01 ledna 2022

Poslední západ .....

 


.... posledního dne roku. Řekla bych, že svou barevností
konkuroval barvám půlnočních ohňostrojů a možná je i daleko předčil. Dlouho jsem západ nefotila, protože když za focení stál, byla jsem v práci, ale ten včerejší poslední se za to opravdu podařil ....






Zatímco na západě hrála obloha všemi možnými barvami ....


Na východě byla takhle krásně do růžova










Nakonec ale ta růžová zvítězila všude


Jen tak pro srandu králíkům jsem si koupila hvězdicový filtr. Tak jsem zkoušela na lampě co to dělá.... jasně, zvýšení clony by mi ten samý efekt udělalo taky..... 


Na večerní a noční focení ohňostrojů jsem se řádně připravila, nastudovala pravidla a nakonec jsem letos nafotila přes dvěstě fotek. K použití jich je stošedesát, a to jsem fotila jen z okna na půdě nejbližší okolí. Ale nadávám si, že jsem si v tom krásném teple co bylo nešla nakonec na kopec nad město. Tam to lítalo od večera až dlouho přes půlnoc a že to podle záblesků musely být krásné ohňostroje. Nicméně, nepochopila jsem tedy proč se neudělal už druhý rok ohňostroj městem, když stejně bylo všude spousty lidí pohromadě. A co se týče traumat působených zvěři by ten jeden ohňostroj způsobil méně, než střílení rachejtlí soukromými osobami už od Štědrého dne. Myslím, že když se může vyhláškou zakázat sekání trávy v neděli, byla bych pro, zakázat i tohle. A městská policie by tohle mohla v pohodě ohlídat a tvrdě pokutovat. U nás naštěstí ani kočky ani Myšpulín žádné trauma neměli, byli v pohodě. Vlastně krom prvního Baka, který tohle velmi těžce snášel což ovšem bylo následkem toho že ho jako štěně srazilo auto a táhlo pod sebou. Vadila mu i bouřka, stejně jako rachejtle. Ale všichni ostatní psi byly naprosto v pohodě. Druhý Bačí si dokonce na zahradě sedl a pozoroval co se děje. Ale chápu, že mnohým jiným to vadí. I proto bych právě to střílení kdykoli, krom jednoho ohňostroje na Silvestra zakázala. Pokud ovšem nám tak na zvířatech záleží jak se mnohé spolky a neziskovky staví .....




 


22 komentářů:

  1. Záplava nádherných fotek !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Západ byl včera opravdu hodně barevný. Také mne to překvapilo jak byl sytý a kontrastní. Zdá se mi, že letos byly ohňostroje na všechn stranách mohutnější. Koukali jsme na všechny strany a bylo jich opravdu hodně. Jen jsem neotevírala okno, protože jsme měli ohNostroj i přímo pod oknama a manžel jako astmatik by se udusil. I já už nesnáším ten pach ohňostrojů. osobně si myslím, že i kdyby město udělalo jeden velký ohňostroj, že by si i osukromníci v rodinných domcích ty svoje neopustili. Asi to není tak drahé, já nevím, nekupuju to. Z 200 fotek 160 použitelných, to je super úspěch. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady se blejskalo po obzoru jak při bouřce a hřmělo to zdálky i zblízka. Já fotila z půdy a byla jsem hodně omezená tím jak se dá otevřít okno a pak tím, že máme hned vedle něj nástřešák s drátama takže mi dost překážely. Hele, když se můžou vymáhat pokuty za nedodržení nedělního klidu, tak v tomhle případě bych to dávala taky. Navíc, když sekáš tak pokud tě neudá soused, tak nikdo z úřadu neví kdo to je, to by museli obcházet celou ves. kdežto když budou odpalovat rachejtle, tak je vidět odkud. A napálila bych to pěkně namastno ty pokuty za to. V Praze už máš zóny, kde to prostě nesmíš odpalovat a přes to vlak nejede. A když tě chytí tak sypeš.... takhle bych to udělala všude. Jen jeden ohňostroj od města a šlus. Anebo zaplať pokutu.

