21 září 2020

Když jsme ...

 


.... seděli s Míšou a Petrem na obědě v Dobřichovicích

a probírali Petrovu výstavu, zeptal se mě: " A co ty? Kdy ty uděláš výstavu? " a Míša se samozřejmě hned přidala se svou vodou do mlýna : " No, třeba ty tvoje fotky do barvy ..."

Už víckrát mi v komentech někteří z vás psali že ty moje fotky by se hodily na výstavy, a já vám vždycky odepisuji, že si myslím, že je mnoho lepších fotografů kteří si mohou dovolit své výtvory prezentovat veřejně. A druhá věc, a pro mne dost nezanedbatelná jsou finance na takovou akci. A ty se nedostávají. To samé jsem oběma řekla a Míša, had z ráje, mi hned na to odpověděla: " Tak udělej výstavu na blogu! "

Musím říct, že mi to ale stále vrtalo hlavou, obzvlášť když jsem se ptala Petra jestli si vážně myslí, že ty moje výtvory by se vůbec na něco takového hodily. Řekl mi, že by to byl hlavně posun pro mne, a je to asi fakt. Nejen že už další fotky dělám s vědomím toho jak by mohly lidi zaujmout a co víc, učím se výběru. To je pro mne ta nejdůležitější změna. No a tak jsem do toho šla ... a uspořádala "výstavu" v mé virtuální galerii. Chtěla bych tam občas publikovat výběry fotek z různých žánrů. I když u mě tedy těch žánrů moc není, všichni víte že jsem asi nejvíc na ty kytky. Ale občas si zafotím i něco jiného a budu se o to snažit stále víc. První "výstavu" jsem nazvala VŠECHNY BARVY DUHY

tak jak mě vlastně navedla Míša na téma, které bych mohla lidem ukázat. 

Takže na této adrese najdete mou galerii Photography World

https://photography-world17.webnode.cz/

jinak odkaz bude stále k dispozici i v menu blogu






41 komentářů:

  1. Chce to po mně přihlášení ? Tak to má být ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravené, opravdu jsem dala tu administrativní adresu, teď by mělo být všechno OK. Jinak na ty fotky se dostaneš když si klikneš na Mé práce, ukáže se ti okénko Všechny barvy duhy, na něj klikneš a jseš tam

      Vymazat
  2. Super nápad! Akorát nevím, kde je chyba, na odkazu je jen přihlašovací formulář...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakoukla jsem a je to paráda! Barevná na paráda! 😊

      Vymazat
    2. Tak fajn, že už ses tam dostala a moc děkuju za pochvalu

      Vymazat
  3. Taky to po mě chce se přihlásit. To webnode dělá v případě, kdy link vede do administračního a ne do veřejného režimu (to se pozná podle toho cms v odkazu). Ale počkáme a Vendy odkaz určitě brzy vymění :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako vždy si měl pravdu! Už je to opravené

      Vymazat
  4. Taky to po mně chce přihlášení... Jinak si ale myslím, že s těch fotek co byli publikovány, byť je to něco jiného než fotí třeba Cerf, dalo dobře vybrat na peknou výstavu v "really"

    OdpovědětVymazat
  5. Můj soukromý názor je, že výstavy nemají ti nejlepší fotografové, ale ti, co si na to troufnou. Což - když je člověk trochu sebekritický a má zbytky soudnosti - není vůbec nic jednoduchého :-). Ale výhoda je, že když člověk překročí tenhle "fotorubikon" nutí ho to snažit se být v každém dalším kroku o něco lepší. Webová výstava je dobré nakročení, ale jen nakročení, protože artefaktem pořád není fotografie ale jen počítačový soubor, který přece jen není tak nemilosrdný jako fyzická zvětšenina.

    Až mi skončí moje aktuální výstava v Dobřichovicích, chtěl bych udělat na blogu malý cyklus několika praktických článků pro ty, kteří by si rádi svoje fotky vystavili na opravdové "živé" výstavě, abych nabídl své zkušenosti, co člověka taky může cestou do výstavního sálu potkat, na co si případně dát pozor, co mi fungovalo a co naopak vůbec ne, no a v neposlední řadě z čeho si dělat těžkou hlavu a kdy to za to nestojí :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale aspoň trochu si člověk udělá obrázek o tom, jestli je o to zájem, líbí se to a vůbec je nějhaká zpětná vazba.

      Vymazat
  6. Prohlédla jsem si. Hezké fotografie tam máš.

    OdpovědětVymazat
  7. Prohlédl jsem, pěkne a to všechny barvy duhy, překvapila mne ta indigova...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápad tedy nevzešel úplně z mé hlavy, a mě taky ta indigová překvapila když jsem si zadala vyhledat barevné spektrum duhy. Vždycky jsem si myslela že má jen šest barev.

      Vymazat
  8. Je to bezva nápad. Prohlédla jsem si fotky - krása. A na tu skutečnou výstavu se těším. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak ta asi úplně hned tak nebude...;-) a děkuju

      Vymazat
  9. Vendy,já jsem nadšená.Pojmout výstavu jako duhu je hned velké plus.Hodně z tvých fotografií je naprosto dokonalých.U nás chodím hodně do galerie na výstavu fotografií místních fotografů,protože se snažím z nich něčemu přiučit.Líbí se mi tvůj styl focení,protože přijít ke krásné květině a zmáčknout spoušť umí každý,ale ne každá fotka zaujme.Možná je to u tebe i díky starým sklům.Mám ráda fotografie trochu jinak.
    Díky za výstavu a přeji Ti hezké dny
    Musím se zdokonalovat,ale vždy,když jsem u tebe mám chuť zase něco zkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mě vždycky dostaneš a nesmírně podrbeš moje ego. Já si myslím že to neumím, ale že se ode mne někdo chce něco přiučit a že ho inspiruju k dalším pokusům, to je pro mne naprosto nový pocit. A za to ti moc děkuju...

