29 května 2021

Tučňáci, hroch, klokani ....

 


.... jedni k nefocení, druzí líní jak lemry... čili 
buď jsem jak naspeedovaná veverka, nebo totální salámista.  Tučňák který rejdil kolem skla se nedal moc nafotit protože v jednom okamžiku byl na konci bazénu a ve druhém nám pod nohama aby se zas rychlostí blesku ocitl na druhé straně. Jen bublinky naznačily že tu ještě před vteřinou byl. Takže jsem svou pozornost raději věnovala těm kteří vcelku rozumně meditovali na sluníčku ...



Okolo hrocha jsme šly celkem třikrát. Poprvé z něj byl vidět jen kus hřbetu, který spíš vypadal jak balvan, pro druhé nebyl vidět vůbec, až po třetí si hověl na sluníčku a všechny návštěvníky měl na háku. Bobule na něj chvíli koukala a pak prohlásila, že ho málo namazali a on se na sluníčku spálil. Narážela tím na jeho kontrastní růžové břicho .... Přidala jsem k němu i jednu z antilop a pak to jediné, co jsme viděly na Ostrově lemurů. Na ty jsem se taky těšila, ta možnost si mezi ně zajít a setkat se s nimi face to face. Bohužel, bylo zamčeno, k velké nelibosti návštěvnictva. Takže jediná z nás tří má fotku s lemurem dcera z dřívější návštěvy ....


.... za to ke klokanům se mohlo bez problémů. Ovšem všichni si prostě řekli Vlezte nám na hrb, my se z vás nepoprdíme, a vesele si siestili. Ve vnitřním bydlení to vypadalo jak po klokaním masakru. Všichni leželi jak chcíplotiny ... Bobuli pro změnu zas uchvátilo to, že si klokan vesele hověl ve svých bobcích ...



A stejně jí na zbytek prohlídky nejvíc zajímal její nový plyšový netopejr, kterej nás provázel pak všude





12 komentářů:

  1. I když sis focení asi představovala jinak, mně se fotky moc líbí. A hroch zase nejvíc. Hláška Bobule nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak spíš jsem si představovala, že si nafotím víc zvířat, až na lední medvědy a tučňáky se fotilo docela dobře. Hlášky naší Bobule jsou opravdu perly, kde to to dítě bere je mě, i dceři záhadou... už její "holková cesta" stojí za to.

      Vymazat
  2. Vendy, fotky jsou parádní.👍 Ne každý živočíšek v ZOO je akční. Ovšem Bobule se svou hláškou je kouzelná. Děti to umí báječně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jasné, někteří si dávali šlofíka po svačince nebo brzkém obědě. Bobule má neskutečné hlášky, celej víkend jsem nechápavě kroutila hlavou kam na to to dítě chodí! ;-)

      Vymazat
  3. Mně se vždy líbil hroch, vypadá tak bodře, pomalu se pohybuje, ale prý je velmi nebezpečný a zabije víc lidí než krokodýl, protože na toho si všichni dávají pozor, kdežto hrocha by chtěli podrbat za ušima.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo... hroch má na svědomí vůbec nejvíc zabití lidí ze všech divokých afrických zvířat. On se nezdá, ale je velmi rychlý a vytrvalý běžec.

      Vymazat
  4. Vždycky si vzpomenu na semaforskou "návštěvu zoologické zahrady" Kromě věty ...nechci slevu zadarmo...miluju : "já budu krmit hrocha, líbí se mi, jak je špinavej". J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přééésně! To mi bzučelo v hlavě celou dobu co jsme do ZOO vlezly! :D

      Vymazat
  5. Bobule je fakt skvělá! Ty její hlášky...
    Vendy, měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, ty její hlášky .... to mi tedy sakra chybí!

      Vymazat
  6. Klokaní jsou prostě sví...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. Prostě si ležej a je jim fuk co se děje kolem.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....