24 září 2020

Když je někdo ....

 


.... debil, a zapomene si vzít náhradní

baterku do foťáku, nesmí se divit že pak nemá fotky do článků! Hlídala jsem včera Bobuli a jelikož mne vytáhla z postele už ráno o půl sedmé, radovala jsem se, že si konečně tedy nafotím východ sluníčka na místě, kde mi nic nepřekáží a ještě k tomu i s hezkou kulisou. Jenže prd! Vytáhnu foťák, vyjdu na zahradu zapnu .... a bliká mi prázdná baterka. A to jsme ještě měly v plánu jít na procházku a měly jsme před sebou půl společného dne. No nic. Ani jedna fotka, za to spousty legrace. Já jí nesmírně ráda pozoruju při hraní, umí se dokonale zabavit sama, jen občas si do hry přizve někoho jiného, ale ty její průpovídky, grimasy a gesta jsou nepřekonatelné, mohla bych jí natáčet na video hodiny a hodiny. Jedině kde vyžaduje plnou pozornost a pomoc jsou okamžiky na hřišťátku kde na klouzačku leze zásadně odspodu, naučila jsem jí sjíždět dolů nejdřív s pomocí, pak už samotnou po "hasičské" tyči na prolejzačce a s dopomocí na ní i vyšplhat. Naučila jsem jí i "žabí" oči. Takže máma má zas o čem přemýšlet a co dělat 😁 ....

A když jsme byly u rybníka a nic nevyfotily, 

tak jedna vodní archivní z jara



28 komentářů:

  1. Tuhle situaci dobře znám. Nejvíc jsem si ji "užil" na Šumavě, když jsem vyrazil fotit zimní Vydru a když jsem hlubokým sněhem došel se stativem a kompletní výbavou na vybrané místo (dnes už se tam nesmí) asi dvě hodiny od nejbližší zásuvky, foťák už se se mnou nestihl ani rozloučit :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No když se to stane někde kam už nemáš šanci se podruhé podívat, tak je to na mrtvici, to naprosto chápu...

      Vymazat
  2. To se holt někdy stává. Je to na zlost,to ti věřím. Když byli ještě analogové foťáky s filmem, fotila jsem jak o duši v Praze. Dcera byla na střední a tak mi pózovala pro svého kluka na krásné úžasné fotky. Víš, jak daleko to máme do Prahy. Měla jsem už 36 snímků, ale film se dal stále přetáčet. Že se udělá jeden dva snímky navíc, se může podařit, ale číslo 40 na ukazateli už bylo podezřelé. Doma jsem se opatrně při zeleném světle snažila film vyjmout....a mohla jsem ho klidně použít znova, protože cívka nebyla správně navinuta a film se vůbec nevysouval z kazety.
    Zkus si zapisovat některé hlášky své vnučky. Nyní je to nejkrásnější období.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo...a ta jarní fotka je super. Tyhle odrazy mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To místo bys měla znát.... je to v Litomyšli nedaleko Smetanova domu a Peďáku, jak je tam to dětské hřiště u řeky co se vám líbilo. Jen v létě je holt zelené ;-)

      Vymazat
  4. Pěkně stromy u vody, zatím hole, v "ocekavani", brzy se začnou zase zbavovat jejich listy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je takový malý pohledný kousek té říčky co protéká Litomyšlí, pak už to je většinou takové zarostlé, divné a špinavé...

      Vymazat
  5. Taky se mi stává, že v nejlepším se vybije baterka.
    Dnes jsem si vzpomněla, že je vybitá a včas jsem si foťák nabila, abych mohla při odpolední procházce s vnučkou fotit.
    Ty hlášky bychom si měli zapisovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není ono to zapisovat. To prostě vyzní v celkovém kontextu hry, grimas a gest. A to když zapíšeš prostě nemá tu šťávu....

      Vymazat
  6. Baterka vybitá a ebonitová tyč v dohlednu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nedohlednu, v nedohlednu žáku Tlusťjochu! ;-)

      Vymazat
  7. No vidíš a nakonec to vůbec nevadilo a vy jste se krásně užily navzájem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si užíváme i když mám ten foťák, malá se mi po něm furt sápe že bude taky fotit. Jenže ho neudrží protože je dost těžkej.

      Vymazat
  8. Já mám vždycky v brašně jednu nabitou navíc, tahle záliba dokáže být zrádná :).
    Užívej si Bobule! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak když jedu na chatu, nebo si vzpomenu! tak si jí taky beru. Navíc na chatě pro případ že bych zapomněla náhradní baterku tady, mám ještě jednu nabíječku.

      Vymazat
  9. Zase sis vnučku perfektně užila a to je zase velké plus...Ještě budou krásné východy slunce uvidíš...Přeji Ti krásné podzimní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ony budou, to je jasné, ale abych je mohla fotit bez toho, že mi tam budou překážet střechy domů a dráty a bůhví co ještě, to bych se musela vyšplhat někam na hory! Navíc, já jsem spavec a tohle všechno normálně zaspávám. ;-)

      Vymazat
  10. Nádherný odraz ve vodě.
    Takové situace se mi stávají.Sice ne s vybitou baterií,ale už se mi parkrát stalo,že jsme odjeli na výlet a já nechala baterii na nabíječce.Můj manžel je hrozný cholerik a dal by mi přednášku na celý den,tak jsem to jednou před ním zatajila a cvakala naprázdno.Ale to jsme nebyli daleko.A jindy jsme jeli do Pekla k České Lípě podívat se na bledule.To už jsem přiznat musela a tak jsme jeli do České Lípy do prodejny Nikonu shánět novou baterii.Neměli,tak jsem ani do Pekla nechtěla.Teď už si nechávám foťák otevřený,když nabíjím.Začínám být nějaká zapomnětlivá.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si stále a stále prostě zapomínám brát náhradní baterii sebou. A že už mě to vyškolilo mnohokrát, ale stejně to udělám zas.

      Vymazat
  11. No jo, to je fakt k vzteku, ale i tak si měla moc krásný den!
    Ať ta pohoda pokračuje, Vendy!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byl krásný den, to je fakt i bez toho focení...

      Vymazat
  12. Jsem pozadu, jak na žabí oči ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě znáš ten obal od hraček z Kinder. No a malá má jeden který je průsvitný a spojený, a když to rozloží a dá na oči (což dělala sama, bez mého návodu) tak vypadala jak ten dědeček z Velryby. Měla velké vypoulené oči. Jak žába. Proto žabí oči ;-) No měla z toho děsnou prču když jsem na ní kvákala. pak to zkoušela i na mě, jenže mě to šlo jen na jedno oko....takže jsem byla žába Žižka

      Vymazat
  13. Vendy, tohle dobře znám. Akorát že mně baterka už totál odešla a já měla fotit k reportáži. Musela jsem si koupit novou baterku. A samozřejmě jsem věděla už několik týdnů, že brzo odejde, ale riskovala jsem a nevyplatilo se. Panebože, jak vypadají žabí oči? Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud jsem měla foťák na tužkový baterky, tak se daly koupit když byl obchod po ruce, ale Nikony už mají samozřejmě baterky jiné, takže tam to je naprd. A jak vypadají žabí oči jsem popsala v komentu u Blondýny...

      Vymazat
  14. Máš foto mobilem. Já už si někdy pro jistotu beru i power banku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas to dělám, ale jen venku, vnitřní fotky mobilem nejsou zrovna moc kvalitní. Tedy když si zrovna nehraju s nastavením toho foťáku. A na ten východ zas potřebuju trochu zoomovat a to na mobilu taky není zrovna moc kvalitní výstup.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....