      Vymazat
  10. Pěkné a inspirativní. Námětem se mi moc líbí Mák II.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď se tu vznáším nad klávesnicí. Na tvůj názor jsem byla hodně zvědavá. Tak ono to co mne tu nadnáší není třeba ani taky pýcha, ale hloupost a lítám tu jak holubička.

      Vymazat
  11. Podívej, já jsem ti v roce 2030 předpověděla výroční výstavu.
    Tak se pochlap, já si na ten infarkt také pořádně přikládám.
    Máš na to 10 let !!!!!
    Moc se mi líbí slunečnice, moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No snad se to někdy podaří, kdoví. S tím infarktem si dej pohov. Ta slunečnice, resp. ta celá série kterou jsem nafotila, je jedna z mála která se mě osobně jako moje dílko taky líbila....jinak jsou ty fotky k dispozici pokud se ti něco líbí a dokážeš si představit, že by tě to za dva dny přestalo bavit mít to na zdi :D :D :D

      Vymazat
  12. Bezvadný nápad. Virtuální výstava se mi moc líbila. Těším se na další. Tvoje fotografie jsou krásné a je dobře, že jsi se k takovému kroku odhodlala. Snad bude časem i výstava na nějakém zajímavém místě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle si aspoň i trochu udělám obrázek co a jak je s (ne)líbivostí jiným. I když to také není úplně relevantní.... každý má vkus na něco jiného.

      Vymazat
  13. Pěkné, moc pěkné. Náramně poskládáno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jen mne překvapilo, že má duha sedm barev a ne jen šest. I když pak ten přechod k té fialové, když je duha dobře vidět, má ještě dva odstíny. Akorát je to vidět jen občas, když duha svítí nejsilněji.

      Vymazat
  14. Nemůžu se tam dostat. Asi dělám něco špatně. Jsem neznalec práce s PC.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je divné, mělo by všechno fungovat tak jak má. Na co klikneš tak tě to navede kam má. Včera jak jsem to spustila to mělo nějaké mouchy, ale pak už jsem to vychytala a teď je to OK.

      Vymazat
  15. Po ránu a hned taková podívaná! Děkuji, nádherná výstava!
    Vendy, tvé fotky by skutečně měly někdy alespoň chvilku viset...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co, ber to takhle. Někde by to mělo ohraničenou dobu kdy to tam může viset, tady to je k dispozici po neomezený čas. Takže se tam kdykoli můžeš vrátit.... ale chtěla bych tam dávat fotky nově tak jednou za měsíc, nebo za dva.

      Vymazat
  16. Fotky jsou moc krásné. Jsi odvážná. Mně od výstav vždy odrazovalo to, že ve velkém formátu by vynikly i všechny technické nedokonalosti i když bych se sebevíce snažila o jakous takous kompozici. Přece jen je malý formát promítnutý na monitoru milosrdný k nedostatkům. Loni na podzim jsem se pokusila dávat fotky do galerie Pixabay. Tam se může vložit jen formát 3000 Pix a více. Ani nevíš, jak jsem šťastná, když mi něco vezmou. Tam si trochu ověřuji, zda fotka za něco stojí. Fotky se schvalují a porota je velmi přísná. Sice ty fotky nabízím svou účastí všem i ke komerčním účelům. Už některé autory, jejichž fotky využívají média jako ilustrační u mnohých zpráv, znám. Ale je to pro mne taková vyzva nebo zkouška, jestli také trochu umím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě pro mne taky černá můra, neb nemám vyzkoušeno jaká je kvalita velkého tisku.... Na Pixabei kouknu.

      Vymazat
  17. No, vidíš, a máš výstavu a ani to nebolelo :-) Fotky jsou úžasné, moc se mi líbí. A až budeš dělat tu výstavu v reálu, tak prosím tě někde, ať se na ni dostanu, ne že to bude severní Morava :-) Jinak jak píše Marija, můžeš to zkusit i na těch stránkách a ověřit si tím, jak jsou fotky dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak moc je reálná reálná výstava nevím. A kdyby byla tak my jsme Východočeský kraj 😉
      Uvidím, mrknu na ty stránky. No nebolelo to, ale dalo to fušku vybrat z toho množství šest fotek od každé barvy. Jsou od roku 2016, hlouběji jsem jít nemohla, neb nemám doma externí disk kde mám fotky až do roku 2010, a počítač doma kde jsou taky se seknul....

      Vymazat
  18. Krásné fotky jsi vybrala, už se těším, až budeš mít připraveny další. Jen je škoda, že to nejde komentovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť jsi to právě udělala, tady ;-). můžeš ale svůj názor napsat i do formuláře který tam je a poslat mejlem. Nemůžu to zas cpát horem dolem. To by ztratilo své kouzlo výjímečnosti. Vždyť výstavy reálné se taky dělají jen jednou za rok... tak dlouho to zas tady trvat nebude, ale teď zas musím nechat nějakou prodlevu.

      Vymazat
  19. Fotíš bezvadně, ale konkurence v tomto oboru bude asi obrovská, protože fotografem se dnes cítí každý, kdo má čočku objektivu.
    Na tvé fotky v galerii se podívám až doma, teď jsem na chalupě na hotspotu přes mobil,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já vím že je konkurence velká, i proto právě si říkám, že výstava by byla docela ode mne drzost...

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....