03 ledna 2012

Letos dělal opravu čest svému jménu....

Tyto dva vánoční kaktusy mám již několik let a přede mnou je měla spoustu let moje maminka. U mne skončily z toho důvodu, že jí nikdy nekvetly. Mě začaly hned ten rok co jsem si je přivezla. Ale dřív, už na podzim skoro hned po tom, co jsem je v říjnu dala domů ze zahrady. A každý rok si to o něco protáhly, až letos mi kvetly a kvetou opravdu o vánocích.....






Ještě mám tmavě červený, a bílo růžový, ale ti si to kvetení odbyly ještě venku, jak je zmátlo počasí....

9 komentářů:

  1. Taky mám jeden , loni mi udělal radost a rozkvetl přímo na vánoce a soupeřil s vánoční hvězdou , kdo je hezčí , ale letos se na mně vzbodnul a nemá ani kvítek.. Asi jsem ho začala zalévat pozdě.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou krásné, opravdu taková ozdoba zimního období. Mě zatím nekvete, ale doufám, že ho ukecám.

    OdpovědětVymazat
  3. Asi zalezi hodne na tom,kde jsou umistene,jak je zalevas,kolik slunka atd...Me taky jeste nikdy nekvetly po druhe,anebo mas "zeleny palec",to se rika tady!

    OdpovědětVymazat
  4. Záleží na zalévání.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné obrázky.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera, takhle viset kaktusy u stropu vidím prvně!Většinou mají všichni květináče postavené někde na okně, stole, či poličce. Zalévat je musí být zajímavé? Jednak ty dírky dole na květnících jsou matoucí a jednak asi s konvičkou lezeš na žebřík ne?

    OdpovědětVymazat
  7. Nezalívám, namáčím a pak nechávám okapat. Takhle mám na chodbě i na půdě uskladněno víc kytek, většinou ty s dlouhými šlahouny, nezabírají místo a vypadá to pěkně. A já je všechny vždycky jednou za čtrnáct dní nebo i tři neděle namočím v kbelíku. Je to lepší než zalévat, protože se opravdu pěkně nasajou vodou a nejsou mokré třeba jen na povrchu. A to dělám vlastně s kytkama i v létě, mám sud na dešťovku a tam se holky pěkně ráchaj

    OdpovědětVymazat
  8. Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....