      Vymazat
  3. Také jsme měli nádherný západ slunce,přesně takové barvy.Pořídila jsi nádherné fotografie.Já ho naprosto propásla.Byli jsme odpoledne venku a v čase západu nebylo nic moc a za čtvrt hodiny to začalo.Doma z okna fotit nemůžu,ve výhledu jsou paneláky.
    Také mě štvalo to burácení,zrovna pod okny pokoje,kde spala kočka.Ta vytřeštila oči a někam zalezla.Už jsem se chystala zařvat z okna něco neslušného.Pes byl se synem u přítelkyně a tam pohoda.Dnes jsme koukali na krásný ohňostroj,ale ten už byl v klidu
    Měj hezký večer nového roku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky moc výhled nemám, okolo nás jsou taky samé domy a navíc mezi námi a sluncem je kopec, takže chodím po zahradě a hledám takový úhel, kde by ty domy co nejmíň překážely... To je právě to. Ohňostroje dělané profíky jsou už mnohem mnohem tišší, to jen debilové lidi se vyžívají v co nejhlučnějších petardách a dělobuších. nechápu co z toho mají. Práskne to a nic.... taky jsem nadávala, jak jsem fotila tak nějakej debil zrovna ten dělobuch odpálil, já se lekla a tak jsem nahlas zařvala ať táhnou do pr*ele! Slyšet to museli, protože to bylo někde tady blízko.... u nás byla zvěř naprosto v klidu.

      Vymazat
  4. Zajimave, u nas v Krakupech byl na Silvestra takebkrasny cervankovy zapad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On byl asi po celé republice, viděla jsem spousty fotek z různých koutů.

      Vymazat
  5. Nádherné fotky, Vendy. Západ slunce byl na Silvestra skutečně nádherný!
    Jo a náš Aaron se taky chodí na ohňostroj taky dívat :o)
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On byl takhle krásný napříč celou republikou....

      Vymazat
  6. Nádherné fotky.
    Měj krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Dopoledne jsem se šla projít protože krásně svítilo sluníčko, ale už se to zas zatáhlo....

      Vymazat
  7. Ohňostroj jeden a legální, všem ostatním dát do držky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anebo jen striktně rachejtle na Silvestra. Nechápu proč mají někteří potřebu začít na Štědrý den a skončit 1. nebo 2. ledna jak tady některá individua.

      Vymazat
  8. Anonymní2/1/22 20:28


    Lydie

    Moc pěkné fotky - ty krásné mraky jsem sledovala také, ale fotit neumím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem radost, že to vyšlo akorát na poslední den roku a že jsem byla doma. Většinou vidím krásné západy v práci a nadávám jak špaček, že nemůžu fotit.

      Vymazat
  9. Vendy, tvé snímky barevného nebe se mi moc líbí, a k ohňostrojům a dělobuchům se vyjadřovat nebudu, chci zůstat slušná.Včera u nás ve městě byl ohňostroj slabší, než jiné roky.
    Jiřina z N.
    Moje zvířena netušla co se děje, neb od 22hod. spala ( manžel ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás to je v pohodě se všemi, ale chápu že jinde z toho majitelé trauma co to dělá s jejich mazlíčky.

      Vymazat
  10. Ten se teda na konec roku fakt vytáhnul. :D Parádní fotky, miluju jak se stromy rýsují proti barevnému nebi. A s tím kolem ohňostrojů souhlasím, u nás to taky bouchalo už dva dny předem a dva dny poté.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi na tom má milá ještě dobře. Tady ve vsi, ve vedlejší i ve městě to jelo každý den od Štědrého dne až do druhého ledna, kdy se probrali poslední slavící....

      Vymazat
  11. Nádhera, jak na Nový rok, tak (snad) po celý rok :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím to byl poslední. Od té doby nic. Zataženo a když ne, tak se divadlo stejně nekoná

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....