02 prosince 2023

Tak nám do .....

 


.... Čech dorazila v prosinci překvapivě
paní Zima. Dokonce u nás v Opičích horách napadl po dlouhých letech sníh v množství více než velkém a zatím si vesele padá dál. Ne tak veselá jsem z toho já, protože to znamená zase přetlačovanou se silničáři a obcí, kdy jedni uklidí sníh z chodníku a druzí ho zas na ten chodník nahodí a před výjezdy se kupí sněhové bariéry které se musí okamžitě než sníh zmrzne odstranit aby se dalo bez úhony vyjet autem. Pokud se tak nestane, při výjezdu přes zmrzlé bariéry létají plasty kolem dokola.... Ani Myšpulín není z bílé nadílky nadšen, jelikož to pro něj znamená bambule všude kde se jeho jemná srst na hlavě, bocích a nohách se sněhem potká. V tom případě domů přijde pes plný sněhových koulí které se dají odstranit pouze teplou sprchou. Že to je otravné a nepříjemné pro oba nemusím zdůrazňovat. Takže i pro něj se musí po zahradě vyházet pár cestiček aby se mohl spokojeně vyčůrat. Nadšené tak jsou jen děti, pokud neochoří a lyžaři. 
A tak si myslím, že návrat do srpnových dnů tepla a sluníčka nikomu náladu nezkazí ....

Bylo sice krásně teplo a slunečno, nicméně že se blíží konec prázdninových radovánek a začne čas podzimní už bylo znát na jemném oparu. I když jak se s odstupem času ukazuje, letní radovánky se nám protáhly až za půlku září a i pak bylo počasí víceméně všechno jen ne podzimní ....








Bobule si užívala poslední dny svobody než nastoupí do první třídy














16 komentářů:

  1. Fotky s kouzlícím sluníčkem jsou fakt nádherné, obdivovala jsem je i v tvém minulém příspěvku. Prostě kdo umí, ti ostatní čumí. Já teda čumím. Od včerejška u nás padá sníh a naše Barča sníh miluje. Musím ale na místa, kde nejsou ulice posypané štěrkem a solí, naštěstí tu možnost mám. Přeji pěkný víkend, zdravím 😀🙋‍♀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten první příspěvek byl z důvodů dalo by se říct umělých. Ale tady to byl krásný přírodní pozdně letní opar v lese.... tady napadlo zhruba třicet centi. Takže jsem Myšpulínovi musela prohrabávat cestičky . Za prvé nechce v tak vysokém sněhu chodit a za druhé se mu ze sněhu dělají po chlupech šílený bambule.

      Vymazat
  2. Ježíš, já čekala sníh :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele kočko, mám tak velké zpoždění v posloupnosti, že dávat sníh teď když ho všude je hromady je zbytečné. Počkám si až zas zmizí a nebude po něm po zbytek zimy ani památky a pak teprve přijdou sněhové fotky na pořad dne ;-)

      Vymazat
  3. Příjemné připomenutí léta krásnými fotkami. Nemám s tím, že se krajina zahalila do bílého problém.
    Napadlo sněhu u nás dost, ale zase ne tolik, aby se to dalo označit za kalamitu. Silnice na náš kopec je prohrnutá, lehce posypaná, výjezd z garáže a i místo na parkovišti u našich řadových domů se dá celkem dobře ošetřit. Stále jsou zatím místa, kde ten nahrnutý sníh nepřekáží.
    Pohodovou první adventní neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš já nemám zimu ráda všeobecně, ani její doprovodné programy jako sněžení a mrazy. Ale pokud bych si měla vybrat mezi plus deseti a slejváky nebo mínus deseti, sněžením a sluníčkem, tedy takovou tou krásnou pohádkovou zimou, tak raději to. Tady sice je taky prohrnuto, ale tím že máme před domem chodník tak se prostě pořád musíme u výjezdu z brány přetahovat se silničáři a obcí. Uklidím projede obecní pluh, shodí to do silnice, přijedou silničáři a zase to ve větším hodí na chodník. A tak furt dokola.... navíc to není kam házet. Kdysi tu občas projel jeden týpek z bagříkem a ty hradby u chodníků odklidil do řeky. Teď to obec nezajímá, jestli se dostaneš přes ty hradby autem nebo k autobusu.

      Vymazat
  4. Anonymní3/12/23 18:37

    Lezarts
    Za aktuálních meteorologických podmínek, toto ohlédnutí, příjemně zahřeje !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska i konečně po dlouhé době i svítí sluníčko. Kdybych měla náladu a nebyla utahaná z práce tak vyrazím zas na procházku, ale představa že se za budu brodit po kolena sněhem na nevyšlapaných cestách mě docela děsí. Už včera jsem toho měla plný zuby....

      Vymazat
  5. Vendy, úvodní slovo hezky kontrastuje s fotem - na jedné straně zima, na druhé vzpomínky na léto.

    OdpovědětVymazat
  6. Příjemné pokoukání na zeleň,když je teď všude bílo.A milá modelka k tomu.
    Měj hezký adventní čas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě tu zeleň bych brala mnohem víc ;-)

      Vymazat
  7. Krásný návrat v čase. Vnučka už je velká slečna. Ten čas neuvěřitelně rychle letí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to školačka! Zatím velmi nadšená.

      Vymazat
  8. Správně: Sněhu jsme si užili, tak teď zase aspoň chvíli srpen! :-)

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....