04 listopadu 2020

Od Moravy ...

 

.... do Rybníka. Tedy ono nás dělilo nějakých 70 kiláků, ale ty 

jsme sfoukli ani ne za hodinu. Kdyby s tím mým mužským byla řeč, to by jsme si nadělali výletů! Vždyť to všechno krásné kolem máme dostupné všechno do hodiny. Ale ne, on na to prostě není. Je pravda, že co podniká, jezdí po servisech celé dny, takže se mu moc nedivím, že nechce ještě o víkendech, ale ani v Praze se mu na výlety nechtělo.

Vraceli jsme se domů přes Hanušovice a Šumperk kde jsou kouzelné silnice mezi lesy lemované zlatými a bronzovými buky, občas se na louce zazlatí osiky. Občas se mezi nimi zablýskne kostel se svou bílou fasádou. Takže dnes jsou fotky ryze cestovní z auta, tudíž občas se tam objevují nechtěné záblesky nebo odrazy věcí na palubce. A bude jich trochu víc... Zastávku jsme už nikde další nedělali ....


Když jsme vyjížděli, kousek za námi začala mlha, která nás provázela až za Lanškroun. Pak se krásně vyčasilo až do doby než jsme začali sjíždět ze Suchého vrchu dolů ....



Jedna zatáčka nic ...

... a v druhé začíná cesta do nicoty



A z poslední zas do plného sluníčka








Vybarvené kopce nad Šumperkem



Kostel ve Zborově. Ten se vyloupne zničeho nic....

... a takhle vypadá, když vyjedete serpentýnami nad Zborov











38 komentářů:

  1. I když focené z auta, jsou fotky krásné. Mně se Líbí i jak se silnice klikatí v barevných kulisách i pohledy dále do krajiny. Focení za jízdy se ti povedlo.
    Můj starší, nebo, jak by řekla Michaela, prvorozený, moc rád řídí, klidně sveze kamaráda na letiště do Prahy až z východu republiky, ale vyvézt rodinku na výlet, to dá snaše také hodně práce. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co, ten foťák dělá sedm snímků za vteřinu, takže to stíhá dost dobře. No jo, někdo prostě na výletování není. Jako ta moje polovice....

      Vymazat
  2. I z auta se dají pořídit krásné fotky. Ta první se mi moc líbí. A pak ty bílé kostelíčky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je obrovská výhoda ve foťáku že to stíhá, být to něco jiného, asi by to tak nevypadalo.

      Vymazat
  3. Božínku, to je taková nádhera, obzvláště v kontrastu s dnešním šedivákem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska je naprosto stejně krásně jak bylo když jsem to fotila. Ale už taky tu proběhl první mrazík. Tedy nezvykle dost pozdě....

      Vymazat
  4. Krásné fotky z auta 👍👍👍 bydlíte opravdu v místech, kde je krásně. Kostelík ve Zborově je malebný, stejně tak i krajina kolem silnice.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tady u nás, až na určité výjimky to není moc zajímavé. To až takhle vejš v horách. Naštěstí ten foťák stíhá, a kdybych si blbec včas uvědomila, přenastavila bych ho na jinej režim a asi by ton bylo ještě o dost lepší.

      Vymazat
  5. Pěkně fotky vrcholného podzimu.. A ono rozhraní Čech a Moravy je oblast ještě málo "proflakla"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, stejně jako celé Orlické hory. Tady nejsou taková obří lyžařská centra jako v Krkonoších nebo Jizerkách. Takže si to stále zachovává svůj ráz. A dost asi dělá to, že to všechno byly, vlastně až do půlky naší vsi Sudety. Takže po válce hodně těžce zkoušená krajina.

      Vymazat
  6. Vendy, moc pěkně jsi to za jízdy pofotila a až na tu mlhu parádní výhledy, ( já se přiznám, že po silnici ze Suchého vrchu mám stažený z...k, oběma směry ).
    Fotka, kde se zrcadlí rouška, je dobrý dokument. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to tam takový užší, a to teprve kdybys jela z těch Hanušovic přes ten Zborov! To jsou serpentýny a obíhačky. Tam se ti málem auto zlomí vejpůl!

      Vymazat
  7. Moc pěkné, Vendí :). Pěkná lokalita, krásná příroda :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lokality opravdu parádní, to ano...a hezké počasí nádavkem.

