17 prosince 2021

Vánoční dekorace na ....

 


.... druhou. To jsou dnešní fotky. Po čtyřech dnech
neustálé mlhy se tak nějak pocitově vyjasnilo, ale zataženo je stále. A začíná být ona divná polotma celý den. Jak já tohle období nesnáším!!!
A to si ho většinou ještě vyberou naši chlupáči k nemocem nebo odchodům. Zatímco léto, respektive srpen si na odchody oblíbily kočky, pesani prosinec a únor. No jo, znamená to, že Bobímu infuze nepomohly a už to jen spěje k hořkému konci. Jen najít tu odvahu kdy zavolat vetovi aby ho přijeli uspat. Takže veselé svátky ....
Ještě že dneska už jdu do práce naposledy v tomhle roce. A další malá radost mi přišla včera poštou, nové CD Ondřeje Havelky Swing nylonového věku. Jak jinak, poslal mi ho kamarád který u něj hraje, dokonce ho měl pro mne připravené ještě dřív než jsem ho o něj poprosila. A jako bonus ho mám podepsaný od členů orchestru. A při psaní  tohoto příspěvku si ho poslouchám. Jinak, kdo má rád swing tak se může podívat na archív ČT a zadat si My tančíme swing. Je to moc pěkný dokument O. Havelky o tom co je to a jak vznikl swing, dějiny v kostce od roku 1920 až po osmdesátá a devadesátá léta.
Zhlédla jsem včera a je to pěkné. Jak já bych šla zas na nějaký koncert!!!










12 komentářů:

  1. Zasněžené fotografiemi v tomto sychravém čase, potěší. Jsou moc hezké. U nás už je polotma celý týden. Působí to depresivně a také to nemám ráda. Ven se jít nedá, protože pořád mrholí. Já chci buď pořádnou zimu se sněhem a mrazem anebo mnou milované JARO!!! Měj se moc pěkně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já hlasuju proto JARO! Zima se sněhem je málokdy, takže tu si moc neužijeme, tudíž to jaro je mnohem lepší varianta ;-)

      Vymazat
  2. Hodně síly, Vendy.
    Život si nevybírá, ani smrt si nevybírá.
    Slečna Farkašová mi odešla v jeden studený listopadový den, kdy z nebe od noci tekly provazce vody.
    Poprvé jsem s vděčností využila kremace zvířat a tak popel mojí slečny čeká, až bude krásný slunečný den, tráva bude plná pampelišek, ptáci budou zpívat a my dvě se navždy rozloučíme.
    Přeji ti, aby ten odchod byl se ctí a posílám veliké pohlazení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo jiný by mi měl víc rozumět než ty. Já teď o víkendu musím na zahradě připravit místo, kam Bobího dám. Mám i kontakt na službu která odveze tělo do krematoria do Prahy, ale to jsem si brala pro případ, že by mrzlo a nešlo Bobího uložit hned. Představa že leží v mrazáku než ho někam odvezou.... tohle pro něj musím udělat já sama....

      Vymazat
  3. U nás je stejně hnusně, počasí tak na spaní. Krásné fotky mě potěšily.
    Vím, že není jednoduché najít odvahu a rozloučit se. Pamatuji si zimu, kdy podobnou situaci řešila snacha. Drž se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já bych tedy spala pořád. Teď už budu mít šanci, nicméně ještě musím doladit cukroví a připravovat se na vánoční kuchtění.... nějak ten odchod budu muset zvládnout.

      Vymazat
  4. Už prisla zima v bílém obleku..

    OdpovědětVymazat
  5. Vendy, zdravím. Zasněžené fotky jsou hezké. Ondřeje Havelku mám ráda, v listopadu jsme byli na jeho koncertu v Hradci, právě na Swingu nylonového věku. Já jsem na O.H. nebyla poprvé, tentokrát jsem vzala na koncert i svého tátu a byl nadšený, taky se mu to moc líbilo jako nám. Myslím na Tebe. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jak můžu tak okamžitě na koncert jdu. Vždycky když tu někde poblíž hrají tak je to jasné. Podařilo se mi i jednou být na chatě když hráli na Mníšku na zámku. Kamaráda znám už přes třicet let. Tak dlouho už jejich hudbu poslouchám.... mě se vždycky líbí, jak na tom koncertu ožije i můj jinak velmi rezervovaný syn poslouchající zcela jiný hudební styl. Já sama se vždycky přistihnu, že se u téhle muziky naprosto přiblble usmívám! :D prostě to je něco co tě vtáhne do sebe...

      Vymazat
  6. K takovému počasí si poslechnout pěknou hudbu doma v teple je ideální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To až potom. Tohle počasí mě spolehlivě naopak vytáhne z baráku ;-)

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....