22 listopadu 2021

Možná detaily, možná ....

 


.... struktury? Dneska nějak nevím k jakému
názvu se vlastně přiklonit. Možná Detailní struktury? Protože některé struktury jsou focené detailně 😀. Nicméně tím dojedu svůj archív fotek, protože od návratu z chaty jsem foťák do ruky nevzala, a nic nového nenafotila.
 I plán s adventními výlety začal zas díky kokotviru dostávat vážné trhliny, první ránu zasadilo Rakousku se svým lockdownem, sice nebyla zatím řeč o tom, že by turisté do země nesměli, nicméně asi těžko budou vítat Čechy kteří se budou promenovat venku, zatímco jim samotným je nakázano chodit jen do práce a z práce s otevřenou náručí. Nemluvě o tom, že pokud máte jet na adventní trhy a všechny kulturní akce se zruší a zavřou se hospody, tak ani nemáte kde se najíst ani si vychutnat to kvůli čemu tam jedete.
Plánováno to je zatím ode dneška na deset dní. Pokud se ukáže že se situace zlepší, tak se to zruší, čímž by se termín stihnul. Pokud ne, a prodlouží se uzávěra na dvacet dní, tak jsme s Padesátkou v jeteli.
A to mám ještě zaplaceno do Horní Lužice advent na hradě Oibyn a Hlubokou s Krumlovem. Rozhodně jsem tedy nevěřila, že se zas do takových srágor dostaneme. A stejně to asi vidí i cestovka, která zřejmě bude zas muset vracet peníze za neuskutečněné zájezdy. Ach jo, já mít trpajzlíka, do rána z něj mám obra ....












20 komentářů:

  1. Vendy, je to děs s tím virem. Také sedíme doma, protože ani počasí vycházkám nepřeje. Zajímavé struktury jsi nafotila. Měj se pěkně a hlavně ať jste všichni zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska mi už přišel mejl od cestovky že se to ruší, resp. kdo chce může využít stejný termín příští rok za stejnou cenu a stejných podmínek nebo vrátit peníze. Jako co člověk ví co bude za rok, že? A když to půjde tak si to zas můžu zaplatit znovu.... ven mě to taky nijak netáhne. Akorát minulou středu jsme se byly projít s dcerou a Bobulí když jsem za nimi byla na návštěvě. No zdraví zatím jsme, ale....

      Vymazat
  2. Tedy Vendy, tobě nějak není přáno... My si málem koupili do Vídně jízdenky na vlak, moc bych chtěla vidět Modiglianiho v Albertině... No nic.
    Fotky jsou úchvatné!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není, už mi budou vracet peníze protože se to Rakousku zrušilo. Jsem zvědavá na to Německo...

      Vymazat
  3. Krásné detailní fotografie. V létě jsme všichni doufali, že se nebude opakovat situace jako loni na podzim. Doufali jsme marně.......Opatrujte se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufali, ale marně.... a jako opět a zas se ukazuje jak na to vláda není připravená a není schopná nic řešit okamžitě a účinně. Nemá stále žádný plán a přechází z extrému do extrému.

      Vymazat
  4. Fotografie jsou velmi zajímavé,moc se mi líbí.Mám ráda tento styl focení.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  5. S tím cestováním je to opět na.....Dneska jsme byli s Michalem na PCR testy, objednání na 10:30, fronta strašná, v 11:20 sestra hlásila výpadek sítě, čekali jsme ještě 20 minut, sestrám nosili oběd v krabičkách a jelikož systém v počítačích nenaběhl, museli všichni opět vyplňovat papíry. Doma jsem se dozvěděla, že se zhroutila i Tečka a lidí uvízli v zahraničí, protože se nemohli prokázat bezinfekčností. Prostě blázinec. Bojím se, že se situace hned tak nezlepší. Jinak fotky máš parádní. Takto se podívat k zemi je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opět a zas je ve všem chaos, vláda už snad ani nic nedělá. Nové nechce dát příležitost v tom, že by se začalo řešit společně a hradní kreatura si zas dělá co chce. Takhle se to opravdu nezlepší ani náhodou, ani se pak nedivím, že už lidé začínají být agresivní a naštvaní. nejdřív jim naslibuje Hrabiš hory doly že se očkováním všechno vyřeší, pak se začne ukazovat že tomu tak není, nejsou schopní udělat takovou osvětu která by vymýtila dezinformace a lidi věděli na čem opravdu jsou. jen přikazují, zakazují a nakazují.
      No s tím focením, zjišťuju a zkouším výhody výklopného displeje, tuhle vymoženost jsem ještě neměla ! ;-)

      Vymazat
  6. Vendy, tvé fotky se mi moc líbí.
    Okolo covidu bude ještě mmazec, když spousta lidí na to kašle.Někdy i doslova.
    Majitelé cestovek si asi vyrvou všechny vlasy.
    Přeji ti lepší dny.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No už mi budou vracet peníze, je to Rakousko zrušený. A přesun na příští rok jsem zamítla.

      Vymazat
  7. Vendy, zdravím. Fotografie parádní, situace s cividem ne. Taky jsme měli plány na výlety, máme vstupenky do divadel a na koncert... Člověk neví, co bude druhý den. Ahoj. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak divadla a koncerty se mne naštěstí netýkají. Ne že bych byla nekultura která nikam nechodí ze zásady, ale jaksi zde moc šancí není. Navíc dělám od čtyř do sedmi, takže se už vůbec nikam nedostanu a záskok hledat to znamená škemrat a škemrat jestli se náhodou někdo nenajde kdo by za mne šel. Jo, ale já za každého jdu ochotně když nemůže anebo musím. A třeba do Brna už bych musela vykopat muže aby jsme jeli autem a to se mi nepodaří už vůbec...

      Vymazat
  8. Dokud se Vánoce nebudou slavit v srpnu, máme asi po ptákách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak....zřejmě se bude muset udělat referendum o tom jestli je na ten srpen opravdu nepřeložit.;-)

      Vymazat
  9. S cestováním bude asi nadlouho utrum, v pondělí bychom měli jít na koncert a čekám, kdy přijde zpráva, že se překládá na blíže neurčený termín v r. 2022.

    Fotky jsou zajímavé, v detailu trochu jako pod objektivem mikroskopu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak čekám že mi tohle bude nabídnuto opět, tentokrát v případě toho Německa. Včera měl tady v Litomyšli koncert Petr Janda. Daly se sehnat lístky na jakékoli místo, protože pro změnu neočkovaní houfně prodávali.... je to vážně hodně na hlavu ta situace.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....