná - tulipánové cibule asi zmrzly - našla jsem nějaké nahnilé.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou skutecne nádherné,jak tulipány tak fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy jak to tak čtu a koukám na obrázky,tak jsi milovnice květin.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Jo, jo, tady se můžeš dočíst http://admin.blog.cz/clanky/clanek/65436553, proč tomu tak je, ale i v jiných článcích jsem to vysvětlovala . Jen mě to stojí dost bolesti kvůli nemocným zádům, musím to dělat postupně, protože to pak se už nehnu, nebo musím do sebe ládovat prášky. Počítám, že letos díky pčasí, to období bude alespoň u mě dost brzy Tedy na záhonech určitě, kdoví jestli mi fuchsie letos vůbec stačí vykvést, když jsem je teď musela celé ostříhat.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně jsi nakoukla přes plot a pak z toho vytvořila báječnou kompozici. Já už je mám odkvetlé.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Tak mě odkvetly taky brzy....tohle bylo díky tomu, že se ochladilo, tak se to zpomalilo.....

    OdpovědětVymazat
  7. Tulipány jsou nádherné, Vendy, a tvoje makro zrovna tak!

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....