      Vymazat
  8. I za jízdy se ti povedly pěkné fotky. A kdyby ti tak někde zastavil viď, to by teprve bylo něco ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jednou nebo dvakrát jsme zastavili, ale je problém, že taky nemůžeš zastavit všude, pokud nechceš riskovat že do tebe někdo vlítne. Ony ty nejhezčí pohledy byly zrovna v těch nejblbějších úsecích serpentýn, nebo nejužších místech kde nebylo kam uhnout. Nebo se ti ten pravý okamžik otevře jen na chvíli a mezitím už jseš o kus dál....

      Vymazat
    2. Jo já to taky znám. Většinou nám zrovna někdo dýchá na zadek a nejde to zastavit :-(

      Vymazat
    3. Přesně. A navíc to jsou opravdu už dost úzké silnice, někdy mají dvě auta problém se vejít...

      Vymazat
  9. Krásne fotky. Mňa zaujala tá z auta, kde je v odraze rúška. Autentické.
    Síce sme odcestovali ale moje srdce ostalo na Morave, tam, kde mi vyrastal manžel. Rada sa tam raz vrátim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, roušky se už válej všude. I na palubce... V těhle končinách jsem byla poprvé, asi ostuda, já vím, ale jsem ráda že jsme tam jeli. Potřebovala bych někoho se stejnou vejletovací mánií....

      Vymazat
    2. Česko sa zdá síce malé, ale je tam vždy čo spoznávať :-) Každý kraj má svoje čaro.

      Vymazat
    3. Právě že je tak malé, najdeš tu velkou různorodost, vodní ráj jižních Čech, horskou a podhorskou krásu pohraničních hor. Jen ta trochu nudná polabská nížina moc neoslňuje. O to ale víc vynikne České středohoří na jejím konci.

      Vymazat
  10. Šumperk, Hanušovice, tam ráda jezdím, je tam skutečně hezky. Tyhle podzimní fotky, to je tedy obrovská paráda! Hned bych jela...
    Vendy, děkuji a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle období zlatejch stromů mám nadmíru ráda, ale musí taky k tomu být takové počasí jaké bylo. Dneska zas svítí sluníčko, ale už tady proběhl taky v noci první mrazík.

      Vymazat
  11. Prostě je u nás krásně a Ty to umíš vyfotit i z auta :-).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z auta mě to docela baví, občas z toho vzniknou i zajímavé abstrakce.

      Vymazat
  12. Vendy ta první fotka je nádherná - ostatní taky, ale prostě ta první... Za jízdy fotím občas taky, ale musím muže včas přinutit, aby zpomalil, foťák mám málokdy, a mobil nestíhá, tak jsou fotky rozmazané. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muž už se raději ptá když vidí že mám foťák v ruce. Jestli zastavit nebo přibrzdit. Kde to jde zastavit zastavíme, jinak jen zpomalíme....

      Vymazat
  13. Kostelíček se mi líbí nejvíce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono jich po cestě bylo spousty krásných, ale to už jsme kolikrát nestihla....

      Vymazat
  14. Nádherná podzimní krajina, i když podle té zelené trávy, by člověk ani nevěřil, že je tady podzim. Vozím s sebou taky foťák a nebo aspoň mobil a fotím i cestou, nemůžu se ubránit, i když z těchto fotek málokterá pěkně vyjde, nemám to zkrátka v ruce, ale Tvé fotky jsou moc povedené. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde byla tráva zelená, někde trochu do žluta, ale pořád taková šťavnatá. Tady je velká výhoda ve foťáku, stíhá fotit hodně rychle takže těch nepoužitelných je jen minimum.

      Vymazat
  15. Nádherné fotografie podzimní přírody.Některé jsou přímo výstavní.Mně to moc z auta fotit nejde,manžel jezdí brzda,plyn a k tomu moje třesoucí se ruce,to prostě nejde.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak on taky muž se ptá, jestli má zastavit, ale to by jsme dorazili domů až večer, takže když je potřeba, tak přibrzdí. On ten foťák naštěstí stíhá fotit rychle.

      Vymazat
  16. Krásné fotografie, v jejich proměnlivosti jako kdyby byl obsažen celý podzim. A louka na prvním snímku vypadá jako učesaná velkým hřebenem :).
    Kostel z podhledu a s modrou oblohou je kouzelný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro tuhle rozmanitost mám ty podhorské partie moc ráda...

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....