14 července 2021

Než vám představím ....

 


.... místa, kam jsem se dostala o této dovolené
nedovolené a než se prozatím rozloučíme s Olomoucí, trochu tu mou (ne)dovolenou shrnu. Rozhodně jí vládly tři věci. Práce, chození a čekání. O tři dny mne připravilo sekání trávy, která po vydatných deštích mezi koncem května kdy jsem jí sekala, do začátku července kdy jsem dorazila, v posekaných místech dorostla do výše třiceti centi a tam kde jsem jí neposekala mi byla až do pasu. O den mne připravilo skládání nových schodů do chaty z betonových bloků, protože ty staré dřevěné se rozložily na prvočinitele. A já čekala, že po založení posledního ze 14ti cca 20 kilo vážících bloků, udělám to samé.

 Co se týče chození, takového toho výletového poklidného, bylo minimum. Pořád jsem chodila od autobusu k autobusu, občas normální rychlostí, občas rychle a občas jsem i dobíhala, protože bylo potřeba dokoupit spoustu věcí. Do nenávratna mi odpochodovaly trekové boty, a tak bylo potřeba koupit nové. Došla mi drogerie kterou mám na chatě, abych nemusela sebou ještě tahat kosmetické přípravky. Domnění že mám na chatě jedny třičtvrteční kalhoty na výlety v teple se ukázalo mylné, a tak jsem musela aspoň jedny koupit, opět abych nemusela sebou tahat tolik věcí. 
Co položka, to buď cesta ke stanici na autobus do Dobříše nebo na Mníšek. 

K těm autobusům se také váže ono čekání. Jelikož jsou prázdniny, a navíc mnohde stále ještě platí covidové jízdní řády, autobusů jezdí o mnoho méně a tak když vám ujede, čekání se protáhne na hodinu, pokud tedy nejede ještě jeden alespoň na náměstí. A pokud je víkend, intervaly jsou ještě o hodinu delší. Samozřejmě že jsem se povětšinou dostala do situace kdy mi spoj ujel. A vždy k velké zlosti jen o dvě či tři minuty. Na výletu nám ujel také, tam jsme si alespoň v klidu daly oběd a kafe a vyrazily na vlak. Ještě štěstí že ten také jezdí do daného místa. Jediný poslední výlet do Prahy a odevzdání fotky proběhl bez zádrhelů. Všechno na sebe krásně pasovalo až jsem se sama divila. A paradoxně tenhle poslední výlet mne definitivně umrtvil tak, že jsem si říkala, že to vlastně nebyla vůbec dovolená, ale galeje. Takže neodpočatá jsem vlítla rovnou po hlavě do blázince v práci, kde jsem na večeřích zůstala sama, a lítám jak urvanej plakát. Domů taktak dojedu a padnu. A jestli se nenajde někdo kdo by nastoupil, čeká mne to celé prázdniny. 
Teď je otázkou, co povolí dřív. Jestli záda nebo ruka, protože oboje bolí a to dost. Má to jedinou výhodu, že totiž vedoucí konečně prohlédla co je zbytek osazenstva zač a přistřihla jim řádně křídla. Ovšem počítám, že v pátek, kdy jdu za ní na pokladnu, mi to pěkně vrátěj i s úrokama. 






16 komentářů:

  1. Anonymní14/7/21 11:44

    Tak to Wendy opravdu nebyla žádná odpočinková dovolená, to je mi líto. S těmi autobusy to je asi všude tak já se včera vracela k nám na sídliště přes poledne a to byl horor zapomněla jsem,že jsou prázdniny a tím pádem změna jízdního řádu. Nu což nervovani nepomohlo a tak jsem v pohodě v uvozovkách jsi počkala ve stínu pod stromem víc jak 20 minut. Doma jsem si dala studenou sprchu a říkala jsem si, že jsem měla sedět doma na zadku a nevymýšlet být opět vzorňák a zúčastnit se schůzky předsedů klubů seniorů. Zdravím a přeji aspoň trochu odpočinku po práci. Fukčarinka Wendy nezapomeň na hudební abecedu. Dala bych sem pozvu divého smajlíka, ale komentují z mobilu a tak se zřejmě zobrazí otazníky, zkusí�� dávám čtyřlístek to pro štěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí mi čekat deset dvacet minut, to tak většinou čekávám, když toho nemám tolik na celou dobu do odjezdu, ale když z jednoho nákupu pročekám dvě hodiny navíc, protože se o tři minuty nestrefím do odjezdu, to mne rozpálí do běla. A to bylo skoro pokaždý. Navíc kvůli opravě silnice mají autobusy zpoždění, vlaky taktéž takže nikdy nevíš jak co stihneš i kdyby ses rozkrájela a čučela do jízdního řádu pořád. No na klid to opravdu v práci nevypadá, počítám, že v pátek padnu jak strom. Dopoledne pokladna a večer večeře, navíc až do půl deváté, protože je zas noční provoz. A všechno jen proto, že jsem při nástupu odmítla hrát hru jedné ze spolupracovnic, drbat ostatní a dávat jí stále jen a jen za pravdu a párkrát jsem se ohradila. Takže mne od té doby nemusí a dělá mi co nejhoršího může, tedy i odmítá chodit na večeře když je potřeba. A vzhledem k tomu, že ostatní personál zrovna nevyniká chytrou myslí, má je dokonale zpracované takže jí v té opozici pomáhají. Nu co, na každého jednou dojde...sice na to čekám už tři roky, ale věřím že se dočkám.

