18 srpna 2021

Česneky ještě jednou ....

 


.... a na rok zase naposledy. Jediné které jsem
nevyfotila, je česnek kulatohlavý, zajímavý barevností. 
Tak zas příště ....






Pro trochu nepříjemnou vlastnost, a to že česnekům velmi brzy usychají listy, je lepší sázet je mezi trochu vyšší rostliny. Ty zakryjí nevzhledné listy a ze záhonu vystupují jen krásné květy


V předloni koupené směsi byl i bílý a růžový 









13 komentářů:

  1. Nádherné fotografie.Jsem pořád bez foťáku,zatím nechybí a docela si říkám,že jsem toho nafotila už hodně a přemýšlím,zda bych se toho dokázala vzdát.Když vidím tvoje fotografie,tak by mi nejvíce chybělo focení takových detailů,hraní si s mezikroužky a starými skly.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, a mě už doma přistál další foťák. Sice obstarožní, ale mám ho speciálně na staroskla. Ale už to vidím, jak si k němu ještě pořídím normální objektiv a budu chodit s ním. Je to malá bezzrcadlovka SONY, opravdu prťouš, má výklopný displej, ale jen ten, což je pro mne zrada, přes displej jsem fotila naposledy před dvanácti lety, jinak jedině přes hledáček, takže si budu muset pořídit brejle abych na to opravdu viděla. Jen nevím jak budu používat mezikroužky, to ještě musím vykoumat. Dneska bych měla mít SD kartu, návod už mám stažený tak až se udělá nová podlaha v ložnici (no zabere to asi celý víkend) tak pak začnu zkoušet.

      Vymazat
  2. Ty koule od vidění znám, ale fialové vidím až teď. Opravdu nečekané spojení s oblíbenou pochutinou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty česneky kvetou z velké části v různých odstínech fialové, od tmavé až po světlou. Bílý jsem viděla poprvé, a mám tedy ještě modrý, ale ten má květy malé, o něco větší než když kvete pažitka. Pak jsou ještě jiné druhy, ty mají květy žluté, růžové, bílé, zvonkové nebo mají tvar jak šiška.

      Vymazat
  3. Nádherné fotografie. Chtěla bych tak umět fotit.

    OdpovědětVymazat
  4. Chybí snad jen česnek duhový :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No v názvu to sice nemá, ale ten kulatohlavý tak trochu duhový je. Tedy duha tón v tónu v purpurových barvách. jde od nejsvětlejší k nejtmavší jak postupně rozkvétá

      Vymazat
  5. Koupila jsem si před 3 lety fialový okrasný česnek, ale letos mi vykvetly jen dva. Já mám podezření, že mi dost kytek ničí hraboši a myši z louky, nebo slimáci od souseda, který na práci nesáhne, sklidí akorát mirabelky na vypálení. Takže škůdci mají ráj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten první jsem si koupila po jedné cibulce a letos už měl květů sedm. Ostatní jsou po více kusech, ale taky mi některé uhnily, takže taky kvetly jen po jednom květu.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....