18 června 2023

Stejně jako jsem se .....

 


.... vyřádila s focením když pampelišky kvetly
stejně tak jsem se vyřádila když odkvetly. Na louku jsem se vrátila zhruba čtrnáct dní po prvním focení, protože jsem očekávala stejnou záplavu tentokrát stříbra. Trochu mi ho pokazily pryskyřníky kterých také kvetlo hojně, ale nakonec jsem tu skoro hoďku pobyla a něco nafotila. Ovšem bylo to trochu ztížené větrem který mi v tu nejméně vhodnou chvíli vždycky vybranou rostlinu rozkomíhal či rovnou rozfoukal. I když odkvetlé pampelišky většinou převádím do čb, tentokrát jsem udělala výjimku právě kvůli kontrastu stříbrných hlaviček se žlutými pryskyřníky ....













P.S. Už si říkám, že některé požitky mi asi budou odepřeny navždy. Ani  po šesté jsem se neodlepila od matičky země a nevystoupala do modrých výšin neb opět mi let zrušili. Ale jelikož to prostě chci zažít, neházím flintu do žita. Opět jsem tedy otravovala v kanceláři a už jsem pohrozila odstoupením od smlouvy a žádostí o vrácení peněz. Takže mi bylo přislíbeno že mi vždy bezplatně prodlouží poukaz vždy do dalšího letu po tom který se nekonal. A v druhé kanceláři kde jsem si rezervovala další let jsem už naštvaně vyjela že rok a půl čekám na let a rok a půl jsem se ještě nedočkala protože mi vždy byl zrušen. Mladík mne tedy promptně zapsal na seznam letu příští sobotu jako posledního do šestimístného balonu. Začínám tak podezírat firmu, že lety neruší z důvodů počasí, ale z důvodu neobsazenosti balonu který je pro osm až dvacet osob. Ten mám totiž zaplacený. Ten malý je obsazený okamžitě. Jestli opravdu v sobotu poletím tak by pro to všechno nasvědčovalo. Jen tedy holt nepoletím se známou jak jsme chtěly ale poletíme každá zvlášť. Navíc se snad ještě vejdu do platnosti poukazu která je do 30.6. Popravdě mě ten menší počet vzduchoplavců vyhovuje mnohem víc. Jen si tak říkám, že ještě nefandím trpaslíkům na zahradě. vsadím se, že při mém štěstí by mi do rána vyrostl v obra! .....

24 komentářů:

  1. Držím palce, ať ten let balonem vyjde, chování firmy je prapodivné... Krásná pampelišková louka, i odkvetlé pampelišky jsou nádherné ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co, já chápu že pro reklamu firmy je lepší napsat že se let nekoná kvůli počasí ( i to nezatracuju protože ti piloti mají mnohem lepší info než mi a co se nám může zdát že není problém, oni vnímají jinak a hlavně mají odpovědnost za cestující) než z důvodů neobsazenosti....

      Vymazat
  2. Fotky moc pěkné. Škoda, že se firma chová tak nedůvěryhodné. Snad ti tedy ten let jednou vyjde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala Eliss tak ono je mnohem pro firmu jednodušší z reklamních důvodů napsat že je to kvůli počasí než že nemají dostatek lidí na obsazení. Ale to je jen moje domněnka, i když to jak rychle byl obsazený ten malý by tomu spíš nasvědčovalo.

      Vymazat
  3. Anonymní18/6/23 19:11

    Lezarts

    Asi nelétají aby zákazníci neskončili rozlétlí, jako ty krásné pampelišky co jsi nafotila😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvé poetické komentáře mě Reni vždycky pohladí....

      Vymazat
  4. Vendy, přeji ti, aby let balónem konečně vyšel a počasí bylo super a určitě něco stihneš i něco nafotit. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pořád doufám že to jednou klapne a myslím si že s tím menším obsazením by konečně mohlo. Akorát že to budu mít tu sobotu trochu plné. Bobule má oslavu šestých narozenin v Litomyšli a já se pak tedy budu muset, za předpokladu opravdu nezrušeného letu, včas přesunout zase k nám. Vezmu si pro jistotu věci sebou, u dcery se převléknu a muž mě jen tedy hodí na místo startu.

      Vymazat
    2. Držím palce, ať stihneš obojí a užiješ si to dle svých představ. Bobuli přeji všechno nejlepší k narozeninám a ať vám všem dělá radost.

