23 října 2023

Po naprosto luxusní letní .....

 


.... sobotě v pozdním říjnu, strávené ve Vídni, 
zůstaneme i v dnešním článku ve slunečném dni. Ten následoval hned druhý den po častolovickém výletu a podíváme se do Klášterních zahrad v Litomyšli. Ten den totiž končila Smetanova Litomyšl a jako vždy byl v Klášterkách celodenní happening. S hudbou, pohybovým divadlem a hlavně klidem a pohodou. A přenosem závěrečného koncertu Smetanky. Vyrazili jsme až na muže všichni. Já, syn s přítelkyní a dcera s manželem a Bobulí. V zahradách jsme si ukořistili válecí vaky, lehátka apod. aby jsme měli co nejvíc pohodlí. Něco jsme sledovali jen tak na půl ucha, něco víc. A něco nám neříkalo vůbec nic. Ale kupodivu malým divákům se líbilo. Zřejmě jsme už holt o to dětské nadšení cestou životem přišli.
Takže jsme si povídali, popíjeli dobré pití, dávali si dobrou papku a hlavně si užívali krásný letní den v kruhu rodinném ....

Kacířsky musím přiznat, že ač bylo 4.7. a srovnám to s uplynulou sobotou, ta byla mnohem teplejší. Jak je vidět obloha úplně vymetená nebyla, a občas to vypadalo že snad začne i pršet. Dětí tu bylo opravdu hodně. Občas tedy i řádně nevychovaných a zpovykaných. Ostatně i jejich rodiče by nějakou tu výchovu evidentně potřebovali ....






Ačkoli hlavním bodem programu byl přenos závěrečného koncertu, myslím že mu silně konkurovalo představení které mu předcházelo. Bylo to totiž představení Studia DVA Malý princ v hlavní a jediné roli s Janem Cinou. Na to už jsme ale nezůstali, Bobule by to ještě úplně nepochopila. Za toto představení byl Jan Cina nominován v roce na Cenu Thálie v kategorii muzikál. Když jsem si teď projížděla recenze na toto představení jsou všechny! opravdu velmi kladné a nadšené



Takhle krásně jsme měli nad hlavou. Zelené stromy, občas i modrou oblohu 


Hrálo se buď na velkém pódiu, tedy když jsme přišli ....



..... nebo na malém přímo mezi návštěvníky


A tady se chystalo pódium pro Malého prince






Na dalším pódiu v druhé části Klášterek bylo pódium pro taneční čísla. Tady se připravuje soubor Dekkadancer




Tolik z kultury, letos jsem byla pilná a na Smetance či jejích doprovodných pořadech jsem byla dvakrát. No trochu ostuda, jenže budiž mi omluvou, že než se člověk stačí rozkoukat co vlastně je na programu a líbilo se mu, je už všechno vyprodané....
Teď si chvilku zase dáme nějaké květy a pak se podíváme do Prahy. A to zas vlastně za květy, protože se projdeme Botanickou zahradou v Tróji a okolo Trojského zámku
 

19 komentářů:

  1. Skvělé. Počasí opravdu letní a takto s rodinou strávený čas je přímo luxusní. Klášterní návrší je pro takové oddechové chvíle jako stvořené. A poslouchat koncert pěkně v leže na sluníčku je nenahraditelná pohoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně letní to bylo teď v sobotu. V tričku s krátkým rukávem až do večera. Krásně jsme se vyhřejvaly ve Volksparku jak ještěrky na sluníčku. A nebyly jsme samy, protože si tam lidi dělali pěkně leháro v parcích na trávě.

      Vymazat
  2. Hezky jste si to s rodinou užívali a o tom taková společná setkání jsou a když k tomu jsou ještě kulturní zážitky a hezké počasí, tak vše tu pohodu ještě povznese. To si pak ty zážitky v době udržíš na hodně dlouho a to je fajn. Měj se moc pěkně .

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky jste si to s rodinou užívali a o tom taková společná setkání jsou a když k tomu jsou ještě kulturní zážitky a hezké počasí, tak vše tu pohodu ještě povznese. To si pak ty zážitky v době udržíš na hodně dlouho a to je fajn. Měj se moc pěkně .

    OdpovědětVymazat
  4. To byla úžasná akce.A jak píšeš válecí vaky,sluníčko,hudba,rodina,jako bych tam byla.
    Moc krásné fotografie z akce.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To válení bylo nejlepší ;-)... i když já pak zvolila lehátko. Z toho se mi lezlo mnohem líp

      Vymazat
  5. Lezarts
    Takový den plný kultury a pohody, bych hned brala! Snad se toho dožiji a vyrazím na podobnou akci s vnukem?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se týče doprovodných akcí Smetanky, ty jsou vždycky na vysoké úrovni. Jednou jsme byly s dcerou na The Tap Tap.... a vždycky v Klášterkách.

      Vymazat
  6. Vypadá to moc pěkně - určitě prima odpoledne.

    OdpovědětVymazat
  7. Na fotkách to vypadá skvěle, určitě parádní akce a zajímavá kultura. Ty zahrady miluji, občas se tam zastavíme jen na krátkou procházku.
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono ty doprovodné akce Smetanky vždycky za to stojí. Navíc ty Klášterky to ještě povýší na vyšší level ;-)

      Vymazat
  8. Tam by se mi líbilo !!!
    Díky za fotky!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě se tam líbilo. Tedy mě se tam líbí vždycky. Tohle byl ještě takový velký bonus....

      Vymazat
  9. Na tomhle festivalu jsem byl dvakrát - v době, kdy tam hrál někdo, s kým jsem měl tou dobou právě něco společného :-).

    OdpovědětVymazat
  10. Litomyšl je nádherná, letos jsme se tam zastavovali při cestě do Krkonoš, ne však v době festivalu. A dnes je příkladem i kvalitní současné architektury., proto tam také premiér Fiala organizoval jednu mezinárodní sešlost politiků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni se tam vůbec nebojí moderní architektury ve spojení s původní. Nejnovější počin je lávka přes I/35 za kterou opět vyzískali nějakou cenu za architekturu.

      Vymazat
    2. A mimochodem Litomyšl měl ve velké oblibě Václav Havel, on byl ten kdo tam svolal setkání sedmi prezidentů. Od té doby je Litomyšl v kurzu. Navíc zámek je zapsán na seznamu UNESCO

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....