29 července 2023

Díky určité neznalosti, ale i vlastně .....

 


.... díky omylu, jsme další část putování 
skončili úplně někde jinde než jsme měli. Což se zas ukázalo jako ne úplně špatná věc. V případě deště, a ten se opravdu spustil už když jsme sjížděli z Pusteven do Dolní Bečvy kde byla naplánovaná zastávka na oběd, jsme tedy razili na poslední část výletu. Původně mělo jít o návštěvu muzea Tatry v Kopřivnici, jenže naše průvodkyně si to nějak popletly či co, a my skončili místo v muzeu Tatry v Old Timer muzeu. 
Špatné to vůbec nebylo, protože přece jen prohlížet si tolik aut která jsou v muzeu zrovna pro ženské, kterých bylo mnohem víc, není úplně to pravé ořechové. Tady byly taky, krásný, a bylo jich tak akorát aby se to člověku nezprotivilo. A ještě si mohl navíc posedět v útulném retro koutku u kávy nebo seběhnout po schodech dolů do cukrárny. Našlo se tu i pár opravdu raritních aut i autíček která by spíš člověk tipoval na šlapací než ta s motorem. A tak vás zvu na krátké zastavení. Více fotek najdete  v galerii zde .....


Moc dobře se nefotilo, protože byla docela tma s bleskem se nesmělo. Takže jsem posléze přešla z foťáku na mobil. Výhoda téhle expozice spočívala v její rozličnosti. Takže jste zde samozřejmě našli ty Tatřičky, ale i auta jiných známých značek, ale i motocykly ....




Tahle prazvláštní tříkolka je auto značky Messerchmitt KR200. Vyrábělo se v letech 1955 - 64. A bylo to něco mezi autem a motorkou. Tenhle exemplář do expozice zapůjčil známý kardiochirurg dr. Jan Pirk. Ten je známý svou láskou k veteránům jakýmkoli a dokonce se několikrát zúčastnil závodů na vysokých kolech z dob našich prababiček. Sám jej i vlastní.



Další z prapodivných aut je tříkolka BMW Isetta 300 Dreirad. Vyráběla se roku 1958 a vyrobilo se celkem 1750 aut. Dokonce i toto autíčko zapůjčil nějaký pan doktor, jméno mi ale vypadlo z paměti.






U tohoto gansterského Cadillacu si všimněte jednoho malého doplňku, který si normálně asi u auta nestavíme 😉


 Je s podivem, kolik značek aut volí jako svého maskota ptáka




 Jedna zaniklá, ale znovuvzkříšená značka. Byť tedy dnes díky Číně 







 A jak jsem naznačila i motorky a skútry v této expozici najdete


Ta úplně první v řadě si projela rallye Paříž - Dakar




A tím končí moje toulání Beskydy a jejich blízkým či vzdálenějším okolí ....

14 komentářů:

  1. Zajímavé pro milovníky aut. Já se občas také podívám. Tady má být zítra spanilá jízda veteránů městem, ale pokud bude pršet, tak na ně
    jen kouknu z bytu, až pojedou na Šluknov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já veterány můžu! To je pro mě pastva. Takže já byla mnohem spokojenější tady než bych byla v té Tatře.

      Vymazat
  2. Ta tříkolka je kouzelná, je to úplně něco jiného než "hadrolet", se kterým jezdil Abrhám ve filmu Vrchní, prchni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to opravdu zajímavý výrobek. Mě překvapila to docela pozdní výroba, počítala jsem spíš že to vyráběli někdy těsně po válce.

      Vymazat
  3. Anonymní29/7/23 21:50

    Fukcarinka- návštěvu muzea jsem dala tuším,že před dvěma lety manželovi k narozeninám. Zabodovala jsem, retro koutek zabodoval u mě a následná návštěva kavárny dole neměla chybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano retro koutek s křesílky byl příjemný ale návštěva kavárny nebyla možná neb bylo úplně plno a nebylo si kam sednout. Takže jsem si vzala aspoň tedy kafe sebou.

      Vymazat
  4. Vendy, já bych si to užila. Díky synovi jsem se před lety naučila na auta dívat a vidím v nich krásu, eleganci...
    Děkuji, krásné fotky!
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já veterány miluju! Ty propracované detaily, věci které dnes už v autech nenajdeš. Skvělá řemeslná práce vnitřků aut. Jedním slovem prostě krása.

      Vymazat
  5. Anonymní30/7/23 08:36

    Určitě to všechno za prohlídku stojí. Už jen všelijaké detaily ap.
    Fotky jsou moc pěkné !
    Hezkou neděli !
    Hanka bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, právě ty detaily to je něco co už dneska na karosériích aut nenajdeš. Já se v tom vyžívám a nenechám si ujít jakoukoli možnost veterány si fotit

      Vymazat
  6. Anonymní30/7/23 08:46

    Lezarts
    V Izetě se vozil, jako mimčo pod zadním okýnkem, manžel. Teď ji poprvé vidím v životní velikosti, díky tvé foto.
    Docela dobrá záměna cíle, bonus by pro mě byla cukrárna!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono se do ní víc jak řidič a mimino nevešlo! :D Stejně jako do té červené tříkolky. Tam tak dozadu kočka nebo pes. Nepochopím že má specifikaci řidič + dvě osoby ! Cukrárna ano, ale nebylo si kde sednout takže zklamání a odchod aspoň s kafetem sebou.

      Vymazat
  7. Já musím říci, že se mi muzeum Tatry v Kopřivnici líbilo a ani mi těch aut nepřišlo moc. Byli jsme tam asi před 4 lety, když nám na dovolené v Beskydech pršelo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je to možné, tady se mi víc líbila ta rozmanitost těch značek.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....