06 dubna 2021

Divnovelikonoce ....


.... v divnodobě. Zákaz přejíždění okresů mne tedy
 tentokrát nevadil, byť i když jsem se těšila, že letošní velikonoce se seberu a pojedu na chatu, být tam v té kose by mě dost štvalo. Tudíž jsem to, že jsem zůstala doma i kvitovala.
Co už mne tak nenadchlo je, že jsem měla v plánu si na kole zajet do bledulkové rezervace jenže od soboty tu tak fučelo a bylo zima, že jsem z baráku nevystrčila frňák.
Upekla jsem a sežrali jsme za tři dny dva mazance, jeden menší, druhý jak kolo od vozu. Což se u nás málokdy stalo. Spíš jsem pekla beránky a o mazance zájem nebyl. Tenhle byl ale vynikající. Dokonce muž, který ani o vánočky ani mazance nestojí, se tentokrát činil. Za to jsem ale neměla vůbec žádnou výzdobu, dokonce i králíci a látková husa neopustili skříň.
V sobotu tady byla dcera s Bobulí, krásně jsme si pohrály a když odjížděly, nad Třebovou je chytila sněhová chumelenice o které Bobule prohlásila: " Ty vole, to je počasí!" (celá maminka) a ječela "Zimo jdi pryč, já chci jaro!"
Včera tu byl syn předvést svou partnerku s kterou momentálně přebývá. Moc jsme si nepokecaly, neb jsme dodělávali se synkem podlahu v altánku a natahovali na něj střechu (když už tu byl). Počasí ještě vcelku šlo, ale večer začalo sněžit. Stejně jako vloni při stejné akci. Dneska jsem věšela bočnice a vybavovala altán nábytkem v zimní bundě. A teď tam zas sněží...
Zimu a nechuť k procházkám odnesl Myšpulín, protože jsem ho v neděli otrimovala (kdyby se náhodou stalo, že by mě povolali do špitálu) včera vykoupala a dneska zastřihla aby zas vypadal jako pravý psí aristokrat a ne malý tlustý medvídek. Ovšem nejdřív jsem z něj ve vaně udělala naprostýho vořecha.

A protože jsem škodolibá, to jsem si zdokumentovala


Co si o všem myslel Myšpulín je jasné z jeho pohledu



Další velikonoce jsou za námi, a já budu doufat, že ty příští už budou normální. No to jsme si mysleli ovšem vloni taky ...

25 komentářů:

  1. Věřím, že jednou zažijeme zase normální Velikonoce - třeba příští rok. 🙂
    Pohled pejska na druhé fotce nemá chybu. Připomíná mi naší Besi, která se během koupání tváří, jako by ji na nože brali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu nějak po všech těch výstupech našich politiků za uplynulý rok a čtvrt nevěřím. Koukat vražedně oni umí, to je pravda. ;-)

      Vymazat
  2. No včera jsem obešel kvetoucí přírodu kolem Kralup...Pak jsme vyrazili na kola, ale zkrácené, neboť začlo krspat...a když už jsme byli doma, dokonce chumelit.....Pokrajeny mazanec místo buchticek se šodó jsme mívali na vojně každou neděli k obědu....zpočátku mne to chutnalo, pak se mi to zprotivili..m

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady fučí, je kolem nuly a střídavě svítí sluníčko a chumelí. Takže ani na kolo to není ani na procházky. I když ty mám pravidelně aspoň jednou nebo dvakrát denně když jdu z práce. Já zas na buchtičky ze šodó (pokud nemám doma koupené) používám vánočku. To mě naučil muž, oni je tak doma dělali...

      Vymazat
  3. U nás byly Velikonoce ještě divnější. Syn s rodinou bydlí v jiném okrese, takže bylo jasné, že se neuvidíme. Zato chalupu máme v našem okrese, takže manžel minulý týden ve středu odjel a příjezd byl nahlášen až po Velikonocích. Takže jsem byla sama doma. Minimálně jsem si vařila a nic nepekla. Mazanec byl od Odkolků a chutnal mi. A výzdoba byla taky minimalistická, větvičky z kudrnaté vrby ve váze a háčkovaná vajíčka na talířku. Fakt divné Velikonoce.
    Myšpulín se tváří pěkně naštvaně, ale sluší mu to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dcera je taky z jinýho okresu, ale jezdí k nám pravidelně každých čtrnáct dní. Ona je s malou na ošetřovačce, zeťák se každý týden testuje, stejně tak já a muž marodí stále s těmi žebry, takže se setkáváme v klidu.

      Vymazat
  4. Já ti nevím, jestli budou příští Velikonoce normální, nějak jsem přestala věřit, že se to nebude opakovat...
    U nás taky pěkně nachumelilo a jako bonus byla cesta ráno do práce jedna velká klouzajda :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevěřím vůbec tomu, že budeme v dalších letech žít jako před kovidem, protože takovej byznys jako je kovid se musí udržet co nejdýl. V něm nejde o národy, kdepak, v něm jde o příjmy do vlastních kapes zaštítěné kecama o tom jak se to dělá pro lidi...

