15 dubna 2022

Další nášup romantiky ....

 


.... ze zahrady dneska při Velkém pátku.
Ten jsem zcela komerčně oslavila nákupem v hobby centru. A jak to bývá, jdete pro tři věci a přijedete o tisícovku lehčí. V mém případě jsem jela kouknout na květináče na přesazení kamélií, měla jsem určitou představu jaké bych chtěla, leč jak to bývá, člověk si něco představuje, ale nabídka není.  Nakonec jsem si nějaké vybrala, ale při vybírání jsem zjistila, že za mnou jsou vozíky se sadbou jahod, navíc s klasikou jakou jsou stáleplodící Ostary, o kousek dál hele, fuchsie a ty tedy nesmím nikdy přejít bez povšimnutí, jasně že jsem odcházela se dvěma úlovky.... a támhle jsou substráty, tak šup s jedním velkým pytlem na vozík. Jejdy! lekníny! a za velmi dobrý peníz. Tak to zkusím, už delší dobu o tom uvažuju. No jo, ale to chce i speciální substrát, jo a ten je hned vedle.... Rajčata. Ty zas půjdou na terasu do velkého květináče. No jo! Ale nemají tady ty krásně lososové převislé muškáty, tak musím zas ven a jeden si vzít. A teď už fákt fofr domů. A to jsem ještě zapomněla koupit jednu sazenici okurky, chci jí zkusit taky píchnout k rajčatům. Jahody už jsou v zemi, nahrubo zrytý záhon pro hrášek a ředkvičky a teď tedy konečně na ty kamélie ! ....





Zjistila jsem, že tyhle modré sasanky, jsou co se týče množení stejně úporné jako talovíny. Vyseměňují se tedy velice velmi, a po loňsku mi letos lezou všude možně. Ale jsou natolik krásné, že mi to stejně jak u těch talovínů zatím nevadí.











34 komentářů:

  1. Moc krásné záběry Vendy. Květiny vždy potěší. Přeji Ti moc hezké svátky i když se nám počasí poněkud pokazilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to se zkazilo sakra hodně. Dneska ráno byly jen tři stupně!

      Vymazat
  2. Vendy, to jsou zase krásné fotečky, potěšila ji mne. Tyto detaily mi vyjdou málokdy. :o)
    Přeji hezké Velikonoce. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Opět moc krásné a zajímavé fotografie.
    Měj hezké Velikonoce

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké fotografie kyticek,na ty nákupy se teprve chystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dneska už vesele sázím, přesazuju a dosazuju. Rajčata jsem dala domů, protože ráno byly jen tři stupně, tak aby nenastydla nebo nezmrzla.

      Vymazat
  5. Krásné jarní podívání !
    Pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Vendy, ty chlupáčky zbožňuju a máš je krásně nafocené. Ty modré sasanky jsem tu nikdy neviděla, jsou hezké. Máme plnou zahradu těch bílých🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sasanka vábná " Blue Shadow " Anemone blanda. Koupit se dá buď jako rychlená na jaře v květinářstvíá anebo jako hlízky na netu. Já jí mám z Lukon Glads. Může být v záhonku anebo i v trávě jako krokusy.

      Vymazat
    2. Díky moc, už jsem si ji našla🥰

      Vymazat
  7. Je vidět, že obchodní centra používají osvědčené postupy pro podporu fantazie svých zákazníků a zároveň praktického naplnění jejích výsledků :-).

    OdpovědětVymazat
  8. Hobby centra jsou pro mne něco kde se rochním jak divočák v kališti. A když nekupuju nářadí, tak kytky. Uni hobby je vcelku s nabídkou malé, ale takový Hornbach, to je rochňáníčko pošušňáníčko!

    OdpovědětVymazat
  9. Modré sasanky?? Tak o nich jsem vůbec nevěděla. A jsou moc hezké!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono sasanek je de facto velké množství druhů. Japonské vysoké sasanky, sasanky odrůdy De Caen, ty vypadají podobně jako pryskyřníky, mají nádherné květy v jasně modré, červené, bílé nebo růžové. Tyhle modré co mám já .... nejsou jen ty sasanky hajní bílé nebo sasanky pryskyřníkové žluté.

      Vymazat
  10. Ahoj Vrndy, hezké kytičkové fotografie ! Taky si ráda šušním v zahradních centrech, ale ještě jsem to letos nerozjela... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí se držím, stačí mi vždycky jedna návštěva za půl roku, buď tam něco nakoupím, nebo ne. I když si to užívám, tak až tak nutně tam nakupovat nemusím. Nějak jsem zjistila, že kvalita kytek tam koupených není úplně dobrá. takže zas utrácet peníze za něco co mi po pár dnech zdechne na nějakou nemoc se mi nechce. Tuhle zkušenost jsem tam udělala s různými rostlinami stejnou. Tak jsem zvědavá na ty rajský a leknín. O fuchsiích si nedělám iluze v žádném obchodě, ani zahradnictví, ty potvory už jsou tak přešlechtěný, že i když jim vyprávíš pohádky na dobrou noc, většinou to dost rychle zabalí. A to musím říct že už je pěstuju čtyřicet let, takže nejsem žádnej nováček.

      Vymazat
  11. Omlouvám se za překlep - Vendy...

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky, Vendy!
    Ty nákupy, to znám...
    Měj hezkou sváteční neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím že to znají všichni kdy jednou přičuchli k hlíně!

      Vymazat
  13. Vendy, takové nákupy mi nehrozí, i když bych chtěla. Prostě musím vzít jen to, co odnesu v rukách a odvezu autobusem. Modré sasanky jsem si kdysi koupila, ale neúspěšně pěstovala. prostě vzaly Říha hned druhý rok. Kamélie máš krásné. Všechny fotky se mi líbí. Sice píšu u mobilu, ale počítač už mám doma, tak snad zase něco přidám. Fotek mám plný foťák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zmizely ty první, koupené jako rychlené. když jsem si koupila hlízy tak mi vydržely a teď se mi vesele rozrůstají....občas muže přemluvím a jede. Hornbach máme po cestě na chatu ve Velké Chuchli, takže tam se zastavuje celkem ochotně. On šmejdí po nářadí a pod. já v zahradní části.

      Vymazat
  14. Anonymní17/4/22 12:54

    Lydie
    Zase moc krásné fotky. Ty modré sasanky mám také, rostou si kde chtějí. Také už v trávě kvetou fialky. Prostě - jaro je tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když vloni viděla tu spoustu nějakých lístků, říkala jsem si co to je. Letos, když jim narostly už klasické lístky jsem to zjistila. Nechám je trochu dorůst a pak je z některých míst zkusím přesadit. Líbily by se mi taky v trávě mezi těmi bílými. Tam by se mohly vysemeňovat podle chuti.

      Vymazat
  15. Krásné obrázky :).
    Na to, abych šla pro tři věci a odcházela o tisícovku lehčí, jsem taky expert, galanterie a papírnictví by mohli vyprávět :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasné, galanterie, papírnictví, knihkupectví a květinářství jsou zakázané zóny. ještě k tomu dřív patřil Supraphon ....

      Vymazat
  16. Barevně a příjemně tu je dnes. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo. Barvičky už začínají přebírat vládu. Za chvíli to zas budou tulipány!

      Vymazat
  17. Tohle dobře znám, když zajdeme do Bauhasu, Hornbachu, Oby (Unihobby), vždy se musíme zastavit v sekci květin a návštěva se o hodinu prodlouží, vozík zaplní a účet sníží.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....