27 července 2023

Po jednom komentování ....

 


.... u Siraelxy na blogu, se mi o několik
dní později do mejlu ozvala jedna dáma, a nabídla mi jestli náhodou nechci spolupracovat. Že již spolupracují s řadou blogerek a tak jestli nechci rozšířit jejich řady. Trochu jsem popřemýšlela, vyzvěděla jak by spolupráce měla vypadat a nakonec kývla. 
Došly mi dvě poukázky na nákup do dvou e- shopů a poté jsem mohla napsat o své (ne)spokojenosti s výrobky plus dodat odkaz na určité zboží. Jeden z e- shopů má pod palcem veškerou zubní péči, což je jak určitě každý uzná, v dnešní době nedostatku míst u zubařů velice vhodný artikl. Pravda, bolavý zub si sami nevytrhneme, ale je v naší moci dělat všechno proto aby jich bylo co nejméně .... 
A teď se podíváme co všechno jsem vybrala.


Vzhledem k tomu, že používáme s mužem elektrické zubní kartáčky, jasnou volbou byly náhradní hlavice, které jsou hodně namáhané. Vybrala jsem si balení normálních a balení pro citlivé zuby. Musím říct že je opravdu rozdíl jestli se koupí originál nebo hlavice neoriginální. 
Další položka je bělicí pasta. Ty používám opravdu hodně, od různých značek, ale zatím jsem nezaznamenala nějaký zvlášť viditelný výsledek. Tudíž když jsem viděla v nabídce pastu s označením Extreme, řekla jsem si, že za vyzkoušení by to stálo. Zkouším pilně, ale zatím ani tady nějak markantní bělení nevidím.
Poslední položka nákupu byly pasty na citlivé zuby. To je záležitost
hlavně dcery, ta už dlouho s citlivostí zubů bojuje, a tak jsem pro ní vzala jedno větší balení past, protože u ní mizí hodně rychle. Tuhle značku používá a je s ní spokojená. Suma sumárum, spokojení jsme zatím všichni, i když u mě se viditelné bělení zatím neprojevilo. Zřejmě mám tmavší sklovinu, takže výsledek by se asi dostavil jedině při opravdu profesionálním zákroku u zubaře. A jelikož tuhle instituci zrovna nemusím, nezbude mi nic jiného než se spokojit s tím co je ..... 

12 komentářů:

  1. I u nás máme velkou spotřebu zubních past. Značky se snažím střídat, i když své favority má asi každý. Všichni používáme sonický kartáček, jsme spokojení. Zubařka je moje kamarádka, k ní se nebojím :o)
    Přeji příjemný den, Vendy. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nejvíc vyhovují Aquafresh pasty. Ale taky to všelijak prostřídávám. Zvlášť ty bělicí. Některé jsou víc jiné míň abrazivní a ta švýcarská co zkouším je zas na bázi sody. Když jsme měli původního zubaře tak se přestal bát hlavně manžel. Notovali jsme si s ním už proto, že i on byl Pražák který se usídlil na malém městě. I když tedy mnohem dříve než mi. Odešel do důchodu a místo něj je taková mladá doktorka holý neštěstí. No alespoň že vůbec někdo. Ale většinou to u ní končí tím že člověka rozvrtá a pak ho pošle buď do Pardubic nebo do Olomouce.

      Vymazat
  2. Vyzkoušela jsem různé zubní pasty a abych pravdu řekla, tak nedokážu říci, kterou vnímám jako nej.
    Klidný den, Vendy !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala výše, mě velmi vyhovují Aquafresh.

      Vymazat
  3. Mám to jako Helenka. Také pasty střídáme a vždy koupím jiné, abychom změnili i příchutě. Jen kartáčky máme klasické a po třech měsících je vyměníme. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  4. Já se nejdřív na elektrické kartáčky dívala skepticky, ale pak jsem si pořídila první a od té doby na něj nedám dopustit. U těch hlavic je dobré, že ti změnou barvy štětin dají najevo že je potřeba hlavici vyměnit. Tedy u těch originálních.

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní28/7/23 21:22

    Lydie
    Tak jak čtu, která pasta je lepší ap., tak sděluji, že tyto problémy už jak víc než 10 let nemám.
    Zuby mám odkládací. Když mě tenkrát pan zubař sdělil, že všechny zuby musí pryč, tak jsem z toho byla dost špatná. Teď už jsem v pohodě, nic mě nebolí.
    Myslím si, že kažení zubů ap., není jen o čištění ap., ale o tom, jaké jsme podědili po svých rodičích. Mému muži /77let/ chybí pouze 4 zuby/ - jeho mamince chyběly jen dva zuby......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky řešení! :D Já mám taky zuby naštěstí v pořádku, vždycky jen něco malého. I když mám dva s kterými jsem měla velký problém. Jeden se rozpadnul když jsem kousla do krystalu soli na housce, ten mi v Olomouci dělali skoro komplet nový. A na druhé straně ten samý mi vraždil zubař. Ale netrhal, zůstal a drží. Mám právě tmavší sklovinu ale to je výhodou, protože se mi zuby kazí minimálně. Ale když vidím některé rodiče jak do malých dětí cpou všechny možné sladkosti a lejou litry coly a dalších přeslazených hnusů a jak vypadají zuby těch dětí, tak je mi smutno. Argument Vždyť to jsou mléčné zuby, ty stejně vypadnout je hrozný nesmysl a krásně dětem zadělávají na velké problémy v budoucnu.

      Vymazat
  6. Elektrický kartáček používá choť, ale jsem skeptický, jestli může nahradit v odstranění zbytků jídla obyčejné štětečkové mezizubní kartáčky. Ty si nemůžu vynachválit. Kdyby byly bývaly i v mém mládí, měl bych zuby v mnohem lepším stavu.

    OdpovědětVymazat
  7. Mně elektrický kartáček nevyhovoval, nebylo mi příjemné jeho používání. Takže i nadále sázím na ruční práci s kartáčkem obyčejným, doplněným mezizubními kartáčky a mezizubní nit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě nějak problém nedělá, mě tedy spíš problém dělá ta nit. Zkoušela jsem to a brrr

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....