09 března 2024

A co kdyby náhodou ....

 


.... zase přišla. Kdo? No přece sněhová
zima! Tak ať jste připravení .... minulé kapkové fotky byly z 19.12. kdy to vypadalo na jaro. O čtyři dny později, na přelomu 23. a 24.12. to tu zas vypadalo na to, že alespoň Štědrý den by mohl svítit nejen světýlky ale i bílým sněhem. Jak všichni víme, dopadlo to úplně jinak.
Nějaké vňuknutí mi řeklo v jedenáct večer Vem telefon a jdi si tu krásu nafotit! Ráno už taky nemusí být po sněhu ani památka. Poslechla jsem, sbalila telefon, nazula holiny a šla. Jaké bylo překvapení, že sněhu bylo mnohem víc než jsem myslela a než vypadalo z okna, takže po pár krocích jsem měla své kotníkové zahradní holiny plné sněhu, a za druhé že bylo mnohem tepleji než se mohlo podle neustávajícího celodenního sněžení zdát. Ono to ale bylo znamením velmi brzké změny .....


Fotky večerní můj mobil tedy úplně kvalitně neumí, takže omluvte prosím zhoršenou kvalitu obrazu! 

Dopoledne 23.12 to vypadalo takto .....


V jedenáct večer už takto ....




A stále sněžilo ....


Bylo to sice krásné, nadýchané a bílé ale taky pěkně mokré, takže mi to zase začalo rozkládat dřišťály




To světlo reflektoru na keřích u silnice patřilo místní úklidové četě s multikárou. Konečně! po celém dni vyjeli uklidit chodník. Od té doby co máme staronového starostu vydal spoustu nesmyslných nařízení. Jedním z nich je to, že se musí uklízet až přestane sněžit aby se ušetřili pohonné hmoty. Kvůli tomu se taky až někdy v šest hodin večer pluhovala nepříjemná cesta na kopec. Do té doby ti kdo tam bydlí (včetně něj) se domů buď nedostali autem vůbec a to museli nechat pod kopcem, nebo s největšími obtížemi



Když jsem šla někdy kolem dvanácté spát, už mi na okna bubnovaly dešťové kapky a ráno už bylo z celé nádhery na zahradě i v okolí jen pár malých ostrůvku břečky


10 komentářů:

  1. Vendy, byla to tentokrát taková "divnozima" a tím, žes jí zdokumentovala, jsi ten sníh "zachovala".
    Obávám se, že v důsledku globálního oteplování bude sníh ještě vzácnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On to spíš byl takový zimní podzim. Fujtajblový bláto, zataženo, šedivo ....

      Vymazat
  2. Vendy tak to jste měli na Štedrý den sněhovou nadílku docela slušnou. toto by do rána neroztálo, ale fotky s tím večerním světlem jsou vždycky zajímavé... To u nás bylo hodně sněhu od konce listopadu tak do poloviny prosince. Pak roztál a Vánoce byly na blátě. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A právě že neměli. Jak jsem psala kolem dvanácté začalo lejt a lilo celou noc a celý Štědrý den, takže to zmizelo hodně rychle. Ono ráno už byly na zahradách už jen takové malé ostrůvky se sněhem.

      Vymazat
  3. Kdyby nebylo těch problémů s dopravou, byla by taková sněhová nadílka, a to nejen na Vánoce, moc fajn.
    Vendy, takovou zimu jako 2023-2024 nepamatuji. Tady snad byl sníh jen 2x a na chvíli. Sáňky bys tu využila leda tak na výzdobu. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady se to nejdřív ujezdilo a pak to roztálo. Taky tu ten sníh byl jen pár dní....

      Vymazat
  4. Běžný život to komplikuje, ale jinak to je prostě nádhera!
    Vendy, přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, tím že bydlíme u silnice a máme tu chodník tak se neustále přehazuje sníh ze silnice na chodník a zpátky a my pak máme před vjezdem hradby jak hrom. Ty musím uklidit do té doby než to zmrzne, aby jsme vůbec vyjeli.

      Vymazat
  5. Jo, to si pamatuju! Akorát u nás na horách začalo pršet až na Štědrý den, takže sníh slezl až o den později a Vánoce jsme bílé měli, jen uplakané :).

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....