15 srpna 2020

Malé modré ....

 

.... možná někomu mohou evokovat

 téma módy, ale to opravdu u mne nehrozí. Tedy ne že bych se o módu nezajímala, ale je to spíš taková okrajová záležitost když už opravdu moc tápu. Můj nejoblíbenější outfit je sako (černé, šedé) košile nebo top (bílé) a džíny (světlé i tmavé) a boty co nejpohodlnější. Občas, když už je velké vedro nějaké šaty. V tom je ovšem trochu problém, nemůžu stále zakoupit ty, které by mi padly do oka na první kouknutí, měly šmrnc a nevypadaly jak pro osmdesátiletou stařenku (teď se omlouvám těm čupr babám, které i v tak vysokém věku vypadají dobře) ale asi pochopíte co tím básník chtěl říct. Když máte trochu vyvinutější hrudník šaty tak aby vám padly většinou vypadají jak zástěra na vaření ....

Dnešní malé modré tedy neznamená koktejlové šaty v modré barvě, ale malé modré květy statice ....







Jsem hrozná, už skoro měsíc mám doma výhru od Dáši, a zatím jsem se o ní vůbec nezmínila. Bouřkové kuličky, zajímavý to přírodní úkaz. O to zajímavější, že je lze najít jen na dvou místech na světě a na jednom ve vesmíru. U nás je to Českolipsko, pak rezervace Escalanthe v Utahu a na Marsu. 
Říká se jim také šamanské kameny, marsovské nebo navajské. Jsou to kulovité konkrece ze silně proželezněného pískovce. Bouřkové se jim říká proto, že je lze najít po silných lijácích doprovázející bouřky vyplavené z okolní půdy. Nejsou z jednoho kusu, ale mají více vrstev, jsou duté anebo vyplněné jemným pískem. A jsou nezvykle na svou velikost těžké. To mne zarazilo hned ze začátku. Přisuzuje se jim umění vydávat pozitivní energii a u mě se usídlily na rámu postele. Ovšem v bezpečné vzdálenosti od mé hlavy, přeci jen nechci riskovat. Praštěná jsem už tak dost. Takže se tímto omlouvám Dáše  za svou nevychovanost a dodatečně ještě jednou děkuji ...


20 komentářů:

  1. Jak tě znám, ty bys napsala legrační příspěvek, i kdyby ti ten kámen spadl na hlavu.
    Vendy, a proč jsi je umístila právě tam?
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě abych nebyla třeskutě legrační, jsem je dala do bezpečné vzdálenosti. A proč tam? protože na nočním stolku není místo ;-)

      Vymazat
  2. Vendy, dnes po delší době zase nakukuji na blogy, líbí se mi malé modré a najednou ... bouřkové kuličky. Hezky jsi je popsala, tak snad Ti dodají hodně pozitivní energie a nezpůsobí nějakou bouli na hlavě. Tyto jsou nalezeny v jižních Čechách, kousek od Ortů.
    Přeji Ti hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však jsem ti tu aspoň v pár větách splatila dluh. Tak to že jsou i v jižních Čechách jsem nevěděla a ani na netu se o nich nezmiňují. Kvůli boulím jsou přeci jen v bezpečné vzdálenosti. A i kdyby nebyla žádná energie, jsou to hodně zajímavé kamínky které má člověk docela rád na očích... ;-)

      Vymazat
  3. Marťani však nemají takové hezké modré květiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys neviděl Létajícího Čestmíra? Mají kytky všech barev ;-)

      Vymazat
  4. Čtu malé modré a napadnou mě šaty. A ony to jsou drobné modré kvítky. Kouzelné fotky.
    Snad Ti bouřkové kuličky nezpůsobí bouli na hlavě. Jsou zajímavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kvítka jsou tak malá, že si jich ani nevšimneš jako jednotlivých květů na té rostlině, spíš vidíš jen modrý celek, tedy pokud kvetou najednou. Což taky ne, rozkvétají postupně. Mě připomínají droboulinké frézie.

      Vymazat
  5. Jen jestli to není zkamenělý kulový blesk :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty myslíš že na Marsu se blýská? Není to špatná teorie :-D :-D

      Vymazat
  6. Děkuji za milé povídání o módě, něžnou modrou krásu a přeji hodně pozitivní energie z bouřkových kamenů!
    Vendy, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem už psala Dáše. I kdyby nebyla žádná energie, jsou zajímavé na podívání a připomínají i to, že v blogerské komunitě je ještě pořád všechno v pořádku....

      Vymazat
  7. Vendy, s módou to mám podobné. Ty bouřkové kameny jsou nádherné. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak měla by být, je zas hezky, jedeme odpoledne k dceři tak by mělo být fajn...

      Vymazat
  8. Tak jsem myslela, že půjdu hledat na Českolipsko a ono to jde i jinam... Ta kvítka jsou kouzelná. A Dobřichovice registruji, jen ani týden dopředu nevím. Vidět by vás bylo fajn, tak snad to vyjde .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to že by mohly být i v jižních Čechách mne potěšilo, pokud se zas někdy dostanu ke kamarádovi na chatu tak budu koukat po zemi ještě víc. Ale co bych si přála najít tak to je vltavín. A tam u něj se nacházejí...hele, nebudeme se těšit aby se to zas nepo... a ono to nějak dopadne ;-)

      Vymazat
  9. Krásná,jemná kvítka.Já jsem na léto milovnice sukýnek,šatiček a sandálků.Ale v tom nevýletuju,to když se jdu frcnout do města.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych byla, jen kdybych na něco kápla co se mi líbí. Takže to řeším různě. Občas koupím něco co se mi líbí, ale pak to nějak úplně ztratí pro mne kouzlo. Prostě to je jen náhradní řešení protože tam chybí to WOW, tak to je ono! Na výlety taky volím pohodlný oblečení...

      Vymazat
  10. Toz podobné modré kvítí mám doma, jen jsem nevěděl, jak se to jmenuje..

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....