      Vymazat
  5. Vendy, tak ať to tentokrát konečně klapne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já stále věřím že se během příštích pěti let přece jen dočkám :D :D

      Vymazat
  6. Máš smůlu s balonem.U nás létají nejvíce o víkendu,zrovna včera v půl deváté večer jsem z okna viděla tři.Byly tentokrát hodně vysoko.Tak ať ti to vyjde.
    Fotografie jsou moc krásné.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady létali skoro pořád, pořád byli na obloze vidět taky třeba dva i tři. Odsud nebo z Litomyšle. Teď je vidíš minimálně. Lidé prostě na to nemají, aspoň tady v tom regionu určitě. Navíc ti kteří si to po tom velkém boomu chtěli užít si to užili a další jsou myslím spíš už jen kupované lety jako dárky. S kým se o tom bavím tady z místních tak řekne že by do toho nešel ani náhodou. Buď že se bojí nebo dávají peníze za jiné věci. Ponejvíc za kouření.

      Vymazat
  7. Vendy, určitě to vyjde!!! Držím place a děkuji za krásné fotky!
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní19/6/23 07:23

    Pryskyřník a odkvetlé pampelišky je perfektní kombinace. Ten Tvůj let je nějaký začarovaný.
    Naši mladí taky absolvovali vloni tento let a od objednání to nějak dlouho netrvalo, kdy jim přišla zpráva o dni a hodině odletu. Ale možná je teď stále docela větrno a to asi není pro vyhlídkový let to pravé ořechové. Moc Ti přeji, aby to už konečně vyšlo !!!!!!
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to nějaké zakleté, ale doufám že to jednou vyjde. Když tak ať si to ty dvě firmy mezi sebou vyřídí proč nejsou schopné dostát závazkům. To mě nezajímá , já si za něco zaplatila dost velkou sumu, takže za ní chci svůj zážitek. Ono si po objednání ten let ještě musíš sama zarezervovat, takže to udělali asi hned že letěli tak brzy. Já to rezervuju taky okamžitě hned po tom co se dozvím že je to zrušené ale tady odsud vypisují lety jednou za měsíc což mě právě vede k tomu názoru že spíš než počasí v tom hraje roli ekonomická stránka že čekají jestli se jim za ten měsíc ta kapacita balonu naplní. Před covidem odsud létali každých čtrnáct dní už od začátku sezóny, po covidu to bylo třeba jednou za čtrnáct dní a pak třeba jednou za měsíc. A další let byl hned vypsaný a rezervovaný skoro obratem ruky. Teď když to zruší vypíší ho odsud jen když se ozvu a na dobu až za měsíc. Lidí kteří si dneska ten let dopřejí jen tak je asi minimum, podle mně to jsou spíš právě koupené dárky, nebo lety které si jako já lidé koupili po sezóně se slevou aby letěli příští sezónu.

      Vymazat
  9. Vendy, přeji ti, ať to konečně vyjde a máš parádní počasí, aby i fotky vyšly. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věřím že to jednou vyjde. Do té doby budu neustále prudit u prodejce tohoto zážitku.... ;-)

      Vymazat
  10. Vendy, dnes brzy ráno jsem si na tebe vzpomněla, když jsem viděla mezi Mladou Boleslaví a Sobotkou asi v půl sedmé letět balon. Bylo mlžno a bez větru, to bys asi taky potřebovala.Kdo ví, jak to z výšky vypadá?
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono asi ráno je to ještě možná lepší, s větší pravděpodobností letu jen já nejsem žádné ranní ptáče. A ranní mi nabídli poprvé teď.

      Vymazat
  11. Říkám si, jak ta firma může prosperovat, když lety neustále ruší. Myslím také, že menší balon je výhodou, už jen kvůli fotografování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si že jako všechny firmy napříč spektrem podnikání. Hodně těžko. Ono je to asi jedno, těch pět + jeden bylo až, až těsných. Takže jsem moc prostoru pro přecházení a focení neměla, navíc vlastně ani moc nesmíš camrat sem a tam. Ale spíš je výhodou že se naplní. Jeden pán byl na tom stejně jak já, čekal taky tak dlouho a teď ho hned napsali na seznam, kupoval ten let manželce k narozeninám a tak se jí podařilo to chytnout hned po měsíci.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....