11 prosince 2021

Nasněženo potřetí ....

 


.... a zas na víkend. Ve čtvrtek jsme se zas nějakým záhadným
způsobem stali místo východními Čechami jižní Moravou, tedy alespoň co se počasí týče. Sněžilo tu a sněžilo a nasněžilo zas do krásných bílých peřin. Večer když mne vezla kolegyně z práce to bylo přímo luxusní. Měla jsem nejdřív cukání po příchodu domů vzít foťák a došmatlat do města nafotit letos nádherně ozdobené náměstí s vánočním stromem, ale byla jsem už tak utahaná, že jsem nakonec s radostí podlehla vábení postele a dvojky vína ve sklínce a rozhodla se pro činnost zvanou relax. Proto taky nikdy ze mne nemůže být ten správně zapálený fotograf. Jsem totiž na některé věci děsně líná....😉😆
Tentokrát nasněžilo z těch posledních tří víkendů nejvíc, a jelikož tu od minulého víkendu sníh moc neodtál, ráno jsem se po zahradě brodila až nad lem kotníčkových holin sněhem. Ostatně některé motivy jsem fotila znovu, a tak máte možnost porovnat jak to vypadalo poprvé i podruhé ....














22 komentářů:

  1. Pohádková zima, ...a ta jablíčka, to je nádhera. Hezké sněhové fotky.
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už třetí víkend tu máme takhle sněhově. Zítra se ještě chystám vyrazit, i když už to nebude tak krásně nadýchané.... tak se uvidí jaké budou fotoúlovky

      Vymazat
  2. Sněhu máte fakt hodně. To ani tady na severu ho tolik není. Ale ony jak jdou mraky od jihu, tak se zarazí o Lužické hory a jsme v tzv. "srážkovém stínu", a spadnou tu pak jen ty vločky, které se dostanou přes hory. Co odtěžili kopec Botzen ( Partyzán) u Šluknova, tak se tu podstatně změnilo počasí. Moc hezké fotografie. Přeji Ti krásný zbytek soboty a pohodovou stříbrnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je to prostě samostatná meteorologická jednotka. Nikdy vlastně nevíme jaké počasí tu bude, protože je vždycky úplně jiné než předpovídají pro zbytek republiky. ;-)A rozdíly v počasí tu jsou často i mezi jedním a druhým koncem, nemluvě o dvou kilometrech rozdílu mezi námi a městem.

      Vymazat
  3. Máte krásnou zimu o takové sním.Taky u nás v noci na pátek něco napadlo,ale bylo to mokré.Ve městě není už nic,drží se jenom na polích a kopcích.
    Moc krásné fotografie.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já zas zimu úplně nemusím, ale raději tohle než bláto.....

      Vymazat
  4. Sníh tu máme letos opravdu pěkný....
    Ty fotky s jablíčky jsou super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy už takhle dlouho tu nesněžilo před vánoci, většinou když se dívám do archívu na fotky, tak pravidelně tři roky za sebou začalo až vždycky první týden v lednu.

      Vymazat
  5. Dokonalá zimní idylka!
    Vendy, přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale chodit v těch srágorách co jsou z toho na silnici tedy nic moc. Nemluvě o tom, že jsem vždycky přišla do práce pěkně oházená od debilních projíždějících řidičů.

      Vymazat
  6. Ono nasněžilo i na té jižní Moravě. Manželovo rodné město bylo odříznuté od světa. Fotky máš nádherné. Jak mám ráda zimu a nasněžení, tak jsem najednou líná chodit ven. Naše náměstí je rozkopané, ale stromečky jsou nazdobené prý jinde. Říkali jsme si s manželem že bychom se mohli projít večerním městem, ale už se nám taky nechce večer nikam chodit. A to nejsme unavení z práce. V pátek jsem se rubla do hlavy a tak jsem jako praštěná. Vlastně ne jako. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já vím, psal mi kamarád od Brna jak jim tam chumelí....ono to chce do toho města večer, když ta všechna světýlka jsou vidět jak svítí..... a že opravdu letos se město vytáhlo.

      Vymazat
  7. Vendy, to je nádhera tak zasněžené fotky. U nás sníh zatím taky drží, ale chtělo by to připadat, ať je bílá i cesta. Kéž by byly takové vánoce. Pohodovou neděli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych ještě zas brala aby trochu připadlo, ale spíš to asi roztaje. Teď se najednou udělala mlha jak mlíko, tak jsem zvědavá co z toho vzejde ....

      Vymazat
  8. Krásné fotky a pořádná sněhová nadílka. Ta jablíčka nemají chybu, jsou jako ozdoby na stromku.
    U nás se zatím sníh také drží.
    Přeji pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No sněhu je opravdu docela dost. Na poslední leta až nezvykle...

      Vymazat
  9. Zimní pohádka a přitom stále ještě na podzim :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včerejších mínus šest moc podzimních tedy nebylo, byť byla echt podzimní mlha. Stejně jako dnes.

      Vymazat
  10. Vendy, to je zimní pohádka. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ano, ale až to teď začne tát, tak to bud pěkně hnusný....

      Vymazat
  11. A padá a padá a padá....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak spíš padalo a padalo... ;-) bylo to krásné, ale jak to druhý den opadá ze stromů, už to je takové jiné. Už se mi to tak nelíbí.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....