29 listopadu 2011

Nejpohlednější část města....

Nejpohlednější částí města, pokud pominu nově upravený dopravní terminál a pěší zóna s parčíkem, je náměstí. Je malé, nicméně určitým způsobem půvabné. Ty ostatní části ukážu až na jaře, kdy začnou opět plnit svůj účel vodní prvky které jsou nově ve městě užity při architektonických úpravách.....


Tuto frontu tvoří od leva hotel a dvě části radnice.
Protější strana kde je banka, pohřební služba a budova bývalého hotelu Modrá hvězda, kde je ovšem dnes vietnamská prodejna.
Roh náměstí tvoří dům U Kohouta z podloubím ve kterém je stejnojmenné řeznictví......
.....a roh protější kde je v podloubí Mléčný bar a cukrárna.
Fontána také v létě je osvěžujícím prvkem, ale letos poprvé dostala svou "zamrzlou" podobu, tedy osvětlení ladící s vánočním stromem.
V trochu větším detailu.....
A co se týče vánoční světelné výzdoby, chystám se uspořádat výpravu, tak se i na ní dostane...takže si jen tak pro ilustraci vypůjčím fotky mého kamaráda. Takhle to vypadalo minulý rok touto dobou....
Rozdíl značný.....

5 komentářů:

  1. Pěkné fotky-z těch zasněžených je mi zima-jdu asi vařit grog.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Taky je mi sympatičtější dnešní stav než ten loňský, nemám ráda zimu, nemám ráda mráz....

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky. Já se u té druhé zarazila, protože mi to připomělo náměstí v Rumburku. Ty domy byly téměř stejné. A pak to podloubí. Mám pocit, že bych našla hodně podobných a téměř shodných znaků se svým rodným městem.

    OdpovědětVymazat
  4. Na takových náměstích mne vždycky vadí ta spousta aut. Ztratí veškerou romantiku.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Jo, ta menší města mají centra skoro stejná. V Ústí je to náměstí ještě hezčí, protože je větší a má ta podloubí po třech stranách.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....