08 srpna 2021

Komu se zelení ...

 


.... tomu prší i na fotkách. Tedy i když tady zatím neprší,
pršelo v noci a zřejmě i foukal hodně vítr, jenže to jsem tentokrát zaspala jak mimino. Ale co není teď, může být později. Mraky se honí stále, a občas z nich vykoukne sluníčko. No aspoň si zas můžu jít devastovat ruku a zkrášlovat záhon. Naštěstí není zima, takže se to ne zrovna letní počasí dá i snést. Rozhodně nemusím zapínat topení jako ve čtvrtek, kdy tedy byla v baráku solidní kosa jak se do zdí natáhla vlhkost propršeného dne. Včerejší krásné počasí jsem využila k pletí jedné a půl strany záhonu, ale před tím jsem hrdě vytáhla sekačku aby mi ovšem po posekání třetiny zahrady došel benzín. A tak jsem holt pokorně konečně zaklekla k tomu záhonu, kde musím srovnat a vyplít kraje kde jsem vyryla tulipány. Jak to tak vypadá, zas mi záhon o něco povyroste, protože ho musím pěkně zarovnat, teď má kraje jak nakopnutej had. Dlouho dneska dělat nebudu, zas mi dcera přiveze Bobuli, takže se budu muset věnovat jí. A popravdě dřív mne stopne ruka, která začne bolestivě stávkovat ....
 

















26 komentářů:

  1. Moc hezké detaily dešťové nadílky. Měj se hezky a hlavně ať ruka nebolí. Je to nepříjemné, když je člověk omezován bolestí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ruka bolí už standartně furt, víc nebo míň podle toho co dělám. Ale už je veselejší to, že vím že ta operace bude už v září.

      Vymazat
  2. Krásné fotky, Vendy. U nás bouřilo fakt parádně...
    Užij si vnučku!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se to po obě dvě varování před bouřkami vyhnulo.

      Vymazat
  3. Krásné dešťové fotky. U nás byla včera večer bouřka a lilo. Pršelo i dnes, když jsme si od mladých odváželi děti, ale jen do půli cesty, pak už bylo sucho. Snad nám bude přát počasí a vyrazíme někam na výlet. Užij si vnučku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady už bouřky skončily a déšť jen občas a v noci.

      Vymazat
  4. Líbí, líbí, líbí. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska dozelena... Tak mě se zelení, i když se flákám :-) Je pravda, že ten déšť povytahuje všechny kytky i plevel. A svědčí i slimákům. Krásné fotografie s kapkami, měj krásné i deštivé dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě taky, hlavně tráva se zelení jak divá. Kytky jsou na tom hůř, nějak mi letos moc radosti nedělají....

      Vymazat
  6. To je opravdová nádhera.Moc se mi fotografie líbí.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  7. Vendy, kapky jsou parádní, u nás se právě přehnala další bouře. A s pletím záhonů mi pomohla vnučka (3,5). Našla b garáži novou růžovou podložku na klačení. Když jsem jí vysvětlila, na co to je, vzala si kbelík a klekla k záhonu :"Babičko ja ti vytlhám ten plevel, aby ty kytky mohly lůst a ty bys mohla Matýskovi pšišít ty knoflíky". To nemělo chybu. Ještě jsem čekala, že mi k tomu šití pošle dědu uvařit kafíčko. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice tu vnučku mám taky, ale s pletím mi nepomáhá. Ta spíš poletuje po zahradě a konzumuje co je k mání....

      Vymazat
  8. Hned mám asociaci na orosenou sklenici :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď bych si já asi taky dala, sekala jsem část zahrady a druhá mne ještě čeká a docela je venku teplo...

      Vymazat
  9. Vendy, ahoj. Fotky s kapkami jsou moc krásné. Užij si to s vnučkou, já teď měla na prázdniny tři malé vnučky. Tvoje šité panenky jsem si prohlédla, jsi šikulka.Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě mne furt jedna panenka leží v hlavě, hodně mne to totiž baví, ale už jich mám plnou poličku ;-)

      Vymazat
  10. Nejvíc se mi líbí trojka. A osmička má krásný odstín zelené.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné kapičkovky. Ať ta ruka nestávkuje moc brzy. Užij si vnučku, já jdu dneska a zítra venčit Denulu. Včera mi vytrhli stoličku, no vytrhli...páčili a páčili.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No stávkuje... Teď mám náladu na to dělat víc, jenže ta ruka nedovolí. Tulipány už mám naštěstí v koších a až oschnou tak zas budu třídit.

      Vymazat
  12. Jednoznačně nádherné. Jak půvabný dokáže být obyčejný kontryhel, je-li vyfocen umělcem.

    K těm záhonům: taky se mi zvětšují, každý rok zjara nebo na podzim obrývám, abych udržela trávu venku a samozřejmě pokaždé kousek přireju, z koleček která jsem v zahradě založila před x roky jsou dnes pořádné květinové ostrovy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je tohle kontryhel šlechtěný. A co se týče toho umělce, tak to si nemyslím... 😉 Já se tedy snažím ubírat plochu na sekání trávy zdatně, jenže zas to stojí peníze... Musím furt něco dokupovat 😁

      Vymazat
  13. Vendy, nádherně si zachytila krásu detailu. Po ránu se kochám. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, jsem ráda, že ti to po ránu sedlo!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....