08 července 2020

Za co, soudruzi, za co....





.... jsem už druhý rok, na den přesně trestaná tím,
 že dovolená na kterou se tak těším a která se váže k době, kdy je v práci odstávka a já na večeře nechodím, tudíž stejně mi nejdou hodiny opět zkrachuje. Vloni jsem ani neodjela, neb si Bobeš zablokoval páteř a trpěl krutými bolestmi, do toho se muž vymlel po cestě domů na skutru, a já měla strach nechat je tady oba dva samotné. Letos jsem sice odjela, v sobotu jsme posekali valnou část trávy po kolena která od mé poslední návštěvy kdy jsem jí vydřela až na dřeň zas narostla, v neděli mne začal pobolívat zub, v pondělí jsem vyrazila z Čerfem po Praze a neopatrným dokousnutím si způsobila muka taková, že mi málem vyskočil bolestí mozek z hlavy, v noci zkoušela všechny prášky proti bolesti než jsem našla ten, který působil déle než hodinu, a v úterý už jsem se vracela domů. Dnešek už mne úplně dorazil. Ráno se dostavím k zubařce, tam se po dvaceti minutách čekání dozvím že jim nejde systém, dostanu lísteček s názvem léku a ať mi ho napíše obvoďačka. Tam si počkám půl hodiny než se doktorka dostaví na pracoviště, obdržím vysvětlení že ona mi to nenapíše, neb mne v tu chvíli neléčí ona ale zubařka a když jsem jí vysvětlila proč, dala mi jeden papírový recept aby mi mohla zubařka napsat atb. Letím tedy už řádně nabroušená zpět, tam vrazím sestře do ruky ten recept aby mi to napsaly, ovšem dozvím se že už jim systém funguje a obdržím nový recept na kýžená atb a prášky na bolest. Když se zeptám proč mne tedy chtěla paní doktorka vidět když stejně se mnou nic nedělá, jen lítám od čerta k ďáblu, tak se dozvím že proto, jestli nejsem oteklá. Tak to se mě mohla zeptat rovnou když jsem jim telefonovala, já bych si zašla k zubaři na chatě, tam mu vysvětlila situaci a mohla jsem si tohle všechno ušetřit. Prý že jsem mohla, buď by mi ten zub chtěl vytrhnout nebo kdybych mu vysvětlila že na zákrok čištění jsem objednaná na prosinec, napsal by mi ta atb taky. To mám za to, že jsem zodpovědný pacient a jdu k doktorovi který mou situaci zná. Aby to nebylo všechno, v lékárně se mne lékárnice ptá zda nevadí, že prášky nejsou v tabletách ale jako suspenze do vody, že je výpadek v dodávkách. Nevadí, hlavně že budou účinkovat. U druhé položky opět vrtí hlavou, že nemají ani ta nutně potřebující atb. Výpadek dodávky. Snad jinde. Dobře, jedem s mužem do další lékárny, kde atb mají, jenže v té předešlé mi zapomněli odblokovat recept. Takže proběhne telefonní hovor, recept je odblokován a já vítězně třímám v ruce kýžená atb. Celá tahle polozbytečná anabáze trvala hodinu, mně zkazila náladu na dlouhou dobu a vzpomněla jsem si na povzdech našeho veterináře. 
" Já bych chtěl být psem když se potřebuju léčit. Vezmou mne hned, operaci udělají buď ten samý den nebo druhý, nemusím čekat půl roku a jsou příjemní ! " Po dnešku tenhle poznatek, který už jsem taky udělala na vlastní kůži, můžu jen podepsat. A k tomu dodávám že se nevyplácí být až tak zodpovědným pacientem, protože se vám to může pěkně vymstít a asi to chce nejdřív situaci lépe vyhodnotit. Jenže když vám skáče mozek bolestí kotrmelce těžce se přemýšlí, navíc víte, že nebudete mít k dispozici auto a řidiče, volíte raději jako řešení okamžitý odjezd ....



27 komentářů:

  1. Zuby. To je vždy věc nepříjemná. Plně chápu tvé rozhořčení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ale nejvíc naprdnul ten přístup. A pak to, že se to opakovalo ve stejnou dobu co vloni. Nevím proč mi není dáno dolovat se zrovna v těhle dnech. Teď už budu muset na dovolenou obětovat hodiny kdy budu normálně dělat. Což je ve výplatě značný výpadek protože jako dohodář nemám nárok na dovolenou. A už takhle to je spíš jen na zaplacení závazků a aby mi šly odpracované roky na nárok k důchodu...

      Vymazat
  2. Taková anabáze by mě taky naštvala. Zkažená dovolená a ještě běhání od jednoho doktora k druhému. Držím palce, aby Ti ATB brzy zabrala a zub přestal bolet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně zabírá ten materiál proti bolesti. Takže než začnou léčit atb mám klid. Myslela jsem že zejtra vyrazím zpět, ale i ona ta předpověď počasí je stejně blbá jak byla ta před rokem... takže se na to vykašlu a budu čučet na to jak prší z domova...

