29 listopadu 2011

Jabkance....

Těm kteří by dostali chuť na jabkance, dávám odkaz na recept na pravé třebovské jabkance....
Pokud chcete, můžete vyzkoušet. Sice jsou trochu pracnější, ale opravdu dobré. A máslo na polití jen to pravé, žádné margaríny......

15 komentářů:

  1. Také jsme je doma pekli,ale říkalo se jim u nás placky.

    OdpovědětVymazat
  2. No vidíš a tady si myslí že to je jejich vynález . A kde to bylo to doma, pokud se můžu zeptat?

    OdpovědětVymazat
  3. Recept je zajímavý a určitě by stálo za to, ho vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  4. Těsto jen z brambor? Žádné vejce, prostě nic než brambory? A sůl aspoň?

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Jen a jen brambory, nic jiného....

    OdpovědětVymazat
  6. Pocházím z Českomoravské vysočiny.Tam se bramborům na poli dařilo./Ještě se pěstoval len/.Brambory jsme jedli každý den-většinou dvakrát.K večeři se k nim pilo mléko nebo podmáslí.

    OdpovědětVymazat
  7. pokrač. spadlo jako spam...prosím vytáhnout.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Dodneška jak začnou nové brambory tak si kupuju máslo, podmáslí, tvaroh a dělám si brambory na loupačku. A dcera mě to většinou sežere    . Taky si pamatuju, jak jsem poprvé jako městské dítko u nás na chalupě viděla kvést velká pole se lnem. To byl tak nádherný pohled do krajiny na ta modrá oka .Dneska to nahradila žlutá řepka.

    OdpovědětVymazat
  9. Jabkanec to slyším prvně :) a to přitom dělám střední gastronomickou školu =)

    OdpovědětVymazat
  10. [11]: To je opravdu specifický místní název. Taky jsem na to koukala jak péro z gauče, když jsme se sem přestěhovali ale souvisí to s tím, že se dřív říkalo i bramborům zemní jablka, zemčata a proto i ty jabkance.Alespoň máš do školy nový poznatek

    OdpovědětVymazat
  11. Zkusím to tedy... až si koupím ty brambory.

    OdpovědětVymazat
  12. Dělal jsem právě to jabko ale nic moc, jen jsem si zamazal nádobí.

    OdpovědětVymazat
  13. Asi nemáš ta léta praxe a umění vypilovat to k dokonalosti....já osobně ještě nedostala odvahu to zkusit. Ale možná že když jsem se naučila vařit bramborové knedlíky z brambor, zvládnu i tohle....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....