29 září 2020

Svatováclavský víkend ...

 


.... o kterém jsem tedy měla trochu jiné 

představy je za námi. Počasí hnus, právě to mne odradilo od toho jet na chatu, dilema být omotaná okolo krbovek nebo vpletená do radiátoru nakonec vyhrála levnější byť méně romantická varianta radiátor. Koketování s tím, že budu jako jiní zalezlá pod dekou, číst a spát vzala za své po sobotním spacím odpoledním úletu a následném čtení si až do dvou do noci, protože jsem prostě zaboha nemohla usnout a zobat chemii se mi nechtělo. Prostě já na tohle nejsem stavěná. Od mala. Pro mne prospané hodiny byly jen ztrátou času, kdy jsem mohla dělat mnohem zajímavější věci. Třeba chodit po přírodě, být naložená ve vodě, lítat všude možně, lézt po stromech, číst si ... jenže tenhle víkend nešlo ani jedno. Pršelo, lilo, mrholilo, slovy klasika prostě chcalo, chcalo a chcalo. Což ostatně i dnes pokračuje. Svátek a výročí 35 let co jsme s mužem vzatý tedy tak nějak proběhl kolem mě, nebýt toho, že mi ráno přál kamarád, během dne i některé blogerky a odpoledne se zastavil syn. Prostě to počasí všechno vygumovalo. Jediný pozitivní den byl pro mě asi na hodně dlouhou dobu pátek. 

Takže nastala otázka, co v tom hnusném počasí vlastně dělat. Spát nepřicházelo v úvahu, číst už mne taky úplně nebavilo i když, pod vlivem nedávné návštěvy Příbrami a článku o zdejších uranových lágrech jsem zas sáhla po knize, kterou mám nesmírně i přes onu brutálnost popisů jak to v padesátých letech vypadalo ráda, Stránského Zdivočelé zemi, na zahradu to nešlo, na procházky to nešlo a tak jsem zas vsadila na tvoření. Konečně jsem dodělala objednaného medvídka, a realizovala něco, co mne napadlo už někdy před rokem, kdy jsme plánovali na letošní podzim setkání dandíkářů. Ovšem zas ten podělanej covid všechno otočil. Takže to co jsem vymyslela se zrealizuje až zas na jaře, a v trochu jiné podobě.


 

Medvídek pro Růžu


Koulička pro dandíkáře


Další moje nehtové tvoření. Předchozí je i z dalším výrobkem z džínoviny pro Bobuli na mém tvořivém blogu Tři v jednom









23 komentářů:

  1. Že jsi šikovná na všelijaké tvoření a šití to už vím.Někde jsem obdivovala tvoje panenky.Medvídek je úžasný i koulička.Také ráda šiju,ale s drobnýmmi věcmi mám problém.Přeci jen mě ruce hodně neposlouchají a nedokážu srovnat látku pod jehlu v šicím stroji.Tak pořád háčkuji,to mně naopak dělá na ruce dobře.S tím spaním to mám stejné.Od mala jsem říkala rodičům,proč musíme spát,později,že je spaní ztráta času.To jsem po nocích četla.Teď bych i občas ráda spala,ale už jsem nastavená na pár hodin.
    Nehty jsou parádní.
    Měj se hezyk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panenky mám na blogu Tři v jednom i na e-katalogu. I tady jsou všechny v různých článcích. Já večer usínám s láskou, a ráno se mi z postele nechce, nicméně jít si lehnout během dne, to prostě neumím. To že jsem usnula v sobotu bylo proto, že už jsem zas byla unavená z práce, čtvrtek a pátek jsem chodila na výdej jak dopoledne tak i večer, navíc to zas bylo večer do devíti. Ale pokud není taková konstelace, neusnu ani nemám tu potřebu.

      Vymazat
  2. Medvídek je boží! :)7
    Koukám, počasí u nás i u tebe jako přes kopírák, o dnešku ani nemluvím, ještě teď mám mokré ponožky.
    A dodatečně všecičko nej k svátku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za přání děkuji, cesta ven do toho hnusu mne čeká odpoledne, to mě muž do práce odveze, ale večer už budu muset jít pěšky....oni ti medvídci v tom džínovém provedení vypadají úplně jinak než z plyše, takže tam je znát každá chybka.

      Vymazat
  3. Vendy, ten medvídek je prostě boží. 👍👍👍
    Počasí bylo opravdu hnusné, ještě dnes dopoledne pršelo a lilo a tamto taky. 😊 Teď už neprší, otázkou je, jak dlouho.
    K svátku jsem to stihla, takže dodatečně vše nejlepší k výročí a ještě spoustu šťastných let. 💕
    P.S. Nás čeká v listopadu 45.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za přání, no já jen doufám že se medvídek bude líbit i naživo....