      Vymazat
  3. Páni, tak tyto přejezdy mezi lékaři bych měla na celé dopoledne. Ještě, že to dobře dopadlo a snad Ti atb. pomohla vše zklidnit. Jo, zuby...
    Přeji dny bez bolesti. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to je naštěstí všechno blízko sebe, ale lítáš sem tam, sem tam, a čekáš tuhle dvacet minut, tamhle půl hodiny ....což je na mou netrpělivost něco šílenýho.

      Vymazat
  4. Tedy Vendy. To je strašné, co si prožíváš a že zuby strašlivě bolí, vím dobře. Je mi Tě líto a doufám, že vše bude brzy v normálu. Hlavně aby léky zabraly a vše se zklidnilo a mohla sis volno užít v pohodě a hlavně BEZ BOLESTÍ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bolesti už nejsou (zatím, klep, klep, klep) ale štve mě, že jsem přišla o dovču. Protože se to hodilo když nejsou večeře a já tam nemusím...teď při druhém pokusu zas přijdu už o další týden hodin.

      Vymazat
  5. Trpím s tebou. Takovou anabázi po doktorech, kdy si člověka přehazují jako horký brambor bych asi obrečela. Musela bych to oběhat pěšky nebo dopravou. Zuby jsou prevíti. Ať ti ATB pomohou. Těším se na fotky z Prahy až ti bude líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já taky lítala jak šus pěšky, manžel čekal v autě, naštěstí to je všechno v blízké dochozí vzdálenosti. těch fotek moc nebude (tedy na mě), bylo ohavno a co chvíli drobně pršelo, což je na některých i vidět když fouknul vítr a přistál mi déšť na objektivu.

      Vymazat
  6. Taky se těším na fotky z Prahy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty jseš tedy kamarádka.... místo abys chudáčka politovala tak se těšíš na fotky Prahy!!Pffff....
      ;-)

      Vymazat
  7. Vendy,tak se zuby jsem měla také problém a brala ATB,ale naštěstí jsem byla ušetřena takových nepříjemností,jako ty.Tak ať je lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono naštěstí ty prášky co jsem brala než jsme jeli domů i tady měly dobrý účinek a ty co jsem dostala taky, takže bolesti už nejsou, tak uvidím jestli ta atb už zabírají protože teď jsem si už ty na bolest nebrala.

      Vymazat
  8. Se zubaři má také smutné zkušenosti a absolutně nejhorší ti na pohotovosti. 2krát jsem je potřeboval o víkendu a vypadalo to vždy takto: nejdříve bylo třeba zaplatit 90 Kč za to, že se vůbec můžeme se posadit do čekárny, pak se zajímají o zdravotní pojišťovnu, aby mohli vykázat nějaké výkony, jenže jen předepíší recept na utlumení bolesti a doporučí se první pracovní den stavit u svého ošetřujícího lékaře. Zubaři na pohotovosti nejsou nic jiného než podvodníci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na pohotovosti všude, nejen u zubaře....tak ono to je opravdu jen k tomu aby se zabránilo případnému ohrožení života, takže pokud to není nic fatálního pošlou tě k obvoďákovi hned jak to je možné anebo do nemocnice když je to vážnější...

      Vymazat
  9. Anonymní9/7/20 01:59

    Ahoj Vendy, aspoň že Tě to chytlo naplno až v pondělí. Manželku občas skolí zuby v noci ze soboty na neděli. V lepším případě má doma dost prášků na zfetování se. Hlavně mít dobrýho zubaře, toho ani kamarád veterinář/ka nenahradí. Pejskaři to znají - u veta nemusíš nic moc říkat, jak ti jejich pacienti normálně nemluví, tak veti umí dobře diagnostikovat a předepíšou rovnou pořádný dryák a ne nějaký "paralen". Ale na veterině je taky vidět, co zdravotní péče stojí (hlavně bez pojistky, což je na velké psy věku 6+ bez šance), nějakých 30Kč za návštěvu bych si tam ani nevšiml...
    Pěkný zbytek dovolené
    Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nazdár! Už jsem si říkala jestli jsi to přenocování u nás a následnou cestu do Ostravy vůbec přežil a někde se neztratil! Že si o sobě nedal tak dlouho vědět. No já mám doma díky zádům furt zásobu dost silnejch dryáků, ale zrovna mi to už na chatě všechno došlo, díky mužíčkovi kterej se tam krmí, ale už neřekne že tam nic není. S tím vetem jsem to sice myslela jako takové odlehčení, nicméně znám pár lidí kteří mají známé veterináře a místo k obvoďákovi nebo na pohotovost chodí k nim. A co se týče peněz, co dneska u doktorů neplatíš? Tak proč si člověk platí pojištění u státu? Sejně tak můžu dobře ty peníze dávat na nějakou jinou pojistku a v případě kdy je budu potřebovat z nich uhradit výkony. No to pojištění na psy jsem už rozvažovala, přivedl mne k tomu Bobeš, kdybych ho měla pojištěnýho, tak jsem nepřišla finančně o tři vcelku solidní dovolené. Takže se chci vždycky veta zeptat, on dokonce je smluvní lékař pro jednu takovou pojišťovnu. Jo a díky za pochvalu. Zkus si taky nějaké starosklíčko pořídit a nebudedš muset skoro závidět ;-) Taky bych nějaký takový spolek tady u nás uvítala, sama si výstavu nemůžu dovolit financovat a o žádném sponzorovi nějak nevím....

