03 dubna 2021

Úlitba duchu velikonoc ....

 

.... a podvečerně zatažené focení. To byl včerejší den. 
Po druhé v životě jsem pekla mazanec, a musím říct, že ten letošní byl tedy luxusní. Co do chuti, tak i do práce s těstem. Těsto krásně po upečení nadýchané a vláčné. Nicméně to bych nebyla já, abych udělala klasický tvar, nýbrž jsem zvolila přesně podle receptu dva copy z kterých jsem udělala dva věnečky na sobě. Včera jsem upekla z dávky pro dva, a dnes jsou k dispozici už jen dva kousky, takže zítra asi upeču z plné dávky. Takže letos beránek nebude!






Pokud by chtěl někdo vyzkoušet tady je recept.

Včera navečer chvilku svítilo sluníčko tak jsem si chtěla udělat pár fotek se zlatým světlem. Jenže ouha, než jsem si připravila objektiv, sluníčko se schovalo do mraků a už nevylezlo. Tak jsem si stejně něco nafotila ...





Celý dnešek byl silně aprílový, počasí se měnilo z minuty na minutu a tak jsem si říkala, že se nám snad to předpovídané masivní sněžení vyhne. No nevím, teď (17:20) začalo chumelit a co hůř, sníh zůstává ležet. Tak jsem zvědavá jestli to je jen nějaká silnější přeháňka nebo to vydrží déle ...


16 komentářů:

  1. Tak taková lahůdka v obchodě k mání není. Ale i tamější mám rád a byl bych schopen mazanec sníst na jedno posezení. A po tom tvém se muselo jen zaprášit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však tady zmizel jak pára nad hrncem a dnes přesně podle tradice budu péct druhý. A z plné dávky!

      Vymazat
  2. Mazanec vypadá opravdu parádně. U mě na stole by se moc dlouho neohřál :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však tady taky ne. Byla jsem ráda, že dcera přijela včera a ještě měla možnost dostat ke kafi. Dneska už by neměla ;-).

      Vymazat
  3. Vendy, líbí se mi, jak jsi mazanec udělala hezky zapletený. Také peču mazance, letos jsem místo velkých udělala víc maličkých, takových příručních. Vzhledově nic moc, chuť dobrá. Už jsou fuč. Pekla jsem beránky i jiné. Fotky kytiček krásné, jako vždy. Měj se pěkně. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se to právě taky líbilo ten věnec. Je to zas něco jiného...Letos to bude jen o mazanci, beránci zůstanou ležet ladem v regále...

      Vymazat
  4. Vendy, mazance vypadá už na fotkách tak, že je jasné, že mizel velmi rychle. Taky peču zapletený, ze 4 pramenů, tak většinou nepraskne.
    Fotky máš jarní, něžné, tak doufám, že nejste pod sněhem.
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska si to střihnu podruhé, a z plné dávky! Naštěstí sníh se nekonal ani náledí, od rána zas svítí dnes sluníčko, ale je pěkně studeno...

      Vymazat
  5. Beránka nepeču, nemám formu. Ale mazanec ano. Zapletený jsem ho ještě nedělala. Ten normální je už fuč, takže zkusím tento zapletený!
    Počasí je u nás taky aprílové, dnes ale zatím je víc slunce na obloze.
    Klidnou velikoční neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na beránka mám formy tři. Dvě velké a jednu malou. A další mazanec je v procesu kynutí. Tentokrát z plné dávky. ;-)

      Vymazat
  6. Mazanec máš luxusní, hned bych si dala kousek ke kafi. Já nic nepeču ani nechystám. Drahá polovice ujela na chalupu a přijede až v úterý. No a rodina je v jiném okrese, takže jsem sama. U nás pekla snacha a poslala mi alespoň fotky. Pekla jidáše, beránky a ještě se dnes chystá na mazanec. A do toho malovali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekla jsem první v pátek, to se snědl skoro celý a v sobotu druhý, velký a ten už je taky snězený. Byl fakt dobrej a mužskej po něm šel jak vosa po medu.

      Vymazat
  7. Bledule moc pěkné, u nás v lužním lese u Vltavy že koupalištěm.. rostou sněženky...Na zahrádce máme také oboji...Ovšem byl jsem v životě několikrát v "bledulovrm údolí",<Pekle u České Lípy, ale vždy pozdě, bledule byly pryč, kvetlo ale plno sasanek..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co mě štve je počasí. Chtěla jsem se zajet podívat na bledule do rezervace, jenže fouká a je kolem nuly a to rozhodně na výlet na kole není. Navíc to vypadá, že ani tento a příští týden nebudu mít dopoledne volno a budu muset být v práci. A to už jsem se těšila, že budu mít zas svůj režim.

      Vymazat
  8. Mazanec je parádní, recept stahují, díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my za tři dny sežrali mazance dva. Jeden menší a jeden jak kolo u vozu. Dneska už je tam jen jeden dílek. I když pravdou je, že si včera čtvrtku odvezl syn.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....