Pocházím z Českomoravské vysočiny.Tam se bramborům na poli dařilo./Ještě se pěstoval len/.Brambory jsme jedli každý den-většinou dvakrát.K večeři se k nim pilo mléko nebo podmáslí.
[6]: Dodneška jak začnou nové brambory tak si kupuju máslo, podmáslí, tvaroh a dělám si brambory na loupačku. A dcera mě to většinou sežere . Taky si pamatuju, jak jsem poprvé jako městské dítko u nás na chalupě viděla kvést velká pole se lnem. To byl tak nádherný pohled do krajiny na ta modrá oka .Dneska to nahradila žlutá řepka.
[11]: To je opravdu specifický místní název. Taky jsem na to koukala jak péro z gauče, když jsme se sem přestěhovali ale souvisí to s tím, že se dřív říkalo i bramborům zemní jablka, zemčata a proto i ty jabkance.Alespoň máš do školy nový poznatek
Asi nemáš ta léta praxe a umění vypilovat to k dokonalosti....já osobně ještě nedostala odvahu to zkusit. Ale možná že když jsem se naučila vařit bramborové knedlíky z brambor, zvládnu i tohle....
Také jsme je doma pekli,ale říkalo se jim u nás placky.
OdpovědětVymazatNo vidíš a tady si myslí že to je jejich vynález . A kde to bylo to doma, pokud se můžu zeptat?
OdpovědětVymazatRecept je zajímavý a určitě by stálo za to, ho vyzkoušet.
OdpovědětVymazatTěsto jen z brambor? Žádné vejce, prostě nic než brambory? A sůl aspoň?
OdpovědětVymazat[4]: Jen a jen brambory, nic jiného....
OdpovědětVymazatPocházím z Českomoravské vysočiny.Tam se bramborům na poli dařilo./Ještě se pěstoval len/.Brambory jsme jedli každý den-většinou dvakrát.K večeři se k nim pilo mléko nebo podmáslí.
OdpovědětVymazatpokr.
OdpovědětVymazatpokrač. spadlo jako spam...prosím vytáhnout.
OdpovědětVymazatpokr
OdpovědětVymazat[6]: Dodneška jak začnou nové brambory tak si kupuju máslo, podmáslí, tvaroh a dělám si brambory na loupačku. A dcera mě to většinou sežere . Taky si pamatuju, jak jsem poprvé jako městské dítko u nás na chalupě viděla kvést velká pole se lnem. To byl tak nádherný pohled do krajiny na ta modrá oka .Dneska to nahradila žlutá řepka.
OdpovědětVymazatJabkanec to slyším prvně :) a to přitom dělám střední gastronomickou školu =)
OdpovědětVymazat[11]: To je opravdu specifický místní název. Taky jsem na to koukala jak péro z gauče, když jsme se sem přestěhovali ale souvisí to s tím, že se dřív říkalo i bramborům zemní jablka, zemčata a proto i ty jabkance.Alespoň máš do školy nový poznatek
OdpovědětVymazatZkusím to tedy... až si koupím ty brambory.
OdpovědětVymazatDělal jsem právě to jabko ale nic moc, jen jsem si zamazal nádobí.
OdpovědětVymazatAsi nemáš ta léta praxe a umění vypilovat to k dokonalosti....já osobně ještě nedostala odvahu to zkusit. Ale možná že když jsem se naučila vařit bramborové knedlíky z brambor, zvládnu i tohle....
OdpovědětVymazat