      Vymazat
    2. Anonymní9/7/20 22:38

      Do Ostravy to šlo, ale když jsem jel zpátky, tak se mi v autě nestačil dobíjet tablet s navigací. Chcípnul mi už na výjezdu z Ostravy. Zakopl jsem asi ten den o bludnej kámen a projel všechny možný moravský a český pr...e. Nebudu to dopodrobna líčit, přijel jsem domů o pár hodin později než jsem čekal.

      Vymazat
    3. Tak to naštve, to chápu. Tak jsi se měl vrátit sem, přespat tu ještě jednu noc a pak se po známých cestách vrátit.

      Vymazat
  10. Anonymní9/7/20 02:13

    A ještě něco: Sleduju, že už máš svůj styl focení, hlavně u těch detailů se starými skly. Dobrá práce, skoro závidím. Škoda, že to nemáš blíž do Rakovníka, máme s Amforou od 16.7. výstavu.
    Martin

    OdpovědětVymazat
  11. Vendy, cítím s tebou! I když takové zkušenosti nemám. Máme skvělou zubařku, loni manželovi den před odletem na dovolenou vypadla výplň a ona na něj čekala v ordinaci, až přijede, protože byl pracovně na druhém konci republiky. Tím tě tedy nechci drásat. Připomněla si mi pohádku o slepičce a kohoutkovi - snad už tě nic nebolí!
    Měj pokud možno hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsme měli skvělýho zubaře, jenže tenhle se už tak těšil že půjde na důchod bydlet do hor, že nepřesluhoval a teď máme takový mladý pako. Já chápu, že každý se musí vypracovat a růst, ale tohle je tedy něco. Místo aby tě objednala na náhradní termín prevence, když to nešlo kvůli covidu, ne, nechá tě až na další termín. Takže ty máš nárok na dvě preventivní prohlídky za rok a jseš ráda že se dostaneš na jednu, a to je prevence jak noha. Ten před ní tě prošťoural, očistil zubní kámen a případně hned ošetřil kazy. Zadarmo! tady musíš na zubní kámen za 800 k dentální hygieničce, kaz ti najde ale musíš se objednat zvlášť na zákrok, který je samozřejmě už placený. To co teď mám a za co dám v prosinci v Olomouci 6500 mi udělal před lety ten zubař normálně v rámci akutního ošetření zadarmo... prostě dneska si už zubaři nechávají platit všechno, pomalu i pozdrav mezi dveřma....

      Vymazat
  12. Vendy, to byla tedy příšerná anabáze, bohužel to není úplně neobvyklé. Za svůj pracovní život jsem si vyslechla a řešila nespočet podobných případů. Tak ať se ti uleví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, není to nic výjimečného, už jsem takhle párkrát pendlovala sem a tam mezi lékaři....nejhorší je vždycky ta bezmoc...

      Vymazat
  13. Vendy, zažívám od března něco podobného, naštěstí bez bolesti, ale moc nepříjemného. Začalo mi dvojité vidění. Chtěla jsem jít k očařce, ale byla karanténa a specialisté neordinovali. Musela jsem počkat až do května. Ta mě prohlédla a poslala k obvodní, aby mně napsala žádanku k neurologovi. Naše obvodní bere jen objednané pacienty. Takže týden čekání. Upozornila mě, že momentálně jsou neurologové strašně nervózní, ať s tím počítám. První N. mi řekl, že nové pacienty nebere. Druhý byl ochoten mě objednat za měsíc. Až teprve třetí za čtrnáct dní. Udělal základní vyšetření a poslal mě se objednat na CT. Další týden. Až budu mít výsledky, mám se k němu znovu objednat. Další týden.Opět objednání na další vyšetření. Zase týden a opět s výsledky k neurologovi. Poté ještě sono krkavic a stálé týdenní objednávání. Už mám všechny výsledky pohromadě, ale musím počkat až do srpna, protože v červenci je dovolená. Paráda, žeeee????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nóóó... tak to je fákt síla. Ale já už se přestávám všemu divit co se děje v našem zdravotnictví, potažmo i státě.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....