      Vymazat
  5. No, Vendy, prostě musíme věřit, že ty příští Velikonoce budou trochu normálnější! I když skvělé mazance, nachystaný altán a vyfešákovaný Myšpulín, to není ani málo ani špatné!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My sice úplně odříznutí od rodiny nejsme, většina z nás se musí testovat každý týden, takže se normálně setkáváme dál, i když v podstatně delších intervalech, ale stejně mne to nesmírně štve, pořád to jsou omezení která svou nelogičností člověka vytáčí. A opravdu už bych žila raději bez nich. Ale tohle je tak výnosný byznys, že se dá očekávat že se ho po celém světě budou držet zuby nehty a do normálního předkovidovýho života se už nevrátíme.

      Vymazat
  6. Mně se jako Voříšek náhodou moc líbí. Je takový milý a správný pejsek, jak má být.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No rozhodně nevypadá mokrej jako ten samej pes když je suchej :D :D

      Vymazat
  7. Vendy, moc pěkné fotky, obzvlášť ta vanová. Ale už je krásný mazlíček. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musela jsem si vyzkoušet jestli bych ho ještě vůbec uměla upravit na výstavu! Nechodíme už strašně dlouho, teď se navíc výstavy nepořádají a pokud ho bude chtít spolumajitelka a chovatelka nechat uchovnit, jako že by chtěla, na jednu budeme muset jít.

      Vymazat
  8. Och, to je fešák. Moc mu to sluší. Ten pohled je všeříkající :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. Oni vždycky když mají tu srst přerostlou vypadají jak z útulku, což si myslela půlka vesnice. Já jim to nevyvracela, kdyby věděli že to jsou psi cca za 30000 tak by tomu stejně nevěřili. Já naštěstí prvního mám od kamaráda za cenu očkování a čipování a pinďoura jako spolumajitelka za 5000.

      Vymazat
  9. Ty psí oči, ty mě berou. Ale udělala si z něj fakt krasavce. Ty ho sama stříháš? Jestli jo, tak tedy všechna čest. Já jenom když zkracuju naší čoklindě chlupy na packách, tak to je šílený. A potom stejně vypadá, jako by spadla do mlátičky. Ona ještě nikdy nebyla v psím salonu, ale hned jak nám to otevřou, budeme mít premiéru, jelikož moje kadeřnické zásahy do jejího kožichu jsou poněkud pitoreskní.😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho stříhám jen na hlavě, a pak ty boční ozdoby a packy. Zbytek trimuju, čili vytrhávám přerostlou srst. Drsnosrstí nepelichají ale musí se jim ta srst vytrhávat. A ano i na výstavy jsem si Bobeše upravovala sama. S mlaďákem jsme zatím nebyli, čekala jsem až co řekne chovatelka neb v tomhle má ona hlavní slovo. No a když se rozhodlo že jo, tak zas přišel kokotvir a výstavy nejsou.

      Vymazat
  10. Ani já nehýřila Velikonoční výzdobou. Jen jsem uvařila vajíčka v cibulových slupkách a nalepila na ně zapomenuté Velikonoční samolepky. Upekla jsem mini beránky. Když si muž bral vejce do práce, nalepil ty obrázky na kuchyň, musela jsem se smát

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevařila ani vajíčka. Ale asi se přece jen do beránka ještě pustím....;-)

      Vymazat
  11. To jsou ale modelové :).

    Už se nemůžu dočkat, až ty okovy okresních uzávěr se rozlomí.

    OdpovědětVymazat
  12. Já zatím tak daleko až k příšzím Velikonocům nevzhlížím, ale chtěla bych , aby balo alespoň normální léto. Ale zároveń se ho bojím, protože nám mají na zahradě měnit betonový elektrický sloup a t si nedovedu představit, jak ta těžká technika se vytočí na naší kaskádové zahradě a co všechno zničí. Ani nevím termín jestli letos nebo příští rok, prostě jen oznámení, že nám vstoupí na pozemek. Ten sloup mě ser....a mohli by si ho klidně odvézt. Prý to dělají tak, že postaví někde vedle stávajícího nejdříve nový a pak teprve vytáhnou ten starý. Já už jsem stará na předělávání celé zahrady. ach jo. Ale raději nemyslet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni jezdí i s jeřábem, s dlouhým ramenem, takhle měnili sloup u sousedů kteří ho měli uprostřed zahrady bez možnosti zajet až k němu. myslím, že to nebude až tak zlé....

      Vymazat
  13. Náš pes se ve vaně tváří úplně stejně...-:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to teprve kdybys viděla naše kočky jak se tvářej ve vaně!!!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....