03 ledna 2012

Nová anketa i nová rubrika....

Rozhodla jsem se, že nebudu bilancovat protože ten uplynulý rok moc dobrého na bilancování nepřinesl. Prostě byl a je pryč. Nový sice přišel, nicméně se teprve uvidí co se z něj vyklube. Máme se ho bát? Nebo všechny špatné předpovědi ekonomů a politiků jsou jen nafouknutá mediální bublina? Bude konec světa nebo jen jednoho záhadného kalendáře? Nevím.... Pomohu si citátkem s jednoho českého filmu: "Uvidíme, uvidíme, uvidíme....! "
A přes tenhle oslí můstek se dostávám k další novince. Od tohoto týdne bude vždy jeden "Citát pro tento týden". Aby se i trocha moudrosti dostala na tyto stránky Mrkající. Takže co se týče letošního roku, odpovídejte v anketě, a pište mi vaše názory na to, co si myslíte o tomto právě začínajícím roce. Jestli už teď víte alespoň částečně jestli pro vás bude lepší nebo horší, jestli věříte na letošní konec světa nebo co od letošního roku čekáte. Budu se na vaše komenty těšit...

12 komentářů:

  1. Těch konců světa už tady bylo nepočítaně, už na přelomu prvního tisíciletí předpovídali astrologové a jiní logové, že lidstvo příliš hřeší a Pán Bůh už se na to nemůže koukat a tedy že to všechno smete. Uplynulo více jak tisíc dalších let a lidstvo hřeší čím dál víc a nikomu to nevadí.Myslím , že poslední oficiální předpověď o konci světa proběhla loni v září. To zase hlásal nějaký bláznivý americký pastor či co , že v pátek bude konec světa. Jak vidno nebyl. Atd, atd.

    OdpovědětVymazat
  2. Hlasovala jsem, že rok bude stejný jako ty předešlé. Nebo v mnohém podobný. Určitě se trochu zhorší ekonomická situace už jen proto, že se zvedla DPH. Ale, abych pravdu řekla, už jsme si na to zvykli, že se neustále něco zdražuje. Nevím, ve kterém roce to bylo - 1976 nebo 1977 se zdražilo kafe z 8 korun na 12. Samozřejmě jsem remcala. Babička mi tehdy řekla - "No a co? Budeš chvíli remcat, budeš si ho dělat slabší, to ti nebude chutnat, tak si uděláš zase to svý silný kafe, aby ti chutnalo. A bude ti fuk, že stojí 12 korun". Měla pravdu!

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: A nebo ten, co ty hieroglyfy tesal, si prostě našel nějakou ženskou a šel se věnovat příjemnější činnosti, než je bušení do kamene. Raději šel bušit do něčeho jiného.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Taky jedno z možných řešení této otázky . Ale mi si ten svět zničíme sami, bez přispění věšteb dřív nebo později stejně. To už je dáno lidskou chtivostí a touhou mít stále víc bez ohledu na to, jestli to potřebujeme nebo ne. A jestli je to vůbec příroda schopna zvládnout.

    OdpovědětVymazat
  5. Na principu působení energií to bude tak, že ti lidé, kteří si myslí, že tento rok bude horší, jej opravdu horší budou mít.

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Příroda je mnohem silnější, než si člověk uvědomuje, což nám čas od času ukáže nějakou sopkou, tsunami nebo zemětřesením.

    OdpovědětVymazat
  7. [2]:Takže samé příjemné věci. To já vůbec nemůžu dopředu říct co mě čeká. jedině snad ty výstavy, to snad zůstane....a blog

    OdpovědětVymazat
  8. Je to zvláštní,ale nikdy mě nenapadlo dělat "bilanci" starého roku,ani zvlášť přemýšlet,co by mohlo být v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  9. Nebilancuji, nedávám si předsevzetí a nevěřím (zatím) na konec světa

    OdpovědětVymazat
  10. [11]: Dneska jsem zrovna četla, že nějací čeští badatelé, bratři, zjistili, že v tom mayském kalendáři je chyba, protože Mayové měli tři kalendáře, každý pro jiné účely a že tedy ten "správný" konec světa by měl být až v roce 2116....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....