      Vymazat
  2. Koukám, že jsi měla dovolenou více méně pracovní. Chtělo by to ještě týden na odpočinek, ale vidím, že to nehrozí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nehrozí, pokud ovšem nevypoví ruka nebo záda. Ale rovnou jsem kula železo dokud bylo horké a řekla jsem že si beru týden dovolené na přelomu srpna a září. Snad i na nějaký víkend se tam vypravím (obávám se, že budu tak utahaná, že opět víkendy prospím) ať tam nemám pak najednou tolik práce kolem zahrady.

      Vymazat
  3. Tu vysokou trávu si dovedu představit. Je to makačka. Také potřebuji opravit schůdky přes velkou skalku a stále to odkládám. Není to akutní, nechodím tamtudy.... Odpočinek na dovolené? Ty by sis neodpočinula ani válením u moře, protože bys musela prošmejdit okolí s foťákem. Ale takto z práce do práce, to je o zdraví. Myslela jsem, že už si užíváš zaslouženého odpočinku a tvou aktivitu řídí jen počasí. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na těch schodech už to bylo opravdu o zdraví. Ty bloky tam byly už rok a muž furt musel vymejšlet proč to nejde, to protože tohle a protože tamto a dál jsme si na těch starých málem lámali nohy a padali. Tak jsem se prostě nasr..a, ty staré rozbouchala a udělala nové. Byla to děsná makačka, vážně jsem čekala kdy se zlomím ve hřbetě, protože ty bloky jsem různě přestavovala a ixkrát přenášela. Náhodou odpočívala bych, chodila si v klidu po lesích, ba i se válela na slunku. Jenže to by tam nesmělo být tolik zanedbané práce.an musela bych tam být tak čtrnáct dní. No a to počasí to taky řídilo, den jsem koukala z okna jak leje, zrovna jako dneska, a zjistila, že musím vyčistit okapy! Takže ni to počasí mi určovalo práci...

      Vymazat
  4. Bože, být na Mníšku a mít takové galeje, to ti nezávidím, milá Vendy.V práci by někteří asi potřebovali ( jak bych mohla slušně napsat nakopat z...k? Ale jo, všude je něco.
    Tak si udělej chvilku a vypij si alespoň kávu na zahradě, a nafoť nám něco kvetoucího. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce jsem měla jen tři výlety! Z toho jeden opravdu celodenní a dva na dopoledne. Jenže co tam neudělám já, tak samo se to neudělá a mužskej na nic nešáhne vůbec. Co se týče fotek a fotek květů vůbec mám tedy sakra zásobu...

      Vymazat
  5. Doufám, že ses za ty schody aspoň nějak odměnila :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tím že jsem byla tak hotová že skoro ve 28°C jsem si musela pustit přímotop a seděla zabalená v dece u televize... Tak jsem byla utahaná. Ale odměnu jsem si přece jen pořídila až v sobotu, materiál na aperol a taky jsem ho náležitě využívala.....

      Vymazat
  6. Značně pracovní dovolená! Ono na chatě si to člověk asi vždycky nejdřív odpracuje...
    Doprava je fakt děs - Adam dnes jel do Litomyšle (50 km) 2,5 hodiny.
    Přeji pokud možno klidný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o silnicích už vůbec nemluvím. To je děs běs. Pod chatou nám taky rozvrtali dálnici. Na délce 12 km dělají povrch tak se to tam všelijak přelévá z pruhu do pruhu. A proto mají autobusy zpoždění. A vlaky? Škoda mluvit, pořád nějaké výluky a tím pádem co? Zpoždění....

      Vymazat
  7. Vendy, tak to byla pracovní dovolená a ne odpočinková. To bys potřebovala ještě další na zotavení z téhle...Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se dřív nerozsypu, nepůjdu na operaci nebo se nestane zázrak a někdo nenastoupí, tak bude, ale až na konci srpna. Tak příští týden by měl být o něco klidnější, to je směna která není tak silná. Pomalu se vypracuju a pak už budu všechno zvládat levou zadní jako Superman!

      Vymazat
  8. Schody do zahrady zda domem jsme také řešili, naštěstí jen tři, okukovali jsem nabídku i ve specializované prodejně, nakonec jsme je vytvořili z bloků, ze kterých se staví obvykle zídky, a na ně položili betonové čtverce s kamínky na nášlapové ploše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ještě v plánu na tu nášlapnou plochu koupit taková ta terasová prkna ze dřev kterým nevadí voda a nalepit je na ty bloky. my totiž na těch schodech rádi sedáme, tak aby to bylo příjemnější... ;-)

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....