08 ledna 2021

Slunce a ....


.... jinovatka a starosklíčko podruhé. Dnes to vypadalo, že
to sluníčko i vyleze, tedy ono vylezlo, ale jen na deset minut, a pak zas zmizelo. Říkala jsem si, že bych se šla po návratu z práce projít, ale už zas je zataženo a sněží. A já jsem nějaká z práce utahaná. Jen doufám, že to je následkem toho, že jsem byla přes týden doma a teď jsem vlítla do práce do rozjezdu fabriky, kdy byl na obědech docela frmol. A to od příštího týdne mám k tomu dopoledni ještě večeře. Tak to bude vůbec masakr. Ale měla by nastoupit zas další nová, už bůhví kolikátá posila. Jsem zvědavá jestli vydrží déle než měsíc....








A jedna silvestrovská abstrakce.... vlastně jediná fotka kterou jsem nafotila při místních rachejtlových radovánkách a která je relativně ostrá. Zbylé nebyly nic moc. Ona teda i tahle je taková prapodivná, protože jsem zapomněla že mám nastaveno na dlouhý čas z minulého focení, a tak jsem foťákem uhnula, že ho přeřídím. Nakonec se ukázalo, že díky tomu dlouhému času je fotka ostrá a vešlo se na ní spousta věcí. Včetně malování světlem....



21 komentářů:

  1. No když bereme silvestrovské oslavy jako jakousi oslavu Velkého třesku, má ona abstrakce hodně co do sebe..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, to je vždycky Velkej třesk! Hlavně v hlavě po tom všem pití!

      Vymazat
  2. Tvoje starosklíčko zase hezky čarovalo. Ta poslední fotka je zajímavá.

    OdpovědětVymazat
  3. To je fakt zajímavá abstrakce.Je možné, že to foťáček umí takhle zachytit? To úplně vypadá, jako dělané nějakým programem na PC. Ale já beru jako jedničku ten červený zasněžený šípek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když máš foťák nastavenej na hodně pomalý čas a je tma, a máš v ní nějaké světlo a přitom s ním hýbeš (jako já, ale ne záměrně) tak ti to udělá tyhle čáry. Někdy se to přímo využívá na tzv. malování světlem, anebo se stativem na ty úžasné městské fotky, kdy máš z projíždějích aut a tramvají jen červenobílé čáry na ostrém pozadí.

      Vymazat
  4. U nás dnes sluníčko bylo po většinu času, takže jinovatka nehrozila. Ale stejně nebyl čas na focení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není sluníčko, není.... když neprší tak sněží. Takže je pořád zataženo....

      Vymazat
  5. Vendy, opět moc hezké fotky. Ta poslední je hodně zajímavá. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ta byla taková opravdu nečekaná, netušila jsem co z toho bude. Já myslela že to vůbec bude k ničemu. No tedy ona je, ale zas je to taková jedna na mnoho povedených, takže se to dá vydržet.

      Vymazat
  6. Vendy, děkuji za krásnou podívanou a přeji příjemnou a odpočinkovou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak odpočinková bude, jsem utahaná a tak si ráda bez výčitek zalenoším. Ale u toho lenošní dodělám jednu rozšitou věcičku, konečně si snad rozdělám postřik proti mšicím a postříkám přezimující pelargonie.

      Vymazat
  7. Silvestrovská světýlka snad předurčují lepší příští v novém roce. Přeji ti klidné zdravé dny a dnešní den jako víno ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pokud bych to měla brát podle množství, tak zrovna moc dobrý ten rok asi nebude...

      Vymazat
  8. Ta první je zajímavá velice.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem slunko viděla naposledy minulý rok, zataženo, tmavo a na pár facek.
    Tak ať kolegyně vydrží i další měsíc, to je sen kolektivu i vedení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No aby vydržela je hlavně můj sen, abych nemusela chodit na večeře sama. Tady to slunko bylo čtyři přelomové dny starého a nového roku, ale jinak taky už zas není. Buď prší, nebo sněží. Spíš je horší to dopoledne, protože tam jsem s tou jedubábou co se mne furt snaží vyšachovat pomluvami. Tejden to vydrží, ale čím delší je nepřítomnost té nemocné, tím je na mě nasranější a víc a víc prudí. Takže doufám, že nebude choroba trvat jak vloni tři měsíce, protože to už bych jí musela zabít.

      Vymazat
  10. S posilami je to těžké i u nás v práci. Ta silvestrovská abstrakce ke zajímavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tohle je jen na čtyři hodiny, takže spíš jen jako brigáda. Jenže on si asi každý myslí, že si bude domů zadarmo nosit hromady jídla, že to je jen o tom že bude dělat za sebe, a ne už práci za ostatní (z jedné strany se nedivím, víc času se věnuje dopoledne kouření, než úklidu) před večeřema. Jídlo si musí platit, a dělat i to, co se nestihne dopoledne.

      Vymazat
  11. Nasněženo, mrazivo a Slunce na obloze je nejlepší kombinace. A nejlépe na horách. O tom si teď můžeme jen nechat zdát.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....