18 října 2011

Něco rukodělných prací.....

U babi Maňasové jsem viděla betlém háčkovaný i základy betlému keramického. Já se teď chci pochlubit betlémem pleteným, který dělala moje mamča. Už jich má na kontě asi dvacet, fotky v Receptáři i jeptišky u nich v ulici jeden mají....já se nikdy plést nenaučila a už se asi ani nenaučím. Za to jsem moc ráda háčkovala a vyšívala. Popravdě každou volnou minutu. Ale s objevením se zvířectva, běhání okolo zahrady a později počítačů v naší rodině jsem pomalu přestala. Ono už také není ani kam dávat ty výtvory.
Takže pletené figurky jsou všechno výtvor mojí maminky a výšivky zase moje.....


Těch výšivek bylo vytvořeno o hodně víc, ale buď jsem je dala babičkám jako dárky, anebo byly dělány přímo na zakázku pro jednu paní.

15 komentářů:

  1. To je nádhera. Betlém je překrásný..taky jsem ráda pletla, háčkovala, vyšívala...Jen teď nemám s dětmi čas. Ale zas se k tomu jednou vrátím. Překrásné výšivky - radost pohledět.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Betlém je moc roztomilý a vyšívání je úžasná práce,já neumím ani to ani ono,(moje maminka a babička byly taky šikovné a já neměla potřebu ani zájem se něco učit).Velmi se mi ale líbí vyšívané polštáře nejvíce s růžemi(anglické vzory).

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné výšivky, líbí se mi ty s tím červeným ovocem, jsou krásně podzimní

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Betlém je krásný, moc hezky to mamka vymyslela. Dala si záležet na každé maličkosti. Fakt, klobouk dolů. A taky se mi moc líbí tvoje výšivky.

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké... Už se chystáš na Vánoce?

    OdpovědětVymazat
  6. A máš u mne u jehovistů odpověď od Amelie. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sedím, koukám a kochám se tou nádherou. Jak ty, tak i maminka jste šikulky. Betlém se mamince opravdu moc povedl.   Ty výšivky jsou nádherné. Já mám vyšitých asi 40 ubrusů, ale na stůl je dávám jen ve výjímečných případech. Vždy totiž funguje zákon schválnosti a takové červené víno, nebo svíčková nechávají fleky. Tak je mám naskládané ve skříni.

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: Na tohle je moje mamka neskutečně šikovná a kreativní, já nikdy nenosila moc věcí kupovaných, většinu jsem měla šité "originály" a co se týče svetrů tak to byly hory co mi jich mamka napletla. Já tomu ale nepropadla. Jo, šití, háčkování a vyšívání ano, ale pletení nikdy

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ten betlém je prostě super.Já sice plést umím,ale nemám trpělivost.Poradím toto sestře.Ta plete postavičky z pohádky o Červené Karkulce-má to jak loutky-dá se s tím hrát dětem pohádka.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak jsem se zase pokochala. Betlém je krásný a výšivky jemné s hezkým motivem, jablko nepadlo daleko od stromu, i když neplete   

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Tak to děkuji moc za pochvalu

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: To říkají mamce všichni, a proto už jich udělala tolik. Ještě že nemájí víc známých, to by se už uštrikovala. A já jí za to ohromně obdivuju

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Miluju háčkování a pletení a těším se, až v důchodě něco podobného zkusím. Pokud se ho dožiju.

    OdpovědětVymazat
  14. Ten betlém musela být pěkná piplačka..obdivuju každého kdo je tvořivý a dá si záležet na něčem pracném

    OdpovědětVymazat
  15. No tak to je nádhera a asi je blbé se zeptat,zda máš VendyW někde vzorky a rozpis barev.Jsi šikovná a maminka taky. Kdybys někde vyštrachala,byla bych ráda.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....