22 září 2020

A zas došlo ...



.... na poslední rubriku v archívu. 

Všechny ucelené rubriky s fotkami už padly v plen, nic nového nafoceného nemám a asi hned tak nenafotím, protože z původně plánovaného svatováclavského víkendu na chatě a případném návratu do Příbrami sešlo díky počasí. Takže se budu dle předpovědi hřát u radiátoru a koukat jak venku prší. Což, jak mi dáte jistě za pravdu, není zrovna vhodné počasí na nějaké výlety a už vůbec ne focení ....

Tahle fotka mi přišla jako symbolická k odchodu teplých a slunečných dní (doufám že se zas brzy aspoň trochu vrátí) a příchodu nehezkého šedého počasí

Nic jiného než název "Odcházení " mne k té fotce nenapadá, ale ten už si zaregistroval člověk kterého si velmi vážím. Václav Havel. Takže asi budu přízemní a nazvu jí " Jdem domů..."



24 komentářů:

  1. Fotit déšť je také zajímavé, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro foťák asi zrovna ne... Nemám na něj neoprének 😉

      Vymazat
  2. Vendy, i já jsem z té předpovědi smutná... Snad to nebude tak hrozné!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Nejsem smutná, těším se.
    A hlavně, ten podzim bude takový, jaký si ho uděláme.
    Umíš fotit i fotky plné vody, vezmi to jako výzvu.
    Fotka je skutečně symbolická, za ní stojí v zákrytu další krásné dny.
    Nebudeme pořád dokola psát, že vody je třeba, u nás je zase Labe na polovině a je to skutečně smutný příběh. Prostě je to tak.
    Co kdyby jsi třeba vymyslela nějakou výzvu, teď na to lidé po létě budou mít čas a dlouho žádná nebyla.
    Já začínám v úterý bourat, ale ráda se zúčastním, dlouho nic nebylo ?
    Tak co ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pár nápadů mám, na nějaké výzvy. Popřemýšlím a pak to sem hodím. Taky už bych tu vodu docela uvítala, mě nevadí postupný přechod, ale tyhle šílený skoky.... I můj tlak to nese nelibě a dělá mi sakra problémy...

      Vymazat
  4. Vendy, i já mám spojené slovo Odcházení s Havlem. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prostě jsou určité věci spojené s konkrétními lidmi a tak to člověk nechce měnit....

      Vymazat
  5. Pěna fotka... Snad to s tím ochlazení o víkendu nebude tak horké (nebo tedy spíše studně)...

    OdpovědětVymazat
  6. Věřím, že opět přijdou pěkné dny. Už sice bude nutné teplejší oblečení, ale nastává čas mohl a kapičkovky ze tvé zahrady jsou skvostné. I dešťové fotky jsou zajímavé. Věřím tomu, že brzy budeš opět vkládat krásu, která mě potěší, protože nyní je mi odepřena. Nebudu moci ani na počítač. Mým kamarádem a pojítkem se světem bude jen mobil. Měj se hezky. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě hodně mrzí že jseš na tom až tak zle...

      Vymazat
  7. Na ten déšť už se těším, i na to sychravo, ono to někdy chce se zavrtat do deky, pít horkej čaj a jen tak si lebedit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže pokud mi není jó zle, tak tohle neumím. Zavrtat se.... Proto tím počasím tak trpím.

      Vymazat
  8. Po více teplých dnech u nás aktuálně zahradnicky prší. A já jsem objevila tvůj nový blog, mám radost - z obojího. Zajdu sem a vyšlapu si k tobě znovu cestičku. Jsem už taky v hnízdečku blogspotu. Ráda zde svůj komentář zanechávám, abys věděla, že už mám taky nejnovější blog, minulý už čeká na smazání. A Blog.cz? Zmizely jeho chyby i část mého blogování, ale nevadí - hlavně že to zde žije ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nový blog? No já jsem na blogspotu už dva roky, nově jsem přesunula jen ten tvořící blog. Mě naštěstí nezmizelo nic, ani na jednom z blogů. Jseš hodná že ses zastavila.

      Vymazat
  9. U nás je zatím krásné babí léto a já spíše ten déšť vyhlížím.Je tu velké sucho a hrozně se práší.O víkendu má sice pršet,ale moc tomu nevěřím,že by se to týkalo i nás.Už včera mělo někde pršet,ale dnes ráno u nás svítí hvězdy a je 16 stupňů.Původní předpověď byla,že bude hezky do půlky října.
    Ještě,se dočkáš hezkého podzimu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už to psala v jiném komentu, mně až tak nevadí pozvolný přechod, mě ničí ty rázový vlny. Jeden den 25 a druhý deset. A to nejen na podzim, ale i v létě nebo na jaře. Kvůli tlaku. Ale podzim a zimu nemám ráda už odmala a to mi zůstává stále. Jsem slunečník a tma a šedo mi vážně nesedí.

      Vymazat
  10. Ahoj. Už som tu roky u Teba nebol a práve tak truchlivo! Jeseň - či s babím letom, či v dáždi - je vždy krásna. Tradične dostávam taký nával kreativity, až sa musím z toho smiať. Asi to súvisí so začiatkom semestra. Ako večný študent to mám už nejako zabudované. Jeseň: ideme tvoriť až budem z toho jeleň.
    Prekrásny čas Ti prajem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to jsi tu opravdu dlouho nebyl....já prostě za to nemůžu že mám k podzimu a zimě odpor. A to odjakživa. Asi to je spojené s tím že obě ty roční doby byly v Praze nadmíru hnusné, šedivé, mokré, začmouzené a rozbředlé. A proto ten odpor k nim...

      Vymazat
  11. Mám ráda fotky s příběhem....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy k těmhle fotkám příběh napíšu, jindy je nechám tak, aby si ho třeba domyslel každý sám...

      Vymazat
  12. Když jsi zmínila odcházení, také mě hned napadl Václav Havel. Ale jeho film jsem neviděl a ani mně nechybí, vím, že hlavní myšlenkou je poznání, že už to není a nebude jako dřív, člověk, který končí, už nikoho moc nezajímá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala kdysi u Petra, já Havlovy hry i knihy nějak nemusím, absurdní umění mne nějak nebere.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....