      Vymazat
  4. Na medvídka se moc těším, má tady i kamarády. Líbí se mi, stejně jako koulička. Trochu si mě navnadila, že bych letos konečně zkusila nějakou kouličku na stromeček? Zatím jsem touto technikou dělala jen velikonoční vajíčka.
    Dodatečně všechno nejlepší k svátku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já doufám že naživo se bude líbit taky. Když se podíváš ke mě na E- katalog, zjistíš tam co všechno jsem falešným patchworkem dělala. Od hvězd přes zvonky po srdíčka a ty bych právě chtěla udělat na to dandičí setkání. Kouličky jsem dělala hlavně, šesticentimetrové, osmi, deseti i dvanácticentimetrové. A i celé sady ozdob na stromek... díky za přání

      Vymazat
  5. Myslím, že si ty nehezké dny využila skvěle - medvídek je prostě úžasný!
    K svátku jsem ti přála, tak ještě ze srdce gratuluji k výročí svatby! A oslavte si to!
    Vendy, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já doufám, že se bude naživo líbit stejně jako na fotce, oni z hladké látky vypadají o dost jinak než z plyše. Děkuju za obě přání!

      Vymazat
  6. Vendy, ten medvídek je nádhera. Krásně tvoříš, i koulička je moc hezká a nesmím opomenout nehty. Nechceš mi takové udělat taky? Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělala bych, ale bohužel tohle na dálku dělat nejde.... a to by se ti sakra prodražily jezdit sem. ;-)

      Vymazat
  7. Máš útlou ruku a štíhlé prsty, to pak ta úprava úplně jinak vyzní.
    Nemám pěkné ruce, takové chlapské, krátké, na nich i prstýnky vypadají tragicky, tak jako transka :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že když jsem na nehty chodila, tak si nehtařky lebedily, jak mám pěkný tvar nehtů. Ale takhle mi nikdy nenarostou, protože se mi od nějakých dvaceti let hodně lámou. Takže je bez prodloužení mám neustále velmi krátké. Ale zvykla jsem si s nimi dělat cokoli a když si je opiluju, vadí mi víc ty krátké než dlouhé.

      Vymazat
  8. Prodloužený víkend u nás byl stejný. Šedivý, celkem chladný, mokrý.
    Medvídka máš moc hezkého a jukla jsem i na Tři v jednom. Opravdu krásné věcičky tam máš. Šikovná jsi hodně !!!!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono toho je ještě mnohem víc na tom e-katalogu, tam je to vlastně všechno pohromadě, ten blog neobsahuje úplně všechno. A co se týče počasí, ten hnus je venku stále :-(.... díky za pochvalu!

      Vymazat
  9. Krásného méďu jsi udělala. Já také pletu a háčkuji. U šicího stroje na mě čeká zkrácení kalhot a jedna oprava, ale nějak se mi do toho nechce...Na šití musím mít chuť a náladu. Přeji Ti krásné podzimní dny a sluníčko také vyjde... neboj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepletu, háčkuju. Méďa byl na objednávku, tohle šití mě baví, ale právě ty opravy a zkracování apod. mě tedy taky nebaví. Teď pracuju na džínovém batůžku, ten potřebuju když jedu někam z foťákem a nechce se mi tahat celej fotobatoh.

      Vymazat
  10. Mě na chalupě spolehlivě uspí televize, normálně se na ni nedívám, ale tam je i v pokojíku na spaní. Proklikám všechny programy a zjistím, že pro mě nic zajímavého, dám deku přes hlavu a za chvíli spím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tedy televize neuspí nikdy. U rádia usnu, ale u televize nikdy...

      Vymazat
  11. Jednu dobu jsem hodně tvořila kouličky a zvonečky a věnečky falešným patchworkem. Ta tvoje je krásná. Ale dočista ti závidím ty nehty. My je mít barevné nesmíme. A přitom se nám pacienti na ruce dívají pořád. Ale hygiena se nedá oblafnout...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chceš vidět co všechno jsem já tím falešným patchworkem dělala, tak se podívej do toho E- katalogu. Odkaz je v menu nahoře. Dokonce jedné paní sadu padesáti ozdob. 25 menších a 25 větších kouliček a zvonků. Je tam taky...

      Vymazat
    2. P.S. Já bych je taky správně neměla mít, v kuchyni to taky vadí. Ale vím, že třeba v Praze Na Homolce to sestřičky řešily gelovkama s francouzskou manikúrou, to nim procházelo bez problémů. A tady v ústecké nemocnici taky.... já teď v práci stejně musím mít rukavice, takže to je jedno....

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....