27 května 2021

Kapské veverky, mangusta, bongo a lamy ...



.... byly další zastávky. Ty prvně jmenované
a ještě i další zvířátka která jsem ovšem nefotila, protože byla buď natolik v obležení lidí nebo si rozumně zalezla do vnitřních prostor obývají venkovní expozici Africký labyrint navazující na pavilon Afrika zblízka. Tam nejvíc k našemu překvapení Bobule fňukala, že nemůže na pavouky! Ona, která když vidí pavučinu mele pantem, když vidí mouchu tak se jí bojí a když vidí normálního pavouka, žádá okamžité odklizení! myslím, že příští návštěva ZOO bude opravdu na celý den, protože bude chtít prolézt komplet všechno ....

Kapské veverky jsou velmi roztomilá zviřátka ...


... stejně jako mangusta. Je příbuzná s velkým lovcem hadů v malém těle, promykou




Bongové jsou ve výběhu u pavilonu hrochů


A zhruba naproti nim jsou v expozici Napříč kontinenty i lamy guanako


Že takhle " na předložku " lehávají naši psi už jsem si zvykla, ale že si tak hoví i lamy ....



25 komentářů:

  1. Děkuji za nahlédnutí, do ZOO chodím moc ráda!
    Vendy, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám že nám to zas někdy takhle klapne příští rok na podzim, protože to už bude otevřený nový gorilí pavilon, který bude v horní části ZOO aby nebyly dál ohrožovány potopami. A že to bude něco!

      Vymazat
  2. Já v ZOO byla naposledy jako malá. Už včera jsem si u vás prohlédla moc hezké fotky.
    Hezký den. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud bude možnost, určitě tam zajeďte, stojí to za to. A počítám že rok dva už bude hotový nový pavilon goril na druhé straně ZOO, který bude spojený se žirafami a antilopami a bude tedy opravdu famózní. A i lední medvědi se dočkají nového výběhu, taky pěkně velkého.

      Vymazat
  3. Krásné fotografie. My máme v plánu Zoopark v Chomutově, tak jsem zvědavá, kdy se ram dostaneme. Záleží hlavně na počasí. Krásné dny ti přeji Vendy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla před pár lety v soukromé ZOO ve Dvorcích u Českých Budějovic. Mají tam bílé tygry a dost často se jim tam rodí bílí lvi. A co tedy není pro mne, protože plazící se mrchy nemusím, mají jedinečnou největší a nejucelenější sbírku kober. A anakondu v restauraci...brrrr

      Vymazat
  4. Vendym další porce parádních fotek. 👍👍👍 S dětmi tam chodíme na celý den. Ráno jsme tam na devátou, když se otevírají pokladny. Jezdíme na dolní parkoviště a většinou zahajujeme ve statku, kde si prckové nakrmí kozy a pak pokračujeme dál. Pavilony se zavírají v šest, ale venkovní expozice jsou otevřené stále. Domů pak jezdíme mezi 7 - 8 hodinou, ale i za celý den to nestihneme vše. ZOO už je tak obrovská, že se to v jednom dni celé zvládnout už nedá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začnu od konce. Já si myslím, že když máš plánek a koncepci, tak to stihneš docela dobře. My si ho nekoupily a tak jsme tam zbytečně chodily sem a tam a neviděly spoustu věcí které jsme třeba měly u ruky, ale nevěděly o nich. Naše blbost. A to se ještě buduje ta nová expozice pro gorily a měl by být i nový pavilon ledních medvědů. Ten pro pandy asi nebude potřeba, když nám Čína odmítla přislíbené pandy zapůjčit.

      Vymazat
  5. Krásné fotografie zvířátek.Mně se líbí ta drobná,veverky tu máme v sídliště dvě a mangusti mně připomínají sysly v Radouči.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mangusta mi spíš připomíná pidilišku, ne nadarmo se jmenuje liščí. To spíš ty veverky vypadají jak syslíci s dlouhým ocáskem. To mne okamžitě napadlo když jsem je viděla.

      Vymazat
  6. V ZOO jsem vždy trávil pondělí po pražském maratónu, protože to byl nejlepší možný fyzický i psychický odpočinek :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme odcházely, tak si tam kupovaly u pokladny dvě dámy a pes permanentku na celý rok. Evidentně tam chodily rády a často.

      Vymazat
  7. Ó, to jsou zajímavá zvířátka. Ráda jsem se s Tebou prošla po ZOO. Už jsem tam nebyla léta. :o)
    Měj hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou zajímavá a roztomilá. Já tam byla po 37 letech.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Já mám raději lamy alpaky, ty jsou mnohem roztomilejší s tou čupřinou na hlavě. Asi proto, že mi s ní tak nějak připomínají ty moje okatý psiska.

      Vymazat
  9. Opět krásné fotky ze ZOO. Ta poslední nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hodně mne ta lama rozesmála, to se nedalo nevyfotit...

      Vymazat
  10. Vendy, hezké fotky zvířátek. Taky jezdíme do Zoo s vnučkama pravidelně, jsme pak všichni servaný, ale holky si to vždycky užijou. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě sebou dcera do ZOO nebo syn na výlet neberou. Dcera tak jednou do roka, takže už mám splněno ....

      Vymazat
  11. Mangusta je obdivuhodná, že loví i ty nejjedovatější hady. Na YouTube je dost videí. Ale snad se v zoo spokojí i s méně adrenalinovou potravou :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mangusta hady neloví, to čím se živí je na té koláži vidět. Hady, a to jak velké a hodně jedovaté, loví promyka s kterou je mangusta příbuzná.

      Vymazat
  12. Zajímalo by mě, co si ta odpočívající lama asi tak myslí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že to je evidentní co si myslí. :D

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....